Ikke igen: 15 taiwanske borgere anklagede mere end $ 8 millioner Crypto-fidus

IB Coin Scam

Ifølge en rapport fra lokalt nyhedsudtag Focus Taiwan, det taiwanske politi med base i New Taipei, arresterede for nylig 15 påståede kryptokurrency-fidusoperatører. Rapporten hævder, at de mistænkte narret investorer ud af omkring 8 millioner dollars, da penge indsamlet til handel forbudte IBCoin-tokens.

Nyheden kommer knap ti dage efter, at staten anklagede syv andre mistænkte for at styre en kryptobaseret investeringsfidus, der tiltrak omkring 51 millioner dollars i investeringer fra over 1.000 investorer. EN lokal rapport, havde bemærket på det tidspunkt, at de mistænkte havde kørt en ordning, der lovede investorer afkast på op til 355%.

IB Coin Scam

IBCoin: Investeringsaktivet uden værdi

Ifølge rapporter offentliggjort af Criminal Investigation Bureau (CIB) drejede disse svindlere sig om IBCoin, et digitalt aktiv baseret på Ethereums ERC20-teknologi, der allerede er forbudt til brug af de taiwanske myndigheder. CIB rapporterer også, at mønten, der ikke handles eller behandles af nogen kendt virksomhed, ikke “har nogen reel værdi.”

Ordningens operation

Bedragerne påstås at have påbegyndt en falsk reklameindsats på forskellige sociale medieplatforme som et middel til at lokke intetanende ofre. Derudover købte lederen af ​​gruppen, hvis efternavn blev givet som Lin, IBCoin-tokens fra udenlandske handlende til en pris på NT $ 1,5 pr. Enhed (svarende til $ 0,05) tilbage i 2017. Derefter ved hjælp af de andre arresterede entreprenører og handlende solgte han poletterne til investorer til priser så høje som NT $ 50 til NT $ 100 (mellem $ 1,63 og $ 3,27) med løfte om højere afkast.

IBCoin fidus

Billede © Fokuser Taiwan

Gruppen siges at have tjent omkring NNT $ 250 millioner (ca. $ 8,16 millioner) fra fidusen. På bagsiden rapporterer CIB, at ingen enkelt investorer havde haft fordel af ordningen, siden den blev lanceret.

Bortset fra den manglende afkast, der blev givet til investorer, trak gruppen efter sigende også yderligere kontrol takket være den luksus, investor-bankrollede livsstil, de levede. Gruppen flød luksusbiler på sociale medier som et middel til at vise deres rigdom og lokke flere investorer.

Afgifter og konsekvenser

Svindlerne er blevet anklaget for bedrageri, og CIB har allerede afleveret sagen til Taipei District Anklagemyndighed, der forventes at fastsætte en ordentlig retssag i de kommende dage. CIB erklærede også, at de har været i stand til at inddrive mere end NT $ 2,02 millioner (ca. $ 70.000) kontant sammen med tre køretøjer og skriftlige dokumenter om den falske ordning, mens de gennemførte to separate razziaer den 9. og 17. januar.

Taiwans Stern Crypto-regler

Tilbage i november 2018 indførte taiwanske myndigheder strengere anti-hvidvaskning af penge (AML) -politikker som et middel til at sikre, at krypto-udvekslinger i landet hjælper med at overvåge brugen af ​​kryptokurver eller falske aktiviteter.

Blandt andet hvidvaskning af penge Kontrolloven og Terrorism Financing Prevention Act gav Taiwans Financial Supervisory Commission (FSC) fuldt tilsyn med kryptobørs i landet og beføjelsen til at forbyde eventuelle kryptobaserede transaktioner, som den anså for at være falske

Ifølge en erklæring fra landets justitsministerium blev bevægelsen gennemført i et forsøg på at sikre, at de taiwansk-kryptobaserede virksomheder opretholder en “compliance-kultur og tankegang”, som vil hjælpe regeringen med at opfylde internationale AML-standarder..

Crypto-svindel stadig voldsomt i landet

Alligevel ser det ud til, at de strenge AML-love ikke har været så effektive som den taiwanske regering ville have håbet, da krypto-svindel stadig er ret populært i landet. I december 2018, lokale nyheder rapporteret at en taiwansk mand, hvis efternavn blev givet som Yang, blev beskyldt for at stjæle 3 millioner dollars elektricitet til minedrift af Bitcoin (BTC) og Ethereum (ETH) til en værdi af 100 millioner yuan (cirka 14,5 millioner dollars).

Den mistænkte blev rapporteret at have over 17 forretningslokaler pencaféer og legetøjsbutikker som fronter for sin virksomhed. Han hyrede angiveligt elektrikere til at tilslutte disse virksomheds elektriske systemer for at undgå måling eller detektering. En undersøgelse blev imidlertid lanceret, da Taiwan Power Company bemærkede uoverensstemmelser i strømforsyningen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me