Præsident Trump slår Bitcoin og kryptovaluta: De “er ikke penge”

Donald Trump

Den længe ventede Trump Bitcoin-tweet er materialiseret, og den kom i form af en skarp, om ikke drakonisk, irettesættelse mod kryptoøkonomien.

Den 11. juli tweedede præsident Trump en sen aftentråd, hvor han smadrede kryptokurver og kaldte Bitcoin og dets jævnaldrende “meget volatile og baseret på tynd luft” og tilbøjelige til at lette ulovlige aktiviteter.

Donald Trump

Naturligvis forårsagede hans kommentarer en øjeblikkelig eksplosion af svar på sociale medier, hovedsageligt fra kryptokurrency-talsmænd, der trodsigt titter tilbage.

Jeg er ikke fan af Bitcoin og andre kryptovalutaer, som ikke er penge, og hvis værdi er meget ustabil og baseret på tynd luft. Uregulerede kryptoaktiver kan lette ulovlig adfærd, herunder narkotikahandel og anden ulovlig aktivitet ….

– Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 12. juli 2019

I den anden af ​​en trio tweets tilføjede præsidenten, at Facebooks kommende Libra basketcoin ville have “lille status eller pålidelighed”, idet den kun var den nyeste indflydelsesrige globale myndighed, der offentligt udsendte store bekymringer med den sociale mediegigantens kommende kryptokurrency..

”Hvis Facebook og andre virksomheder ønsker at blive en bank, skal de søge et nyt bankcharter og blive underlagt alle bankforskrifter, ligesom andre banker,” sagde præsident Trump.

I den sidste af trådens indlæg spillede præsidenten styrken og centralen i dollaren og sagde, at der “kun er en reel valuta i USA, og den er stærkere end nogensinde, pålidelig og pålidelig.” Hvordan er det for et skud over buen!

… og International. Vi har kun en reel valuta i USA, og den er stærkere end nogensinde, både pålidelig og pålidelig. Det er langt den mest dominerende valuta overalt i verden, og det vil altid forblive sådan. Det kaldes den amerikanske dollar!

– Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 12. juli 2019

Tweetsne kommer efter at mange i kryptoveroveren har været i lystfiskeri i flere måneder for at huske en Trump Bitcoin-kommentar. Imidlertid er præsidentens bemærkninger på torsdag helt sikkert ikke så behagelige som de kommentarer sådanne påvirkere havde i tankerne.

Hovedspørgsmålet synes at være hvorfor nu?

USD Maximalist ved Bully Pulpit

Et muligt svar er, at præsidenten var blevet opmærksom på bemærkninger, som Federal Reserve-formand Jerome Powell havde fremsat tidligere på dagen, hvor Powell havde udtrykt forbehold over for Vægten og især karakteriseret bitcoin som en “spekulativ butik af værdi som guld.”

Præsident Trump har vist sig at være en potent og vokal kritiker af Powells pengepolitik i de seneste måneder, så det er klart, at han følger formandens aktiviteter nøje.

Powells ovennævnte kryptokurrencykommentarer kom for senatets bankudvalg på fredag, så man kan antage, at Trump så nyheder om vidnesbyrdet, efterhånden som dagen skred og lærte om Bitcoin – muligvis for første gang.

“Bitcoin … er en spekulativ butik med værdi som guld.”

– Jerome H. Powell

Formand for styrelsesrådet for Federal Reserve System https://t.co/64rk6XU0G3

– Balaji S. Srinivasan (@balajis) 11. juli 2019

Interessant nok sammenlignede formand Powell – under ledelse af USAs centralbanksystem – hans kongresudtalelse Bitcoin som beslægtet med en digital form for guld:

”Næsten ingen bruger bitcoin til betalinger, de bruger det mere som et alternativ til guld. Det er en spekulativ butik af værdi. “

Denne påstand sidder måske ikke godt med præsident Trump, som har kæmpet for den amerikanske dollar de seneste uger og argumenteret for, at formand Powell bruger inflationen til mere aggressivt at konkurrere med udenlandske valutaer som euro og yuan..

Kina og Europa spiller et stort valutamanipulationsspil og pumper penge ind i deres system for at konkurrere med USA. Vi bør MATCH, eller fortsætte med at være de dummies, der læner sig tilbage og ser høfligt på, hvordan andre lande fortsætter med at spille deres spil – som de har gjort i mange år!

– Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 3. juli 2019

Det er klart, at præsidenten har penge på hovedet, og nu er det endnu tydeligere, at han mener, at kryptokurver overhovedet ikke er penge.

Men kryptoøkonomiske interessenter vil sige, at præsident Trump simpelthen har en forældet forståelse af konceptet. Selv højesteretsdommer Stephen Breyer har tidligere argumenteret for den højeste domstol i landet, at “måske en dag vil ansatte blive betalt i Bitcoin eller anden form for kryptokurrency.”

Valutakrige i vores midte?

Præsident Trumps nylige opfordring til Fed om at holde renterne lave og foretage kvantitativ lempelse (QE) fremhæver nogle af de største salgsargumenter for bitcoin: det er deflaterende vedvarende og immunt over for de økonomiske eller politiske luner ved en enkelt og midlertidig administration.

Og med store lande som Kina og Rusland, der ønsker at de-dollarisere midt i en atmosfære af politisk mistillid, er der en åbning for ikke-suveræne valutaer som bitcoin for at komme ind som en reservevaluta, der ikke kontrolleres af noget ensomt land.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me