Hong Kong SFC annoncerer nye regler for kryptovalutaudvekslinger

Hong Kong SFC

Hong Kong er et paradoks inden for den kinesiske politiske model. Cryptocurrency er lige forbudt i Kina, men tilsyneladende er Hong Kong åben for forretning!

Indtil nu har reglerne for kryptoer i Hong Kong været ret løse. Ikke overraskende er det finansielle knudepunkt blevet et tilflugtssted for krypto-udvekslinger og blockchain-udviklingsvirksomheder. Nu ser det ud til, at Hongkongs værdipapirregulator arbejder på strengere kontroller til krypto-udveksling.

Hong Kong SFC

Hongkongs Securities and Futures Commission (SFC) meddelte netop, at de ville skabe et mere formelt reguleringsmiljø for krypto-udvekslinger og investeringer i det, de kalder deres, “vejledning om regulatoriske standarder.”

SFC-chef Ashley Alder sagde, “Markedet for virtuelle aktiver er stadig meget ungt, og handelsreglerne er muligvis ikke gennemsigtige og retfærdige,” ifølge en Bloomberg. Han sagde videre, ”Udfald er ikke ualmindelige, ligesom markedsmanipulation og misbrug. Og der er også, er jeg bange, direkte skandaler og svig. ”

Hong Kong er stadig klar til at handle

I modsætning til den holdning, som Kina har indtaget, ser Hong Kong SFC ud til at bevæge sig i retning af et fastere reguleringsmiljø, ikke et direkte forbud. SFC har pligt til at beskytte investorer og fondsforvaltere på et af verdens mest fremtrædende finansielle markeder, og når kryptoer bliver mere populære, skal der være et højere niveau af ansvarlighed i branchen.

SFC udgav en erklæring, der beskriver nogle af deres motiver: ”For at give investorerne bedre beskyttelse, mener SFC, at alle licenserede porteføljeforvaltere, der agter at investere i virtuelle aktiver, i det væsentlige skal overholde de samme lovgivningsmæssige krav, selvom porteføljerne (eller delene) af porteføljer) under deres ledelse investerer udelukkende eller delvist i virtuelle aktiver, uanset om disse virtuelle aktiver udgør ‘værdipapirer’ eller ‘futureskontrakter.’ “

Derudover skal fondsforvaltere, der vælger at have mere end 10% af deres aktiver i kryptoer, overholde nye regler, og der vil også være en sandkasseordning, der vil hjælpe professionelle forhandlere med at udvikle nye værktøjer. Der kan også være nye licensprocedurer for udveksling af fjender, selvom der indtil videre ikke synes at være nogen faste datoer eller regler.

SFC tilføjer, at “… Det foreslås, at standarderne for regulering af adfærd for virtuelle aktiver handelsplatformoperatører skal være sammenlignelige med dem, der gælder for eksisterende licenserede udbydere af automatiserede handelstjenester,” hvilket antyder, at SFC bare bringer krypto-regler ind linje med den samme kode, der gælder for andre værdipapirer.

Store penge i bytter

På trods af at kryptopriser har været ude hele året, ser det ud til, at globale kryptobørser tjener mange penge. Coinbase er på vej til at generere mere end en milliard USD i omsætning, og Binance tjente næsten $ 200 millioner USD sidste år (slutter januar 2018), hvilket er lige så meget som nogle større banker.

Bloombergs Julie Verhage rapporterede, at “Virksomhedens (Coinbase) 1,3 mia. Dollar i salg i 2018 kommer fra kommissionerne på handler på dens platform såvel som gevinster og tab i sine egne kryptobesiddelser. Fordi firmaet ser på flere interne indtægtsmål, kan de nøjagtige tal variere. ”

Uanset hvordan deres resultater måles, er milliardindtægterne en bunke kontanter. Det er let at se, hvorfor Hong Kong leder efter måder at holde eksisterende krypto-udvekslinger glade og fremme et miljø, der understøtter fremtidig vækst..

Andre mindre nationer som Malta og Singapore konkurrerer med Hong Kong om blockchain og crypto-forretning, så det er meget vigtigt for SFC at huske på at sørge for, at regler ikke er restriktive.

Flere projekter i rørledningen

Hong Kong blev netop hjemsted for eTrade-forbindelsesplatformen, som har været i brug i flere måneder. Handelsfinansieringsplatformen blev oprindeligt designet af Ping-An, et kinesisk firma på fastlandet. Den nye handelsfinansieringsplatform er baseret på Hyperledger Fabric, og dens forgænger er allerede blevet brugt med succes på kinesiske markeder.

Ifølge rapporter fra HSBC er platformen allerede blevet brugt sammen med Pricerite. Formanden for Pricerite, Bankee Kwan, sagde, at “Blockchain har forvandlet en besværlig, kompleks proces til en enklere, men mere sikker og effektiv måde at drive handel på.”

Nogle af de største banker i verden arbejder sammen med Hong Kong Monetary Authority (HKMA) om dette projekt, herunder HSBC, Standard Chartered, Agricultural Bank of China of Beijing og BNP Paribas.

Hongkong er bestemt et af de bedste steder i verden for en blockchain-baseret handelsfinansieringsplatform at indhente. De tilbyder et dybt og udviklet kapitalmarked til global forretning og nogle af de bedste havnefaciliteter i verden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me