Kinesiske statsmedier opfordrer til ro efter Blockchain sprænger op i Kina

Kina

Både blockchain og kryptokurver har genindført den kinesiske bevidsthed, efter at landets leder, præsident Xi Jinping, rosede teknologierne i en politisk erklæring. Hans erklæring har ført til en tilstrømning af interesse for blockchain fra alle hjørner af nationen.

Faktisk har WeChats statistik for sociale medier vist, at søgninger efter de kinesiske udtryk for “Bitcoin” og “blockchain” er steget henholdsvis to til tre gange og 12 gange.

Også Kinas børsnoterede virksomheder med blockchain-elementer er steget højere på Shanghai-børsen, hvor snesevis af aktier rammer 10% -grænsen under mandagens handelssession..

Kina

Selv i udlandet blev et kinesisk selskab noteret på NASDAQ, som nogle kaldte en “blockchain-konceptaktie”, samlet med 100% på en dags tid.

Kort sagt er der (eller i det mindste var der) “kryptomani” i Kina igen. Men kinesiske statsmedier opfordrer nu investorer til at forblive rationelle for ikke at replikere det, der blev set i 2017.

Kinas Crypto About-Turn

Tro det eller ej, Kina var engang de-facto-hovedstaden i Bitcoin- og kryptovalutaindustrien. Nationen skabte trods alt Bitmain og mange tidlige investorer i kryptoaktiver, formodentlig på grund af kulturen med risiko, spekulation og teknologisk udvikling.

Men i 2017 og 2018 begyndte de kinesiske myndigheder at forbyde kryptovalutahandel, visse brancherelaterede begivenheder og specifikke onlinefora og websteder vedrørende emnet. Årsagen til denne tendens blev aldrig behandlet, men Bitcoin blev hurtigt udfaset af nationens popkultur.

Som du ved, tog Kina imidlertid for nylig en seriøs omvendelse. Som rapporteret af Blockonomi fortalte Kinas præsident, Xi Jinping, det kinesiske kommunistpartis centrale komité, at der skulle være et skub for vedtagelse af blockchain “som et vigtigt gennembrud for uafhængig innovation af kerneteknologier.” Statsdrevet afsætningssted Xinhua afsløret at Xi rosede de potentielle fordele ved blockchain-teknologier i en række industrier, herunder finansiering, uddannelse, sundhedspleje, fødevaresikkerhed og mere.

Bliv rolig

Ifølge Reuters, People’s Daily-avisen, der udgives af Kinas regerende kommunistparti, kom for nylig med en artikel, der opfordrede til rationalitet i Kina vedrørende blockchain. “Blockchains fremtid er her, men vi skal forblive rationelle,” skrev afsætningsmarkedet i en op-ed, der blev offentliggjort sent på mandag, og formodentlig henviste til den allerede voldsomme blockchain-spekulation, der ses på Shanghais finansielle markeder..

Stikkontakten fortsatte og mindede sine millioner af læsere om, at Xis udsagn ikke skulle misforstås som et tegn på støtte til kryptokurrency:

“Stigningen i blockchain-teknologi ledsages af kryptokurver, men innovation inden for blockchain-teknologi betyder ikke, at vi skal spekulere i virtuelle valutaer.”

For sent

People’s Daily opfordrer sovetoget til blockchain (og tilknyttet kryptovaluta) til at bremse, men alligevel falder denne påstand tilsyneladende på døve ører. Alex Krüger har observeret, at Kinas interesse for Bitcoin fortsat er høj på platforme som Weibo, WeChat og Baidu, mens analytikere har antydet, at Kinas kryptokurrencymarkeder endnu en gang er begyndt at boble – bare se på skåret af altcoins tilknyttet nationer, da de alt sammen spidset med snesevis af procent sidste weekend.

Kinesisk online interesse i bitcoin (比特 币) er forblevet høj. Det er godt. Diagrammer er for Weibo, Wechat og Baidu. pic.twitter.com/hg8O03ZYQX

– Alex Krüger (@krugermacro) 29. oktober 2019

Der er også opstået rapporter om, at en kinesisk finansiel institution har foretaget en investering i et kryptovalutafirma.

Ifølge Primitive Ventures grundlægger Dovey Wan har China Merchant Bank netop annonceret en investering i BitPie, “Bitcoin-tegnebogen med den længste historie og de fleste brugere i Kina.” Per Wans analyse, dette er starten på den kinesiske nationalisering af kryptovaluta- og Bitcoin-industrien, som kommer som svar på præsident Xis bemærkninger og den massive offentlige reaktion indtil videre.

Dette er sandsynligvis noget, der sandsynligvis er nej, når man tager People’s Dailys seneste kommentar i betragtning. Banken har dog endnu ikke trukket sin investering tilbage, hvilket måske bekræfter Wans opfattelse af, at Kina forsøger at nationalisere Bitcoin bag kulisserne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me