Iransk præsident: Muslimsk verden kunne bruge krypto til at undgå amerikanske dollars

Iran Cryptocurrency

En islamisk kryptokurrency for at hjælpe den muslimske verden med at undgå amerikansk økonomisk hegemoni? Man kunne komme, det vil sige, hvis den iranske præsident Hassan Rouhani kan overbevise andre muslimske ledere om at deltage i indsatsen.

Præsident Rouhani kaldte sådanne ledere til handling på Kuala Lumpur-topmødet i den malaysiske hovedstad den 19. december og fortalte de indsamlede – som omfattede repræsentanter fra 52 lande – at islamiske nationer aktivt skulle arbejde sammen for at styrke og forankre handelsforbindelser indbyrdes ved bl.a. ting, skabe en muslimsk kryptokurrency.

Iran Cryptocurrency

”Den muslimske verden burde designe foranstaltninger for at redde sig fra dominansen af ​​den amerikanske dollar og det amerikanske finansregime,” sagde Rouhani.

Den iranske præsident fortsatte med at argumentere for, at da muslimske lande i stigende grad står over for de indbyrdes forbundne trusler om fattigdom, korruption og ekstremisme, så vil USA og andre vestlige nationer fortsat have påskud til at gribe ind i stater med muslimsk flertal.

Til dette formål sagde Rouhani, at forbedrede handelsforhold og samarbejde mellem disse stater ville bidrage til at sikre deres egen indflydelsessfære. I overensstemmelse hermed opfordrede den iranske præsident til oprettelse af en “fælles fond” og et “fælles forskningscenter”, så islamiske stater mere effektivt kan forfølge teknologiske samarbejder.

En geopolitisk opt-out til alderen?

For at være sikker kommer det ikke som nogen overraskelse, at Iran ville ønske at samle støtte til frigørelse fra Amerikas økonomiske styrke.

Siden 1980 har USA og Iran afbrudt de formelle diplomatiske forbindelser, og sidste år ulovligt iransk øverste leder Ali Khamenei officielt åbningen af ​​direkte kommunikation med USA..

Amerika har haft en økonomisk embargo mod Iran på plads siden midten af ​​1990’erne, og de tilknyttede sanktioner blev suspenderet i 2016 som en del af en diplomatisk aftale, der medførte, at Iran afviklede sit atomprogram. Trump-administrationen genindførte disse sanktioner inden for to år, og Iran har været mere og mere ivrig efter at finde måder at undgå bid af den økonomiske konflikt lige siden.

Når det er sagt, har der været rapporter i de seneste måneder om, at Irans ledelse har overvejet brugen af ​​kryptokurver til at afbøde virkningerne af økonomiske sanktioner. Præsident Rouhanis nye kommentarer markerer den klareste og højeste indikation endnu, at Iran ikke kun seriøst overvejer emnet, men også vinkler mod yderligere relateret forskning.

Teoretisk set, hvis en muslimsk krypto som Rouhani har foreslået virkeliggør og vinder adoption blandt andre islamiske stater, vil en sådan udvikling sandsynligvis medføre en endnu større politisk tilbageslag i Washington D.C. end Venezuelas nylige påståede oliestøttede “Petro” token-indsats har.

Det er fortsat at se, hvad der vil ske næste for forslaget for nu, men det er klart, når man zoomer ud, at der er en voksende geopolitisk tendens mod “dedollarisering” på verdensscenen, og kryptokurver synes mere og mere klar til at spille en rolle i denne tendens.

Tokeniseret suverænitet

Bare i sidste måned afslørede BRICS-blokken af ​​nationer – Kina, Rusland, Indien, Brasilien og Sydafrika – at de havde deltaget i indledende drøftelser omkring den potentielle udvikling af en delt digital valuta, der kunne bruges til handel mellem medlemslandene..

Flytningen markerede kun den seneste rynke i Ruslands og Kinas efterforskning af at flygte – eller i det mindste minimere – den amerikanske dollars betydning i deres anliggender.

For eksempel er adskillige forslag til en statsstøttet krypto blevet fremsat af indflydelsesrige russiske embedsmænd i nyere tid, alt sammen på baggrund af at være nyttige til at omgå amerikanske sanktioner.

“[A] en oliestøttet kryptokurrency ville give olieproducerende lande mulighed for at undgå økonomiske og handelsmæssige begrænsninger, der er blevet overdrevne i de senere år,” foreslog den tidligere russiske energiminister Igor Yusufov sidste efterår.

I Kina har følelser været ens, da de øverste kinesiske centralbankfolk har karakteriseret landets igangværende digitale yuan-indsats som centreret omkring at sikre den asiatiske stormagts økonomiske suverænitet.

“Det er for at beskytte vores monetære suverænitet og juridiske valutastatus,” Mu Changchun, nuværende leder af det regeringsstøttede Digital Currency Research Lab, har tidligere forklaret projektet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me