Hashing Out: ProgPoW Debat starter igen i Ethereum Community

Ethereum

Med “Ethereum 2.0” planlagt til lancering næste år, vil blockchains nuværende Proof-of-Work (PoW) Ethash-minedriftsalgoritme snart vige for Proof-of-Stake (PoS) konsensus, hvor validatorer vil satse deres egen ether for at sikre netværk.

I mellemtiden har ProgPoW – et alternativt PoW-design, der kunne forbedre decentralisering ved at gøre det sværere for ASIC-maskiner at udvinde til fordel for mere overkommelige GPU’er – været en dåse, der blev sparket af vejen af ​​Ethereum-interessenter hele året.

Ethereum

Nu er designet – som har indflydelsesrige bagmænd både for og imod det – igen i forgrunden, da Ethereum-samfundet oplever endnu en gust af debat omkring det foreslåede konsensusskift..

Konteksten til ProgPoW

Hvorfor blev ProgPoW foreslået? Forud for bevis for indsats er der blandt nogle vokset bekymring for, at en håndfuld, spredte, kapitalintensive ASIC-gårde i stigende grad vil centralisere ejerskabet af ether i hænderne på nogle få parter, hvilket potentielt truer decentraliseringen af ​​Ethereum 2.0..

Ak, det er her ProgPoW kommer ind – algoritmen er designet til at begrænse effektiviteten af ​​ASIC hardware mining ETH til ikke at overstige 20 procent af effektiviteten af ​​GPU’er, hvilket i teorien skulle gøre det lettere for mindre minearbejdere, der rentabelt fungerer.

”Ethereum havde oprindeligt et mål om egalitarisme i minedrift; nogen burde være i stand til at deltage ved hjælp af hardware, som de måske allerede har, ”argumenterede Ethereum-udvikleren Nick Johnson tidligere i år.

Ethereums kerneudviklere overvejede ProgPoW Ethereum Improvement Proposal tilbage i januar, men besluttede i sidste ende at udsætte diskussionen omkring EIP på det tidspunkt.

Revision eller bust

Derefter flammede debatten op i marts, da SpankChain-driftschef og MolochDAO-skaberen Ameen Soleimani sprængte ideen af implementering af ProgPoW uden at teknologien formelt revideres.

Der blev sikret finansiering til denne revision i april, og revisionen fandt sted i løbet af sommeren. Ethereum Cat Herders-teamet frigivet resultaterne af revisionen den 9. september.

“Vi håber, at offentliggørelsen af ​​disse revisioner vil hjælpe samfundet med at beslutte den bedste vej fremad,” sagde Ethereum Foundation-medlem Hudson Jameson.

Og alligevel, med disse revisioner færdige, og tiden nærmer sig, at projektets samfund skal kæmpe med, hvordan man endelig fortsætter, er endnu en rynke af kontrovers udfoldet, og debatten er startet op igen denne uge.

Et rally-råb mod ProgPoW

Den 17. september offentliggjorde Bob Summerwill – en tidligere Ethereum-kerneudvikler og nuværende administrerende direktør for Ethereum Classic Cooperative – et indlæg, der forklarede, hvorfor han havde ubudne Kristy-Leigh Minehan, en af ​​ProgPoW-forfatterne, fra den kommende ETC Summit-begivenhed.

Udover at fremhæve hendes forbindelser til kontroversielle Bitcoin SV-bakkere Craig Wright og Calvin Ayre sagde Summerwill, at Minehan afslørede, at omkring 40 personer havde arbejdet på ProgPoW-koden, hvoraf mange i øjeblikket er anonyme..

Hvis disse bidragsydere ikke underskriver CLA’er (Contributor Licensing Agreement), kunne Ethereum-projektet åbnes for at overraske retssager om intellektuel ejendom senere, bemærkede Summerwill.

Jeg har ikke inviteret ProgPOW-forfatteren @OhGodAGirl fra #ETCSummit efter indlæring af forbindelser mellem @corescientific, sig selv og Craig Wright / Calvin Ayre / Coingeek / BSV:

Jeg anbefaler nu også kraftigt Ethereum-samfundet mod at vedtage ProgPOW.https://t.co/UFdsgnAS6l

– Bob Summerwill (@BobSummerwill) 17. september 2019

“Jeg er nødt til at se ProgPOW som en alvorlig risiko for ethvert projekt, der vedtager det, og vil opfordre Ethereum-samfundet til kraftigt at genoverveje, om det er klogt at gå videre, medmindre der kan gives væsentligt stærkere garantier omkring IP,” tilføjede han.

ProgPoW-tilhængere og endda lunkne tilskuere sagde, at skaberne ikke nødvendigvis skulle have noget, hvis koden taler for sig selv. Men Summerwills bemærkninger katalyserede overraskende teknologens skeptikere på ny, som ikke spildte tid på at rejse større bekymringer omkring ProgPoW.

Som svar på den seneste flammer opfordrede Hudson Jameson samfundet til at hjælpe med at udvikle et resumé af alle argumenterne for og imod ProgPoW, som derefter kunne bruges til bedre at måle konsensus.

2/2 liste. Det kan endda være tekniske og / eller politiske argumenter. Hvis jeg har tid før jeg rejser til Japan, vil jeg prøve at kompilere dem alle til et blog / Reddit-indlæg for at samfundet skal revurdere ProgPoW. DM mig med dine argumenter.

– Hudson Jameson (@hudsonjameson) 18. september 2019

Mens udsigterne til en omstridt hård gaffel relateret til ProgPoW muligvis er mindre end sandsynlige for nu, ser ingen af ​​teknologierne ud til at være klar til at vende tilbage i øjeblikket.

https://t.co/jy5z1EGG6V

– ameen.eth &# 128121; (@ameensol) 18. september 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me