Projekt Inthanon: Bank of Thailand til at udstede national digital valuta

Thailand Cryptocurrency

Thailands centralbank (BOT) har meddelte, at den vil udstede sin egen digital valuta i samarbejde med landets største bankinstitutioner. Tjenestemænd anerkender, at den digitale finansielle sektor vokser hurtigt, og de ønsker ikke, at Thailand skal komme bagud.

Thailand Cryptocurrency

Asien er delt, når det kommer til Crypto

Holdningen til kryptokurrency i Asien har været relativt blandet. For det meste gik tingene fra meget åbne til meget fjendtlige. Kina dominerede for eksempel engang bitcoin- og kryptokurrency-scenerne, hvor yuan til bitcoin-handel tegnede sig for næsten 90 procent af al bitcoin-aktivitet. Derudover var lande som Sydkorea engang ansvarlige for cirka en fjerdedel af verdens kryptotransaktioner.

Men for nylig har tingene taget en grim vending. Kina har indført hårde forbud mod både indledende mønttilbud (ICO’er) og digital valutaudveksling og forsøger også at dæmpe kryptokurrencybaserede medier og sociale konti på platforme som WeChat, landets største sociale netværk.

Sydkorea har også indført et forbud mod ICO’er og truet med at gøre det samme med digitale børser, skønt tilsynsmyndigheder nu siger, at de overvejer at vende deres beslutning.

Ikke alle er imod det

Andre regioner i Asien er dog mindre stringente – ligefrem venlige – når det kommer til digital valuta. Singapore er blevet det asiatiske hotspot for kryptovirksomheder takket være, hvad mange analytikere siger, er et miljø, der åbent omfavner det. Mange børser og virksomheder med digital valuta, der engang var stationeret i Kina, har siden pakket deres tasker og flyttet deres aktiviteter til Singapore i håb om at trives uden forfølgelse.

Sydkorea selv har siden udviklet en ny plan, der ville regulere digitale valutaer i stedet for direkte at forbyde dem. Det ser ud til, at de fleste lande står over for kryptomusikken og indser, at de, der nægter at give efter, er sikre på at blive tilbage i støvet.

Formålet med en national kryptovaluta

Projektet for Thailands nye centralbank digitale valuta (CBDC) kaldes “Project Inthanon” efter Thailands højeste bjerg. Bankdirektør Veerathai Santiprabhob beskriver enheden som en “ny måde at gennemføre interbankafregninger” på og siger, at hovedplanen er at forstå potentialet bag blockchain-teknologien for at se, om det kan lette de daglige aktiviteter blandt Thailands førende institutioner.

Han kommenterer:

”Ligesom andre centralbanker er vores mål ikke straks at tage CBDC i brug, men snarere at undersøge dets potentiale og implikationer for back office-operationer. Disse bestræbelser skulle bane vejen for hurtigere og billigere transaktioner og valideringer på grund af mindre behov for formidling sammenlignet med de nuværende systemer. ”

Hvad vil valutaen gøre?

I en pressemeddelelse for projektet hedder det, at Project Inthanon søger at “øge den thailandske finansielle sektors teknologiske beredskab til at vedtage nye finansielle teknologier for at forbedre driftseffektiviteten”, og at “BOT og de deltagende banker i samarbejde vil designe og udvikle et bevis på konceptprototype til engrosoverførsel af penge ved udstedelse af digital valuta i centralbank. ”

Det hedder desuden, at prototypen vil blive bygget på Corda, en distribueret ledger-teknologi (DLT) -platform udviklet af R3, et teknologivirksomhed baseret i New York City.

En voksende hovedbog af deltagere

Indtil videre har otte separate institutioner aftalt at deltage i projektet og distribuere valutaen, når den er fuldt bygget og operationel. Blandt disse virksomheder er Bangkok Bank, Siam Commercial Bank, Standard Chartered Thai Bank og Krung Thai Bank.

Blandt de otte noterede deltagere var to i centrum for kontroverser tidligere på denne måned. Kasinkorn Bank og Krung Thai Bank rapporterede begge om massive databrud, der ramte mere end 120.000 kunder.

Efter nyheden håndhævede Bank of Thailand nye cybersikkerhedsforanstaltninger, der krævede, at alle banker under dens kontrol skulle gøre kundesikkerhed højt prioriteret og udvikle nye systemer, der kunne blokere for uautoriseret adgang til kundekonti, samtidig med at de yder økonomisk kompensation til personer, der er direkte berørt af sådanne begivenheder..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me