Manna: Universal Basic Income Crypto får amerikansk præsidentkandidat som rådgiver

Mannabase

Et lille kryptokurrency-projekt kaldet Manna har netop meddelt, at de har påtaget sig det, de kalder en “større partikandidat til præsident” som rådgiver for deres projekt. Manna er en kryptovaluta, der har til formål at tilbyde det, der er kendt som en universel grundindkomst, eller UBI, til enhver, der bruger kryptovaluta som distributionsmetode.

Problemet med en UBI

Begrebet universel grundindkomst har været i nyhederne for nylig, men hvad er det nøjagtigt? Tanken bag det er, at alle borgere i et land, der har en UBI, skal modtage et månedligt stipendium af forskellige slags, der kan bruges til noget. Ideen ifølge dens skabere er at slippe af med specifikke berettigelsesprogrammer som velfærd og i stedet erstatte dem med en flad formueudbetaling, der gavner alle.

Bitcoin skat

Mens ingen specifikke tal er sat i sten, vil mange tilhængere af ideen som Andrew Yang, den demokratiske præsidentkandidat for 2020, der nu er rådgiver for Manna, køre for en platform, der inkluderer en $ 1000 pr. Måned universel grundindkomst.

For dem, der bor i USA, ved du, at $ 1000 om måneden bestemt ikke vil købe dig en overdådig livsstil. I stedet ville det være nok at leje ydmyge boliger og købe nogle grundlæggende fornødenheder som mad til en meget lille familie hver måned.

Tilhængere af programmet hævder ofte, at berettigelsesprogrammer som velfærd faktisk afskrækker folk fra at arbejde for hvis de bliver tilstrækkeligt ansatte, mister de deres fordele. I mange tilfælde overstiger det beløb, der kan tjenes ved velfærd, det at være lønnet med et fuldtidsjob.

Bedre end velfærd?

Under en UBI-ordning ville alle, rige eller fattige, modtage udbetalingen uanset deres beskæftigelsesstatus. Dette, hævder eksperter, tilbyder beskyttelse mod tab af job og betyder, at selv dem, der bare har minimumsløn, ville være i stand til at forsørge sig selv uden at skulle stole længere på regeringen med berettigelsesprogrammer..

UBI er dog ikke uden sine modstandere. Primært hævder de, der er imod UBI, at det er kommunisme i sin reneste form. Det vil sige, at der opkræves skat, og at pengene derefter fordeles til dem, der ikke nødvendigvis tjente dem.

For at betale for et sådant program kan regeringer endvidere være nødt til at udskrive flere penge eller give pengene ud som lån til centralbanker, der kan devaluere valutaen eller påvirke økonomien negativt. Et sidste stort argument mod programmet er, at hvis UBI skulle ske, kunne priserne på alt inklusive basale fornødenheder stige ganske markant, fordi pludselig ville alle husstande have flere penge til rådighed. På en måde argumenterer modstandere, at en UBI ville devaluere en valuta og manipulere økonomien på potentielt skadelige måder.

Finland forsøgte sit eget UBI-eksperiment og senere annulleret programmet, hvilket fik mange modstandere til at hævde, at dette er bevis for, at systemet i sagens natur er fejlbehæftet.

Manna kryptovaluta

I dag er Manna-kryptovalutaen sidder på $ 0,0033 hver og har en markedsværdi på ca. $ 250.000.

Når programmet er operationelt, kan alle tilmelde sig Manna-udbetalinger og derefter med jævne mellemrum modtage kryptokurrency baseret på en fast tidsplan. Dette er designet til at efterligne et nationalt UBI-program, men i stedet være et grænseløst og ikke nationalt specifikt, så de, der bor i områder uden UBI, stadig potentielt kan drage fordel af en.

Der er et par klare problemer med denne model.

Først og fremmest, hvor vil Manna få sin værdi, hvis det eneste formål er at blive modtaget gratis og derefter solgt i et forsøg på at få en mere værdifuld valuta som bitcoin eller dollars?

Kryptovalutaer som bitcoin har en værdi ikke kun fordi folk ønsker dem, og de er efterspurgte, men at de ikke er lette at få. Minedrift af bitcoin er utrolig dyrt og vanskeligt, og dette giver det en eller anden iboende værdi, simpelthen fordi det ikke er let at få.

Tænk på det på denne måde. Hvis du har Ethereum, modtager du sandsynligvis alle mulige underlige airdrop-tokens i din tegnebog, som du ikke bad om. De fleste af disse tokens er intet værd. Dette skyldes, at de kommer fra små projekter, der gav millioner eller endda milliarder af tokens til gengæld for ingenting. Mens nogle legitime projekter med ægte forretningsmodeller udfører luftdrop, modtager hver person typisk kun en meget lille mængde, og dette gøres for det meste som et middel til markedsføring.

Det er vores mistanke om, at medmindre Manna kommer med en reel brugssag udover bare noget, der uddeles gratis i bytte for ingenting, så står det en stor risiko for at være intet værd. Mens gruppen hævder, at de vil støtte valutaen ved at købe den ud af børser ved hjælp af skattefradragsberettigede donationer, vil dette være nok til at støtte hele markedsværdien?

I Andrew Yang-meddelelsen bad gruppen sine tilhængere om at “købe Manna for at hjælpe med at kapitalisere valutaen, så distributionerne til vores UBI-modtagere bliver mere betydningsfulde”.

Andrew Yang 2020

Bortset fra hans drømme om en $ 1000 månedlig UBI for amerikanere, der er Andrew Yang?

Billede via yang2020.com

Ifølge hans officielle kampagneside, Andrew Yang er grundlæggeren af ​​en gruppe kaldet Venture for America, som er en gruppe, der skaber job i økonomisk urolige amerikanske byer som Detroit og Baltimore.

I april i år, Yang udgivet en bog kaldet “Krigen mod normale mennesker”, hvor han fremsætter sit argument for, hvorfor han mener, at UBI vil være et centralt spørgsmål, når automatisering fjerner en lang række job og kan efterlade mange ledige.

Yang ser ikke ud til at have nogen tidligere politisk erfaring. Han er søn af højtuddannede og velhavende taiwanske indvandrere. Han vil heller ikke være den eneste person med tilknytning til krypto, der kører som præsident.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me