Macrogen udvikler Blockchain-platform til at dele genetiske data

Makrogen

De hurtige fremskridt inden for genetisk sekventering har åbnet nye muligheder for adskillige virksomheder. Blockchain kan være den teknologi, der gør det muligt at dele genetisk information sikkert over hele planeten. Sydkoreanske firma Makrogen meddelte for nylig, at de ville arbejde med Bigster for at udvikle en platform til at dele genetisk information sikkert.

Makrogen

Farmaceutiske virksomheder og medicinske forskere kunne bruge adgang til genetisk information på meget positive måder. Der er en enorm fordel ved at have store mængder human genetisk information i en let tilgængelig form. På grund af datas følsomme natur er det vanskeligt at oprette en database, der tilbyder både dybde af information og privatlivets fred.

Sagde Macrogen de har brug for at beskytte personlige data “mod hacking, sikkerhedsrisici og risikoen for krænkelse af privatlivets fred.” De føler deres platform, “skal være stabil nok til at håndtere store mængder af [genetiske] data.” Risikoen for en platform, der gemmer enorme mængder genetisk information, er meget reel. Det ville sandsynligvis være et mål for private hackere og også genstand for virksomhedsspionage.

Genetisk information og Big Data

Et par teknologier kommer til modenhed på samme tid. Genetisk sekventering er utrolig alene, men når det kombineres med den form for analyse, som kunstig intelligens (AI) tilbyder forskere, øges potentialet for hurtige fremskridt inden for medicin. AI kan gennemse enorme mængder data og kan finde forbindelser mellem genetik og anden diagnostisk information på en måde, der aldrig var muligt før, men skabe en sikker måde for, at analysen kan ske i en stor udfordring.

Macrogen er et af mange firmaer, der leder efter en måde at udnytte big datas latente potentiale for medicin på. GlaxoSmithKline (GSK) foretog netop en investering på 300 millioner dollars i 23andMe, som er en amerikansk baseret udbyder af genetisk information. GSK ser tydeligt værdien ved at få adgang til genetisk information, som kan gøres mere effektiv via en blockchain-baseret platform, der har en global rækkevidde.

Platformen der Macrogen arbejder på at starte bruger et konsortiumnetværk eller tilladt blockchain, så adgang kan begrænses til autoriserede parter. Antallet af mennesker rundt om i verden, der får deres genetik sekventeret, er stigende, med estimater for 2018, der kommer ind på omkring 17 millioner mennesker. Det repræsenterer en fordobling i forhold til sidste år.

De medicinske fordele

Macrogen udnytter sandsynligvis en stor mulighed. Skøn sæt det beløb, der investeres af big data i sundheds- og medicinalvirksomheder i år, til mere end $ 4,5 milliarder USD. Nem og sikker adgang til en voksende database med genetisk materiale kan gøre dette marked endnu mere attraktivt. Blockchain-teknologi tilbyder nogle unikke fordele for patienter, sundhedsudbydere og farmaceutiske virksomheder.

Patienter er sandsynligvis i den bedste position til gavn, da deres genetiske information kan hjælpe med at forbedre sundhedsvæsenet og også kunne være værdifuld for dem. Blockchain-baserede optegnelser ville give patienter mulighed for at sælge adgang til deres genetik pr. Anvendelse til alle interesserede, så længe de opfyldte visse krav til informationssikkerhed.

Blockchain Healthcare

Læs: Hvordan Blockchain-teknologi kan hjælpe sundhedsindustrien

Faktisk arbejder EncrypGen, LunaDNA, Zenome og Nebula Genomics alle med systemer, der kan tilskynde patienter, der deler deres genetik med klienter. Fordelene, som en on-demand genetisk database ville give forskere, er betydelige. Hurtig adgang til store mængder kvalitetsdata ville hjælpe både universitets- og kommerciel forskning inden for mange medicinske områder og kunne også hjælpe læger med at diagnosticere genetiske tilstande, der ellers ville være usynlige.

Sikkerhed er altafgørende

Den største bekymring fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt er, hvordan virksomheder og forskere vil være i stand til at sikre, at genetiske data holdes sikre, og patienters privatliv var lufttæt. Begrænset adgang til personlige oplysninger ville være en måde at opnå dette på, og sørg for, at en persons genetiske data aldrig var forbundet med deres personlige oplysninger, såsom navne og adresser.

Blockchain kunne gemme genetiske data på en måde, der gjorde det muligt for forskere at få adgang til de nødvendige dele af en persons medicinske historie, men ikke noget, der kunne hjælpe med at identificere dem personligt. Blockchain kunne også sørge for, at en person blev betalt for brug af deres data, så de kan deltage i de gevinster, som et lægemiddelfirma ville få af den forskning, som genetiske data muliggør.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me