IBM Blockchain-bet udbetaler: 1500 ansatte og 500 projekter globalt

IBM Blockchain

IBM har taget sig af blockchain-udviklingen på en stor måde. Ifølge en nyere artikel udgivet af CNNTech, Big Blue har i øjeblikket 1500 ansatte, der arbejder på mere end 500 blockchain-projekter over hele kloden. I modsætning til mange firmaer, der for nylig er kommet ind i blockchain-udviklingsspelet, har IBM arbejdet på blockchain-baserede platforme i årevis.

IBM Blockchain

IBM ved Highlight Towers i München, billede fra WSJ

Med så mange jern i ilden udvikler IBM tydeligt platforme til mange applikationer. IBM ser finansielle tjenester, sundhedspleje og logistik som de mest lovende sektorer for blockchain. Selvom IBM har en track-record af innovation, har de også kæmpet med at oversætte ny teknologi til kommercielle succeser.

Josh Olson, der er analytiker hos Edward Jones, kommenterede til CNN de udfordringer, IBM står over for på det tekniske marked.

“Historisk set har vi set IBM investere i en teknologi tidligt med noget tidligt løfte, men så har de haft svært ved at kommercialisere gode teknologier eller innovationer i stor skala.”

Han fortsatte med at citere IBMs Watson supercomputing-program som bevis for deres manglende evne til at kommercialisere en innovativ platform, men IBM ser blockchain som langt lettere at oversætte til en succes i den virkelige verden.

IBM sælger Blockchain i dag

Innovation er en ting, og det er en anden at konvertere potentielle kunder til din platform. IBM meddelte for nylig, at deres blockchain-baserede TradeLens-logistikplatform har tilmeldt mere end 90 kunder og tilføjer i øjeblikket mere end en million begivenheder til hovedbogen på daglig basis.

IBM udvidede med, hvordan TradeLens hjælper adskillige virksomheder med at erstatte et arkaisk system, der begrænser effektiviteten via en pressemeddelelse,

”I løbet af 12-måneders prøveperioden arbejdede Maersk og IBM med snesevis af økosystempartnere for at identificere muligheder for at forhindre forsinkelser forårsaget af dokumentationsfejl, informationsforsinkelser og andre hindringer. Et eksempel demonstrerede, hvordan TradeLens kan reducere transittiden for en forsendelse af emballagematerialer til en produktionslinje i USA med 40 procent og undgå tusindvis af dollars i omkostninger. ”

I modsætning til deres Watson-program har TradeLens ikke haft problemer med at finde potentielle kommercielle kunder. Ifølge den samme pressemeddelelse,

“PSA Singapore, International Container Terminal Services Inc, Patrick Terminals, Modern Terminals in Hong Kong, Port of Halifax, Port of Rotterdam, Port of Bilbao, PortConnect and PortBase,”

har tilsluttet sig en liste over mere end 230 logistik-gateways i vedtagelsen af ​​TradeLens til daglig brug.

Blockchain er nyttigt lige nu

Blockchain er blevet kaldt en boble af mange erfarne investorer og tech-insidere. Mens sektoren som helhed sandsynligvis er overophedet, demonstrerer IBM, hvorfor blockchain-teknologi er kommet for at blive. Ikke ethvert program blockchain-program, som IBM udvikler, har haft lige så stor succes som TradeLens, og nogle programmer kan tage længere tid at ramme markedet.

Bridget van Kralingen, SVP fra IBMs brancheplatformgruppe, påpegede, hvordan forskellige Watson og blockchain virkelig er.

”Watsons (potentielle applikationer er) meget komplekse og vanskelige,” fortalte hun CNN og fortsatte, “Jeg vil hævde, at blockchain er meget lettere, fordi det er en procesflow. … Vi lærte en stor lektion i implementering af ny teknologi: Brugervenlighed er blevet en meget vigtig del af adoption. ”

Brugervenlighed er et område, hvor blockchain ser ud til at være noget andet. I modsætning til komplekse papirbaserede systemer, der ikke har nogen central adgang, tillader blockchain sikker lagring af data, der let kan deles med autoriserede parter. Ikke alene skaber blockchain nye effektiviteter, det giver også folk mulighed for at tjene penge på oplysninger, der ellers ville have været umulige at sælge.

Styrke enkeltpersoner

Et andet IBM blockchain-program søger at udvikle “Selvsuveræn identitet” teknologi, der giver folk mulighed for at have mere kontrol over deres personlige data. De går sammen med Hu-manity.co, der producerer # My31-appen. Appen er tilgængelig på iOS- og Android-mobilenheder og indebærer, at folk skal have ret til deres egne data. Den 31. ret til dataejerskab ville være et supplement til de 30 menneskerettigheder, som FN allerede anerkender.

Blockchain personlig identitet

Læs: At sætte personlige identiteter på Blockchain

# My31-appen søger at give folk mulighed for at eje alle de data, de opretter, og tjene penge på det, som de finder det passende. I stedet for bare at aflevere data, som virksomhederne indsamler og derefter videresælger, er IBM tilsyneladende interesseret i at give enkeltpersoner mulighed for at kontrollere adgang til deres dataspor.

Et af de mest potentielt rentable områder inden for suveræn datahandel er helt klart sundhedsregistreringer, som kunne bruges af forskere til at udføre AI-drevet metaanalyse af virkelig store mængder menneskelige sundhedsdata. For nu er ideen om salg af personoplysninger lidt væk, men med en massiv virksomhed involveret kan det komme på markedet hurtigere end senere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me