Microsoft annoncerer VeriSol: Nyt værktøj til verifikation af smarte kontrakter om Ethereum

Microsoft

Den 3. juni annoncerede Microsoft Research-teamet et nyt verifikationsværktøj til sikring af smarte kontrakter skrevet i Solidity, det dominerende programmeringssprog i Ethereum-netværket.

Dette værktøj, døbt VeriSol, blev produceret i et samarbejde mellem Microsoft Research, tech-gigantens innovationsarm og Microsoft Azure Blockchain, virksomhedens cloud computing-arm, der har til formål at hjælpe virksomheder og institutioner med let at opbygge deres egne blockchain-applikationer.

Microsoft

Især er værktøjet ikke kun et goodwill-bidrag til kryptoøkonomien (skønt det har været open source), da Azure Blockchain vil udnytte Solidity-analysatoren til at hjælpe deres egne institutionelle kunders produkter. Som holdets Senior Software Engineer Cody Born forklarede i nyhederne:

“VeriSol giver os mulighed for at gentage hurtigere på grund af den automatiske og kontinuerlige kontrol, og det giver os mulighed for at fange fejl hurtigere uden at skulle bekymre os om potentielt at påvirke kunder.”

Smarte kontrakter kan ikke redigeres i farten, når de er live, så det er nøglen til nøje at gennemgå deres kode, før du aktiverer dem på Ethereum-mainnet – ellers kan bugs forårsage katastrofe med håndgribelige økonomiske konsekvenser.

April gennemførte en fiat-kryptorampe til Dai stablecoin kaldet DAIHard sin beta-lancering, men på grund af bugs drænede en whitehat-hacker kontrakterne, før en mere ondsindet agent kunne. Ideen med VeriSol er derfor hurtigt og effektivt at fange sådanne uoverensstemmelser i soliditet før, ikke efter, de forårsager problemer.

Microsoft omfavner Blockchain

VeriSols meddelelse kommer i hælene på adskillige højt profilerede blockchain-omfavnelser i Microsofts økosystem for sent.

Bare i denne måned alene har virksomheden eller dets forskellige arme tilføjet Bitcoin unicode-symbolet til det meget populære Microsoft Excel-regnearkssystem; afslørede et decentraliseret ID-projekt bygget oven på Bitcoin; og annoncerede Azure Blockchain-understøttelse af Quorum, JP Morgans tilladte gaffel af Ethereum.

Faktisk vokser Microsofts position som interessent i det bredere blockchain-område, og værktøjer som open source VeriSol vil nu også hjælpe projekter ud over dets direkte anvendelsesområde. Til dette formål bemærkede Microsoft Principal Researcher Shuvendu Lahiri af verifikatoren:

“Vi forestiller os at styrke ikke kun Azure Blockchain-udviklere og kunder, men at bidrage til et fuldt blockchain-økosystem, der er mere sikkert og hjælper folk med at realisere det fulde potentiale i teknologien uden at blive plaget af de dyre fejl i smarte kontrakter.”

Og dermed fortsætter aktiviteten og den offentlige infrastruktur omkring smart kontraktteknologi – og især omkring Ethereum, den hidtil største intelligente kontraktplatform – støt.

Ak, Microsoft er heller ikke den eneste branchetitan, der frigiver gratis teknologi, der er centreret om Ethereum. ”Big Four” regnskabskraftværk EY udgav sit Nightfall-fortrolighedsværktøj for få dage siden.

Soliditet 101

Først skitseret i 2014 af Ethereum-medstifter Gavin Wood, blev Solidity til sidst bygget ud af en gruppe Ethereum-udviklere ledet af Christian Reitwiessner.

Sproget blev løst inspireret af aspekter af andre populære og mere almindelige programmeringssprog som JavaScript, Python og C ++. Af den grund anbefales nybegyndere til programmering, der er interesseret i at lære soliditet, at dykke ned i en af ​​dens indflydelsesrige som udgangspunkt.

Ifølge dokumentationen til Solidity bygger sproget grundlæggende kontrakter som følger:

“En kontrakt i betydningen Soliditet er en samling af kode (dens funktioner) og data (dens tilstand), der ligger på en bestemt adresse på Ethereum-blockchain.”

Således giver Soliditet udviklere mulighed for at “styre adfærd for konti inden for Ethereum-staten”, forklarer deres dokumentation.

De, der er interesserede i at give Solidity en yderligere snurr, kan udforske Andreas Antonopoulos og Gavin Woods forklarende tekst Mastering Ethereum eller tilmelde sig CryptoZombies, en gratis pædagogisk ressource, der hjælper begyndere med at lære at kode et zombiebaseret spil på sproget.

Den tidlige fugl får selvfølgelig ormen. Efter det momentum, Ethereum allerede har opnået til dato, ser det ud til, at soliditet vil være omkring i årtier fremover.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me