Mayweather og DJ Khaled Evade ICO-svigafgifter

Mayweather Khaled SEC Fine

Inddragelsen af ​​to populære underholdere i en måneder lang ICO-svindel er endelig afsluttet.

Ifølge en dokument indgivet til USAs distriktsret for det sydlige distrikt i Florida, er sagen mod bokselegenden Floyd Mayweather Jr. og musikproducent DJ Khaled for at fremme et svigagtigt Initial Coin Offering (ICO) blevet sat i seng.

Mayweather Khaled SEC Fine

Uoverbevisende bevis

Begge berømtheder blev anklaget af investorer i ICO, der blev holdt af Centra Tech, som alle hævdede at have været påvirket af deres stillinger til at foretage investeringer i virksomheden.

I det nye dokument hævdede dommer Robert Scola imidlertid, at ingen af ​​sagsøgerne havde fremlagt tilstrækkeligt bevis for, at de fulgte nogen af ​​parrets sociale mediekonti for havde foretaget investeringerne som et resultat af deres stillinger.

Mayweather blev citeret for at have promoveret opstarts token-salg på sin Twitter-konto med et indlæg af ham, der indeholdt virksomhedens betalingskort og en billedtekst, der opfordrede hans 7 millioner tilhængere til at få tokens, før de solgte ud.

Mayweather Khalid Centra

Dommeren påpegede imidlertid, at sagsøgerne ikke havde vist tilstrækkeligt bevis til at binde deres handlinger til stillingen. Han påpegede også, at to af sagsøgerne viste sig at have foretaget deres indkøb, før Mayweather lavede et relateret indlæg på nogen af ​​hans sociale medieplatforme. Hvad Khaled angår, blev hans sag også afvist af grundlæggende de samme grunde.

Teknisk styrke afviste anklager

Arkiveringen adresserede også initiativtagerne til ICO og hævdede, at sagen mod dem var langt mere kompliceret end dem, der var imod DJ Khaled og Mayweather. Dommeren afslørede blandt andet, at initiativtagerne skabte falske mennesker og forfalskede legitimationsoplysninger i et forsøg på at give deres ICO et legitimt blik.

For eksempel fik Centra Techs Chief Technical Officer Justin Sykes to anklager mod ham frafaldet baseret på tekniske forhold.

Ifølge dommeren blev to sager mod Sykes afskediget på grund af manglende specifikke detaljer vedrørende hans engagement i virksomheden og dets websted. Han påpegede, at sagsøgerens klage ikke havde nogen detaljer om webstedets indhold, dets lanceringsdato, de påståede forkerte udsagn, der blev fremsat, og om de pågældende sagsøgere endda besøgte webstedet.

Selvom to tællinger allerede er blevet droppet, præciserede dokumentet, at der stadig er en afgørende tælling.

Ikke deres første Rodeo

Dette er ikke første gang, at Mayweather og Khaled står over for juridiske problemer på grund af deres engagement i ICO’er. EN pressemeddelelse offentliggjort af United States Securities and Exchange Commission (SEC) den 29. november afslørede, at agenturet havde afgjort anklager mod begge mænd vedrørende fremme af forskellige ICO’er uden at afsløre, at de blev betalt for deres omtale.

SEC havde tidligere gjort det annonceret at alle mønter, der sælges på ICO’er, skal klassificeres som værdipapirer, og som sådan bør enhver, der promoverer dem, oplyse det forhold, de har med de udstedende virksomheder – inklusive det beløb, der er betalt til dem for deres salgsfremmende tjenester – i overensstemmelse med føderal sikkerhedslovgivning.

Begge mænd slog sig sammen med SEC og blev enige om at ophøre med forfremmelse på scurries. De blev også enige om at overføre de gebyrer, de modtog til agenturet og foretage yderligere betalinger i sanktioner.

I henhold til aftalens vilkår betalte Mayweather – der modtog $ 300.000 fra tre ICO-virksomheder, inklusive Centra Tech – $ 624.775 og accepterede ikke at promovere nogen værdipapirer i tre år.

Khaled blev afsløret for at have fået $ 50.000 fra Centra Tech, og han accepterede at betale en bøde på 150.275 $ og afstå fra værdipapirfremme i to år.

Berømthedskraft bløder ICO-markedet

SECs forbud mod ICO-promovering af berømtheder synes også at have haft en svækkende virkning på det globale ICO-marked.

Ifølge en forskningsrapport offentliggjort af kryptobørs BitMEX den 13. maj faldt ICO-markedet så meget som 97 procent alene i 1. kvartal 2019 og trak kun $ 40 millioner i investeringer.

Mens nogle virksomheder fortsat har udstedt ICO’er på trods af deres aftagende popularitet, har andre omskilt sig ved at skifte til at gennemføre IEO’er (Initial Exchange Offering). IEO-modellen viste sig at være mere succesrig med en anslået samlet markedsværdi på $ 907,7 ​​millioner.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me