IRS har brug for privat blockchain siger Forbes-forfattere

IRS Blockchain

Kunne IRS drage fordel af at køre sin egen private blockchain? Forbes-bidragsyder Adam Bergman citerede for nylig et tidligere ikke offentliggjort dokument, der siger, at IRS “planlægger at bruge 291 millioner dollars på at opdatere 140 computersystemer” for at overholde nye skatteregler og holde sig ajour. Ville en teknologi som blockchain være den mirakelkur, som IRS har brug for?

Problemet med skatter

Det er let at se IRS som en monolit. En uforanderlig naturkraft (tænk død og skatter), der eksisterer i et vakuum. Ifølge de seneste rapporter som f.eks dækning af venstreorienterede Sidste uge i aften bruger organisationen dybt forældede teknologier og har svært ved at følge med i ændringer i den finansielle verden.

Bitcoin skat

Kryptovaluta og skatter rundt om i verden

Et indlysende eksempel på dette er vanskeligheden, som IRS har med at håndhæve skatteoverholdelse på kryptokurrencyinvesteringer og -handler. Ved en nylig begivenhed i Chicago bemærkede bitcoinforfatteren Andreas Antonopoulos, at hans nylige selvangivelse (formodentlig i sit hjemland Grækenland) var mere end 300 sider. En aktiv kryptovalutahandler ville have mindst 300 sider af en selvangivelse, hvis ikke meget mere, afhængigt af hvor ofte de handlede.

Ifølge Antonopoulos straffes et system, hvor lovlydige borgere straffes (ved at skulle indsende latterligt komplekse selvangivelser), og lovovertrædere ikke gør – noget er alvorligt galt.

I dag er IRS-reglerne stadig vage og uspecifikke, når det kommer til kryptovalutaer. Forskellige udsagn har vist, at kryptoaktiver skal behandles på samme måde som guld eller andre former for indkomst eller udveksling.

For at gøre tingene værre erklærede IRS, at kryptokurrencyhandler sandsynligvis ikke vil være i stand til at falde ind under lignende-for-lignende eksklusion. Hvis det var relevant, ville udelukkelsen have gjort krypto-til-kryptotransaktioner til en ikke-afgiftspligtig begivenhed, da du simpelthen udveksler en ting til en anden af ​​lignende egenskaber.

Privat IRS Blockchain?

Ifølge Forbes stykke, IRS kunne ikke kun spare hundreder af millioner af dollars i infrastruktur og softwareudvikling ved at implementere en privat blockchain, de kunne også forbedre deres egne tjenester og øge deres evne til at indsamle i alle mulige sager.

I går dækkede vi en OmiseGO live stream, hvor Ethereum-medskaberen Vitalik Buterin diskuterede den lethed, hvormed et firma kunne distribuere en privat blockchain, der kunne udvise næsten alle effektiviteterne i et centraliseret system, mens de stadig opnår fordelene ved at være et blockchain-baseret system. Specifikt foreslog Buterin, at en privat organisation (såsom IRS) kunne køre deres egen uafhængige plasmaserver til at behandle transaktioner.

Kort for dem, der ikke ved, er en privat blockchain en, hvor kun autoriserede brugere har adgang til den. Dette adskiller sig fra en offentlig blockchain som bitcoin, hvor alle og enhver har fuld adgang og kan deltage via minedrift eller kørende noder.

Hvad ville en IRS drevet af Blockchain se ud?

Lad os kigge og se, hvad en sådan privat blockchain kunne gøre for IRS, hvis Forbes-bidragsyderens forudsigelser bliver til virkelighed.

Ifølge Bergman, der skrev artiklen, ville IRS starte sin egen private blockchain være “transformerende fra hastighed, sikkerhed og omkostningsperspektiv.”

Bergman giver eksemplet med en bankoverførsel af 401 (k) planmidler til en IRA. Han foreslår, at “transaktionen kan verificeres og rapporteres af parterne i en blockchain, så IRS får øjeblikkelig adgang til dataene”.

Forfatteren fortsætter derefter med at foreslå, at det samme kan gælde for den berygtede formular 1099, som der rapporteres om en bred vifte af økonomiske oplysninger om hvert år. Digitalisering af formularen og sporing af den med en privat blockchain ville give revisorer mulighed for “øjeblikkelig adgang til finansielle eller selvangivelsesrelaterede data”, og at systemet ikke kun vil være hurtigere, men det vil også tilbyde “sikkerhed mod skatteydernes identitetstyveri på grund af kryptografi”.

Med store databrud, der sker hvert par uger, såsom den berygtede Equifax hack hvor hundreder af millioner af amerikanere måske har fået stjålet al deres relevante information, gør funktioner som denne endnu vigtigere.

Vil det ske?

Selvom det ville være interessant og bestemt gavnligt at se en blockchain-drevet IRS, er det tvivlsomt at ske inden for det næste årti eller deromkring. Dette skyldes, at IRS stadig bruger massivt forældet teknologi i en verden, der allerede i stigende grad er tilsluttet og netværket.

Måske vil dette nylige trin med at opgradere deres systemer flytte dem et skridt nærmere mod implementering af blockchain. Eller måske i takt med, at databrud fortsætter, vil behovet for blockchain for at forhindre identitetstyveri opveje omkostningerne ved implementering.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me