IBM tager ‘Food Trust’ Blockchain Platform Live: Store detailhandlere om bord

IBM Blockchain

IBM har været kernen i kommerciel blockchain-udvikling. I denne uge meddelte de, at de ville lancere en ny platform, kaldet ‘IBM Food Trust’. Virksomheden har også arbejdet med Walmart for en proprietær madsporingsplatform, der er blockchain-baseret. Det det globale maddistributionssystem er massivt, hvilket betyder, at dette nye produkt fra Big Blue kunne være en stor pengeproducent.

IBM Blockchain

Supermarkedets tunge Carrefour er tilsyneladende allerede med på handlingen. Meddelelsen fra Food Trust detaljerede, at Carrefour ville være en af ​​de første store kunder. Andre virksomheder kan købe et abonnement for at bruge Food Trust, og afhængigt af deres størrelse varierer priserne fra $ 100 til $ 10.000 USD pr. Måned.

Der er et spørgsmål om, hvor obligatorisk deltagelse vil være i disse nye madsporingssystemer. For et par uger siden meddelte Walmart, at de ville kræve, at nogle af deres leverandører brugte et blockchain-tracking-system næste år. Til at begynde med er det kun grønne grøntsagsleverandører, der er tvunget til at hoppe på blockchain. Flere leverandører kan derefter blive bedt om at deltage eller risikere at miste Walmart som klient.

Walmart Blockchain

Læs: Walmart kræver, at Veggie-leverandører bruger Blockchain til at spore forurening

IBM fører vejen til mere sikker mad

Uanset hvilken tidslinje fødevareleverandører og -handlere får til at modernisere deres opbevaringssystemer, er det sandsynligvis en klog idé at tvinge vedtagelsen af ​​blockchain i fødevaresporing. Carrefour planlægger at have alle sine egne mærkevarer på IBM Food Trust’s blockchain inden 2022. De begynder med at teste platformen i Frankrig, Spanien og Brasilien, inden de sætter platformen i en vigtigere rolle.

Emmanuel Delerm, der er blockchain-direktør hos Carrefourm, kommenterede til CoinDesk, efter at deres deltagelse blev offentliggjort, “For os er det et spørgsmål om mening for forbrugeren,” og fortsatte med at sige, “Det er virkelig dette, der vil skubbe os til siger til vores producenter eller partnere eller leverandører, vil de komme på platformen? Det er virkelig forbrugerorienteret; det er virkelig for dem, vi gør dette. ”

Et meget bedre system

Det er næsten sikkert, at en blockchain-baseret madsporingsplatform vil overgå det eksisterende system, som både er langsomt og mangler enhver form for centralt register. IBMs vicepræsident for blockchain-løsninger, Ramesh Gopinath, forklarede til CoinDesk, at “IBM Food Trust er den første produktionsblockchain i reel skala, og vi er meget begejstrede for endelig at gøre produktet bredt tilgængeligt.”

IBM Food Trust ser ud til at indeholde mange af de fordele, som blockchain er i stand til at levere. Ifølge Ramesh Gopinath kan den nye platform spore forurening tilbage til kilden på få sekunder, men den kan også finde andre produkter, der kunne have været påvirket af de forurenede genstande.

I stedet for at skulle lave en kedelig undersøgelse, der ville tage dage eller uger, kan sporing af potentielt dødelig mad gøres på mindre end et minut. Hr. Gopinath sagde, at denne platform, “… selvfølgelig kræver, at avlerne, leverandørerne og detailhandlerne alle er en del af løsningen og sender information på en betroet og tilladt måde, og vi forbinder det hele sammen.”

Fødevareindustrien ser ud til at kunne lide Blockchain

Carrefour er et af mange fødevaredistributionsselskaber, der tilmelder sig IBM Food Trust. Topco Associates er også med på Food Trust-teamet, og de repræsenterer 15.000 butikker. Beefchain, Dennick Fruit Source, Wakefern og Smithfield kommer også ind, sandsynligvis fordi det kun er et spørgsmål om, hvornår denne type system bliver et krav for fødevareleverandører.

Frank Yiannas er Walmarts vicepræsident for fødevaresikkerhed, og han satte målet for Walmart’s blockchain-fødevaresporingssamarbejde med IBM i disse udtryk: “Hvad vi prøver at gøre er at skabe ækvivalensen af ​​FedEx-sporing for mad; at på hvert punkt i gård-til-mad-kontinuumet, når der er en sporbarhedshændelse, der opstår, en aflevering, registreres oplysningerne om det produkt i blockchain-netværket. “

Nu ser det ud til, at næsten enhver virksomhed kan hoppe ind i IBM Food Trust. Hvis nogen tvivlede på, at blockchain ville få nogle store ændringer til at ske hurtigt, kan disse ideer bringes til hvile. Bedre spørgsmål kan være: hvilken blockchain-platform bliver en industristandard, og hvornår bliver adoption obligatorisk?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me