Kunne Iowa Caucus Voting Imbroglio præsentere en sag for Blockchain?

Blockchain-afstemning

Hvis du har fulgt De Forenede Staters præsidentvalg, ved du, at mandag var datoen for det såkaldte Iowa-valgmøde for Det Demokratiske Parti.

Dette valgmøde er beregnet til at være en begivenhed, hvor demokrater i den amerikanske stat kan vise deres støtte til deres foretrukne demokratiske kandidat til at påtage sig den næsten 100% bekræftede kandidat fra republikanerne, den nuværende præsident Donald Trump..

Men da resultaterne skulle offentliggøres mandag aften, skete der intet. Der skete noget: Iowa Democratic Party afslørede, at et problem dukkede op i mobiltelefon-appen, der blev brugt til at rapportere resultater. Problemet var ikke et hack, men snarere en kodningsfejl, der fik appsne til kun at frigive delvise data, ikke de fulde data, der var nødvendige for at bestemme en sejrherre.

Kandidater er med rette blevet utilfredse med forsinkelsen og fejlene i rapporteringen.

Nogle demokrater har sagt, at dette hæmmer den demokratiske proces. Og nogle på den anden side af midtergangen har antydet, at dette udbrud kunne hjælpe aktører med at oprette rådmesterskabet (og dermed det bredere valg) til fordel for visse kandidater.

Med alle disse bekymringer, der flyder omkring det digitale afstemningssystem, er det ikke overraskende, at mange straks kiggede på blockchain-teknologi – en klasse af teknologier, som dens fortalere siger, vil gøre alt mere sikkert og gennemsigtigt..

Iowa Caucus Debacles gnister Blockchain-debat

Da Iowa-konferencen er den første virkelige visning af, hvad titusinder af demokrater ønsker, at deres kandidat skal være, har problemerne med appen, der blev brugt som rygrad i denne afstemning, fået mange til at søge løsninger.

Grundlægger af blockchain-centreret social platform Uptrennd Jeff Kirdeikis skrev følgende i kølvandet på Iowa-debaklet:

Iowa er et rod. Kan vi alle bare være enige om, at blockchain løser afstemningsproblemer og endelig kommer ud af stenalderen?

Iowa er et rod.

Kan vi alle bare være enige om, at blockchain løser afstemningsproblemer og endelig kommer ud af stenalderen?

– Jeff Kirdeikis (@JeffKirdeikis) 4. februar 2020

Kirdeikis er ikke den eneste, der mener, at blockchain kunne løse de afstemningsproblemer, der plager verden i dag.

Andrew Yang, en pro-krypto-iværksætter og jobbygger, der blev demokratisk kandidat (i øjeblikket den fjerde eller femte i løbet, antyder meningsmålingerne), afslørede på en politikside sidste år, at det nuværende afstemningssystem er forældet og citerer det faktum, at ”det er latterligt, at vi i 2020 stadig står i kø i timevis for at stemme i forældede stemmekabiner. ”

Yang kiggede således som andre på blockchain og skrev videre sagde politik side:

Det er 100% teknisk muligt at have svindelsikker stemme på vores mobiltelefoner i dag ved hjælp af blockchain. Dette ville revolutionere sandt demokrati og øge deltagelsen til at omfatte alle amerikanere – dem uden smartphones kunne bruge det ældre system, og linjerne ville være meget korte.

For ikke at nævne, har der været lokale forsøg med blockchain-stemmesystemer i hele USA.

Det er vigtigt, at det ikke er klart, hvordan et blockchain-baseret system ville have hjulpet caucussystemet, hvilket er relativt mere kompliceret sammenlignet med et simpelt valg ved afstemning, selvom fortællingen sidder fast.

Blockchain-afstemning er ikke klar endnu

Mens der er testkørsler af disse blockchain-applikationer og fremtrædende tilhængere af teknologien som et middel til at lette demokrati, siger mange, at et system, hvor folk sikkert kan stemme på demokratiske spørgsmål på deres telefoner sandsynligvis stadig er et stykke tid væk.

I Moskva sidste år var der angiveligt en kritisk sårbarhed i en blockchain-baseret stemmemekanisme, der skulle bruges til et lokalt valg.

Som rapporteret af ZDNet, Pierrick Gaudry, akademiker ved Lorraine University og forsker for Frankrigs INRIA, opdagede, at han kunne finde ud af systemets private nøgler gennem offentlige nøgler.

For at sætte dette i Bitcoin-termer ville det være som om nogen kunne tage din adresse og finde en måde at få adgang til din BTC ved blot at bruge din adresse.

For ikke at nævne, der er enkle problemer med adgang til digitale teknologier; på trods af forbedringen af ​​mobile enheder har ikke alle adgang til internettet og telefoner og computere rundt om i verden.

Dette vil antyde, at blockchain-afstemning stadig er et stykke tid væk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me