Fremragende DeFi-lån Top $ 100 millioner, når Crypto bliver bullish

Maker Dai

Da kryptoøkonomien ser ud til at gå ind i sin næste hausse-cyklus, toppede den udestående mængde kryptokollaterede lån bakket op af de fire mest populære DeFi-udlånsprojekter for første gang $ 100 millioner USD..

Disse projekter – MakerDAO, Dharma, Compound og dYdX – er alle udlånsspil i Ethereum-økosystemet designet på idiosynkratiske måder til at skabe automatiserede selvlånsprocesser.

Maker Dai

Maker har vist sig at være arenaens juggernaut til dato med mere end 432 millioner dollars eter (ETH), der i øjeblikket er låst inde i Maker CDP’er eller sikkerhedsstillede gældspositioner for at garantere brugernes Dai stablecoin-lån. Når en CDP er betalt ned, låses dens kollatererede ether op, og lånets tilknyttede Dai-tokens brændes permanent – en dynamik, der er beregnet til at holde Dai’s pind på $ 1.

1 / Ser ud som i dag er den første dag, hvor lån udestående på open source #DeFi protokoller toppede $ 100 millioner ($ 100,3 mio. pr. nu). Udestående lån @MakerDAO = $ 85,4 mio, @Dharma_HQ = $ 8,3 mio, @compoundfinance = $ 5,5 mio. Og @dydxprotocol (ikke på billedet) = $ 1,1 mio. Diagrammer @LoanScan_io pic.twitter.com/37ov863SvQ

– Linned-app (@getLinenApp) 14. maj 2019

Ifølge webstedet Ethereum loan explorer LoanScan, udestående lån muliggjort af producent-CDP’er udgør i øjeblikket 85,4 millioner dollars. I et fjernt andet og tredje kommer Dharma og Compound, som nu letter henholdsvis 8,3 millioner $ og 5,5 millioner $ i lån. Ikke vist på LoanScan er upstart dYdX-platformens bidrag på 1,1 millioner dollars.

Navnlig faldt milepælen på $ 100 millioner i udestående DeFi-lånevolumen sammen med den samlede værdi, der var låst i DeFi-projekter – fx bitcoin i Lightning Network eller ether i Maker CDP’er – og krydsede også $ 500 millioner tærsklen også for første gang.

500 MILLIONER DOLLARS I DEFI!!! pic.twitter.com/JbMohVMQtX

– scott lewis DEX.AG &# 127806; (@scott_lew_is) 14. maj 2019

DeFi-velsignelsen kommer ikke overraskende, da kryptomarkederne igen er blevet bullish, med bitcoin-prisen steget op til $ 8.000, og etherprisen steg naturligt til $ 220. Aktiviteten er så at sige over hele linjen.

Desuden udnytter flere brugere DeFi-udlånsplatforme til “lange” markeder ved at bruge deres lån til at købe mere krypto – en dynamik, der bidrager til kryptoøkonomiens seneste uptrend, selvom det kun delvis.

De store spørgsmål for nu vedrører, om 1) Maker kan opretholde sin kryptolånedominans og 2) om de nuværende hausse markedsforhold kan vare og følgelig vinde over en ny bølge af varige brugere til DeFi-projekter.

Maker prøver at holde fast

Dai Stability Fee (DSF), den rentesats, der opkræves af CDP-ejere for deres Dai-lån, er steget næsten 20 procent, da MKR-tokenholdere gentagne gange har stemt for at hæve renten siden starten af ​​året.

Hvorfor? Det har været en samordnet indsats for at returnere Dai til sin $ 1 USD-pind, da stablecoin-prisen har handlet under denne pris de seneste uger. Ideen er, at en højere rente vil få flere CDP-ejere til at lukke deres positioner og dermed brænde Dai i et forsøg på at bringe tokenet tilbage til $ 1.

Den gode nyhed er, at Dai’s pris er kommet meget tættere på sin pind de seneste dage, selvom den hurtige vandring af DSF har været ret besværlig for brugere, der ikke har brugt deres CDP’er til lang krypto, men snarere til regelmæssige køb.

Med Dais rentesats nu på 19,5 procent, ville det have været mere overkommeligt – eller i det mindste mere forudsigeligt – for brugerne at have brugt kreditkort i stedet. Faktisk er Dai-satsen designet til at svinge i takt med skiftende omstændigheder, men med nylige snak i USA omkring at gøre renten højere end 15 procent ulovlig, finder Maker-samfundet sig nu i et interessant gråt område.

Når vi taler om fund, afslørede MakerDAO Foundation tidligere på denne måned, at softwaren til Maker-stemmekontrakten havde en kritisk fejl, der kunne have ført til permanent tab af brugerfonde. Projektet har siden haft en opdateret version af kontrakten revideret for at udrydde fejlen.

I horisonten har Maker-samfundet den forestående lancering af multi-collateral Dai (MCD) -systemet at se frem til. MCD giver brugerne mulighed for at investere aktiver ud over blot eter for at optage Dai-lån.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me