PayPal Eyes Blockchain Identity Space i ny serie A-investering

Hur man köper Bitcoin med PayPal

En annan rynka av intriger som slår den surrande kryptoekonomin den här veckan är nyheterna om att det vanliga betalningskraftverket PayPal har bekräftat en investering i en stigande blockchain-start i Massachusetts.

Flytten markerar särskilt en inledande direktflygning i det distribuerade ekosystemet för det högprofilerade tidigare eBay-spin-off. Den uppstarten, Cambridge Blockchain, är ett spel för identitetshantering som använder blockchain-teknik för att underlätta lösningar för identitetsöverensstämmelse för institutioner.

Hur man köper Bitcoin med PayPal

PayPal var tätt på deras bekräftelse av serie A-investeringen, med en företags talesman som berättade för CoinDesk att Cambridge Blockchains arbete verkade vara fruktbart framöver.

”Vi gjorde en investering i Cambridge Blockchain eftersom det tillämpar blockchain för digital identitet på ett sätt som vi tror kan gynna finansiella tjänsteföretag inklusive PayPal. Vår investering gör det möjligt för oss att utforska potentiella samarbeten för att utnyttja blockchain-teknik. ”

De två företagen är inte heller främlingar. PayPal: s sponsring av Fintech Europe 2018-acceleratorkampanjen ledde till företagets första kontakter med Cambridge Blockchain, som deltog i det evenemanget. Dessa kontakter utvecklades så småningom till den punkt där start började arbeta med PayPals venture-arm, PayPal Ventures, i slutet av förra året.

Ingen av företagen har ännu avslöjat hur mycket PayPal har investerat, men Cambridges ansökningar till US Securities and Exchange Commission (SEC) tyder på att det var en summa som var mindre än 3,5 miljoner USD.

Följaktligen var investeringen inte för en häpnadsväckande summa, men det ökar definitivt utsikterna till att PayPal kommer att göra ytterligare – och kanske större – övertures mot blockchain-teknik i framtiden.

När det gäller vad som kommer nästa för smältet är det en öppen fråga för nu.

“Vi kan inte prata specifikt om någonting kommersiellt som vi gör eftersom det är allt slags utforskande nu”, noterade Cambridge Blockchains verkställande direktör Matthew Commons i nyheten..

Cambridge Blockchain är medlem i Enterprise Ethereum Alliance (EEA)

Cambridge Blockchains programvara kan användas tillsammans med alla distribuerade huvudböcker, så det är inte bara centrerat kring ett enda projekt eller en plattform.

Med det sagt har uppstarten gjort mycket arbete på specifika kedjor, inte minst som kommer från deras medlemskap i de ganska imponerande leden av Enterprise Ethereum Alliance (EEA), som Cambridge gick med i förra året.

EEA är en “medlemsledd branschorganisation” som fokuserar på att underlätta innovation runt Ethereum för att “bemyndiga ALLA företag”, enligt gruppens webbplats. Cambridge har varit i gott sällskap där, eftersom kroppen har hundratals medlemmar inklusive högprofilerade tungvikter som Microsoft, Intel och JP Morgan.

Som sådan har PayPal nu intressant en indirekt andel i EES genom sitt växande engagemang i Cambridge.

Facebook Tittar också på Blockchain för identitet

PayPal är inte den enda vanliga makten som tittar på blockchain för identitetsbaserade användningsfall.

Tillbaka i februari avslöjade Facebooks grundare och verkställande direktör Mark Zuckerberg att det sociala medieföretagets ledarskap hade undersökt idén om blockchainbaserade distribuerade inloggningar.

“Du […] tar din information, du lagrar den på något decentraliserat system, och du har valet att logga in på olika platser, och du går inte igenom en mellanhand,” sa Zuckerberg då.

Vad som kommer att komma av de senaste diskussionerna återstår att se, men de kommer när Facebook alltmer har blockchain på hjärnan.

DataLight: BTC Volume Bests PayPal 2018

I andra senaste PayPal-nyheter bestämde kryptoanalysföretaget DataLight i en ny rapport att Bitcoin trodde PayPal-nätverket när det kom till total transaktionsvolym förra året.

Med den häpnadsväckande summan av $ 3,4 biljoner som överfördes med Bitcoin förra året bestämde vi oss för att jämföra Bitcoin med traditionella betalningssystem och resultaten är mycket överraskande..

Följ länken nedan för att läsa hela studien! https://t.co/QxAjZrzeyb

– DataLight (@DataLightMe) 1 april 2019

DataLight fann att Bitcoin-nätverket underlättade nästan 3,5 biljoner dollar i transaktioner under 2018. Den summan var betydligt mer än de 578 miljarder dollar som PayPal möjliggjorde i samma intervall.

Crypto-förespråkare kommer att säga att verklighetsprogrammen PayPal borde inse att det upproriska blockchain-utrymmet är värt mer än bara respekt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me