Indiske kryptomarkeder går ned som Reserve Bank of India forbyder kryptovalutatransaktioner

Indien Cryptocurrency Ban

Reserveringsbanken i Indien (RBI) har spærret banker på nogen måde handler med eller letter dem, der handler i kryptokurver med øjeblikkelig virkning. Borgere vil ikke længere være i stand til at købe digital valuta ved hjælp af deres bankfaciliteter, som centralbanken har forbød dem fra “at håndtere eller levere tjenester til enkeltpersoner eller forretningsenheder, der beskæftiger sig med eller sælger virtuelle valutaer”.

Afsnittet af erklæringen, der beskæftiger sig med “virtuelle valutaer”, lyder:

Teknologiske innovationer, herunder de underliggende virtuelle valutaer, har potentialet til at forbedre det finansielle systems effektivitet og inklusivitet. Virtuelle valutaer (VC’er), også forskellige kaldet kryptovalutaer og kryptoaktiver, rejser dog bekymringer om blandt andet forbrugerbeskyttelse, markedsintegritet og hvidvaskning af penge.

Reserve Bank har gentagne gange advaret brugere, indehavere og forhandlere af virtuelle valutaer, herunder Bitcoins, om forskellige risici forbundet med at håndtere sådanne virtuelle valutaer. I lyset af de dermed forbundne risici er det blevet besluttet, at enheder, der er reguleret af RBI, med øjeblikkelig virkning ikke må håndtere eller levere tjenester til nogen enkeltperson eller forretningsenheder, der beskæftiger sig med eller afvikler VC’er. Regulerede enheder, der allerede leverer sådanne tjenester, skal forlade forholdet inden for en bestemt tid. Et cirkulær i denne henseende udstedes særskilt.

Ved offentliggørelse af finanspolitik under en frigivelse, der skitserer hver anden måned, og som skitserer planer for 2018-2019, sagde reserven, at enhver enhed, der falder ind under deres retspraksis, muligvis ikke leverer tjenester til nogen – enkeltpersoner eller virksomheder – der køber, sælger eller på anden måde beskæftiger sig med digitale mønter.

Crypto ikke velkommen i Indien

Mens Indien tidligere har lavet voldsomme lyde om digitale mønter, er landet også en blockchain-fanatiker og søger at gå foran i blockchain-applikation og -udvikling. Indien var en “touch and go” casestudie i virkningerne af regulatorisk udfoldelse, der påvirker national kryptokurrencyentusiasme, men er nu faldet i en nedgang i forhold til resten af ​​verden. Global virtuel valutasentiment er modnet og er nu stort set positivt og voksende.

Indisk finansminister

Indiske finansminister Arun Jaitle, Billede af Forbes

Den seneste holdning fra RBI skubber landet tilbage og tilpasser det til autoritære regimer som Kina.

Tim Draper i en interview med Economic Times, sagde: (Hvis) Indien overvejer at gøre (kryptovaluta) ulovlig … andre lande vil løfte deres hænder for at få alle (blockchain) iværksættere (fra Indien). Hvis jeg havde et møde med Modi, ville jeg have fortalt ham, at han laver en kæmpe fejl.

Politikskiftet betyder, at konvertering af fiat til kryptokurrency i Indien gennem udvekslinger snart ophører med at eksistere. Direkte indskud eller grænseoverskridende lempelse med familie eller associerede virksomheder, der optræder som agenter eller bruger decentraliserede børser som Localbitcoins og Bisq, vil være de eneste ruter for indiske borgere til at købe eller sælge kryptokurver. Dette er i det væsentlige et skridt tilbage og tager Indien tilbage til præ-udvekslings-æraen.

Finanschefen for EY India, Abizer Diwanji, bekræftede: “En person vil ikke være i stand til at overføre penge fra sin opsparingskonto til hans kryptopakke.” RBI er registreret som konstant advarer befolkningen om tilknyttede risici, når de køber, sælger eller på anden måde handler eller handler med virtuelle valutaer.

Selvom det ikke dæmpede entusiasmen på det tidspunkt, er disse advarsler nu kommet hjem for at hvile, med bankmanden, der beslutter, at forbrugerbeskyttelse opvejer enhver anden borgerfrihed med hensyn til digitale mønter.

I en nu-typisk holdning, der kommer fra lovgivere over hele verden – en, der viser, hvor lidt de forstår af kryptokurver – anerkendte RBI-meddelelsen værdien af ​​den tekniske platform for blockchain.

Når det er sagt, har kryptokurver på trods af deres underliggende konstruktion alarmeret centralbanken i sine overvejelser om hvidvaskning af penge, stabilitet på det finansielle marked og andre brede forbrugerproblemer. RBI, i tråd med mange nationers centralbanker, føler en stærk forpligtelse til at beskytte forbrugerne med hensyn til sit mandat. Alle centralbanker, der er registreret, peger konsekvent på det vilde vests natur af nogle børser og ICO’er og frygter den uregulerede arenas evne til at muliggøre storskala svindel og anden kriminel aktivitet.

Ban har været truende siden januar 2018

Banker, der i øjeblikket tilbyder tjenester i form af transaktions- eller investeringskonti, der har midler, der stammer fra kryptokurrencyhandler, skal give disse kunder rimelig varsel om afslutning af tjenester, som tilladt i meddelelsen.

Centralbankmanden udsender en yderligere bulletin, der beskriver de nødvendige skridt til, at banker kan trække sig ud af sådanne forhold inden for en bestemt tidsperiode. Meddelelsen fra RBI indeholdt også omtale af en mulig national kryptokurrency, i en yderligere demonstration af tilsynsmyndighedernes ønske om at holde det samme skib flydende i turbulente tider. Det ser ud til, at centralbanker faktisk ikke har et problem med virtuelle valutaer, så længe de ejer dem.

I januar 2018 bemærkede Indiens centralbank kryptovalutas indflydelse på den formelle banksektor som en bekymring. RBI advarede Indiens banker og instruerede dem i at undersøge nærmere transaktioner foretaget af enkeltpersoner, virksomheder og børser, der handlede med digitale mønter.

I en tidligere pressemeddelelse syntes RBI at henvende sig til slutbrugerne mere end bankerne selv og sagde “… enhver bruger, indehaver, investor, erhvervsdrivende osv., Der beskæftiger sig med virtuelle valutaer, vil gøre det på egen risiko.”

Indiske markeder er i paniktilstand

Normalt handlede indiske markeder med kryptokurver med en præmie på 10-15% over internationale markeder, men efter denne meddelelse styrtede markederne straks med omkring 25%. I øjeblikket handler bitcoin i Indien til 399.900 INR (6140 USD), mens det handles for 6642 USD på internationale markeder i skrivende stund.

Virkningerne observeres ikke på internationale markeder, fordi Indien kun tegner sig for omkring 2% af den globale handelsvolumen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me