Frankrikes centralbank har planlagt digitale valutaforsøg i 2020

Frankrig

Frankrikes øverste offentlige bankmand har bekræftet, at nationens centralbank har til hensigt at prøve en digital valuta i 2020, en realitet, der sætter den europæiske magt i tempo for at være et af de første land i verden, der gør det.

I bemærkninger, der blev givet ved en fransk tilsynsmyndighed (ACPR) den 4. december, sagde François Villeroy de Galhau, den nuværende guvernør for Bank of France, at centralbanken fremskyndede sine digitale valutaplaner, men ville ikke skynde det kommende arbejde.

Frankrig

”Vi skal yde vores bidrag til denne innovation, men på en seriøs og metodisk måde,” sagde de Galhau.

Med det sagt fortalte Bank of France-guvernøren de samlede tilsynsmyndigheder og embedsmænd, at institutionen sigter mod at “begynde at køre eksperimenter hurtigt” og vil invitere private virksomheder til at starte opbygningsprojekter omkring centralbankens digitale valuta (CBDC) “inden udgangen af første kvartal 2020. ”

Tidslinjen er virkelig hurtig og sætter muligvis Frankrig på kurs for at slå andre lande som Kina og Tyrkiet ud ved at lancere en CBDC først. Hvorfor så hurtig? Fordi de Galhau bemærkede, ville Bank of France opnå en first-mover fordel i sektoren.

“Jeg ser en interesse i hurtigt at fremme udstedelsen af ​​mindst en engros centralbank digital valuta for at være den førende udsteder internationalt og udlede overskuddet øremærket til en reference centralbanks digitale valuta,” forklarede guvernøren.

#UPDATE "Vi vil hurtigt starte eksperimenter og vil starte en indkaldelse af projekter inden udgangen af ​​første kvartal 2020," sagde Bank of France-guvernør Francois Villeroy de Galhau, da bekymring vokser blandt regeringer over nye valutaer planlagt af Facebook og andre. pic.twitter.com/Maecroa792

– AFP nyhedsbureau (@AFP) 4. december 2019

Frankrig har digital valuta på hjernen

de Galhaus bemærkninger kommer i hælene på en strøm af bemærkelsesværdig digital valutaaktivitet i Frankrig i år.

September var især travlt for landet, da den måned oplevede Bruno Le Maire, Frankrigs økonomi- og finansminister,

  1. opfordre til udvikling af fælles regler for kryptokurrency i hele Den Europæiske Union
  2. opfordrer til oprettelse af en digital valuta for EU
  3. annoncere skattefritagelsen for krypto-til-kryptotransaktioner i hans land
  4. erklære, at Frankrig ville flytte for at blokere Facebooks Libra stablecoin i Europa.

”Jeg vil være helt klar, under disse forhold kan vi ikke godkende udviklingen af ​​Vægten på europæisk jord,” havde Le Maire sagt.

I løbet af sommeren gik den franske finansielle regulator Autorite des Marches Financiers (AMF) ind i formelle drøftelser for at godkende sin første bølge af nyregulerede, indenlandske kryptofirmaer. Måneder før havde Frankrig lobbyet sine europæiske jævnaldrende for at vedtage lignende krypto-regler.

Omkring samme tid som AMF’s sommerdiskussioner oprettede Frankrig en G7-taskforce om stablecoin-projekter, der fungerede som Group of Seven’s daværende præsident. Flytningen var også et andet svar på Vægten, som europæiske regulatorer frygter kan true deres egne centralbanker, hvis de får lov til at køre.

”Vi ønsker at kombinere det at være åbent for innovation med fasthed i reguleringen,” fortalte de Galhau til G7.

Digital Euro on the Horizon

Frankrigs arbejde med et digitalt euro-projekt kommer, da andre indflydelsesrige interessenter i Europa også øger deres opfordringer til lignende arbejde.

For eksempel sagde sammenslutningen af ​​tyske banker – et privat kollektiv med ca. 200 tyske banker, der fungerer som lobbyist i finansbranchen i landet – for få uger siden, at Europa skulle fokusere på oprettelsen af ​​en digital euro, der havde smarte kontraktfunktioner.

Med et sind mod et mere innovativt og bæredygtigt monetært system forklarede foreningen, at projektet ville kræve tæt koordinering af mange europæiske lande:

”Til dette formål skal der oprettes en programmerbar konto og en kryptobaseret digital euro, og dens interoperabilitet med bogmidler skal sikres. Betingelsen herfor er oprettelse af en fælles paneuropæisk betalingsplatform for den programmerbare digitale euro. ”

Frankrigs nyligt bekræftede arbejde med en sådan digital valuta er så meget mere interessant, da det tilsyneladende er de første skridt mod at gøre denne nye euro til virkelighed.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me