Forbes Forfatter: Handelskrig med Kina kunne være godt for Bitcoin

Kina

Kunne en handelskrig mellem USA og Kina få bitcoin-værdier til at skyde i luften? Ifølge Forbes-forfatter Clem Chambers, svaret er et næsten sikkert ja. Måske er det allerede sket. Men hvilken information eller muligheder bygger kamre denne forudsigelse på, og er der nogen sandhed i den?

Kina Tradewar Bitcoin

Problemet med handelskrige

I dag afsluttes en meget stor del af den internationale handel, hvad enten den involverer USA eller ej, ved transmission af amerikanske dollars. Disse transmissioner udføres typisk gennem et finansielt system kendt som Swift. Adgang til Swift-systemet kontrolleres strengt af USA. Dette betyder, som en forfatter udtrykte det, at Swift er den militære gren af ​​det amerikanske finansministerium.

Mens vi stadig er i de tidlige dage af en potentiel handelskrig, er det let at forestille sig, at hvis ting skubbes til det ekstreme, kan lande, der står imod USA som Kina, potentielt miste deres adgang til Swift-banksystemet. Dette ville alvorligt begrænse ikke kun deres evne til at bruge amerikanske dollars, men også deres evne til at købe og sælge varer på det åbne marked med andre lande..

Planlagt Devaluering

Chambers postulerer, at bitcoin den 17. juli i år “blev nødt”, og det hele takket være insiderhandel i Kina.

Chambers skrev:

Meget rige og magtfulde mennesker dumpede deres viden for bitcoin, da bitcoin lige så godt kan være dollars og hurtigt kan blive dollars.

En ting, der er vigtigt at forstå om den kinesiske fiat-valuta, yuan, er, at dens værdi er bestemt af staten og ikke ved det åbne marked. I de sidste par år har People’s Bank of China med vilje gjort sænket eller hævet værdien af yuanen mod dollaren. Grunden til, at de er i stand til at gøre dette, er, at yuanen er en meget begrænset valuta, og dens valuta typisk kun er begrænset til statsejede banker.

Og selvom du kan få fat i nogle yuan fra en privat børs eller forhandler, når det kommer fra kilden, gør det det til en sats, der er fastlagt af regeringen.

Chambers ‘pointe er, at den 17. juli besluttede et antal velhavende personer, der vidste, at devalueringen var på vej, at bruge deres yuan til at købe bitcoin. Dette pludselige og kollektive køb kan være årsagen til, at bitcoin startede i sidste uge.

Bedre end guld?

Så hvordan kan bitcoin blive “bedre end guld” på grund af en handelskrig?

En ting, som det kinesiske kommunistparti er blevet beskyldt for, er kunstigt at holde værdien af ​​deres valuta lav. Dette gøres, så handel med Kina altid ser ud til at være attraktiv. Hvis værdien af ​​yuanen steg, ville interessen fra fremmede lande for kinesisk fremstillede varer falde, fordi mængden af ​​deres lokale valuta eller dollars, der var nødvendige for at købe de samme varer eller tjenester, ville stige.

Det er helt muligt, at kommunistpartiet sænker værdien for at øge tiltrækningskraften ved at drive forretning med Kina og måske for at kompensere for den tabte forskel på grund af de nye skatter, der er pålagt af Trump-administrationen..

Lad os nu overveje guld. Hvis disse velhavende insidere ikke havde adgang til bitcoin og i stedet havde brug for guld til at beskytte deres beholdning mod devaluering, er det usandsynligt, at de ville være i stand til at købe mere end et par pund eller kilo værd. Hvis du forsøger at flytte flere millioner dollars til et ikke-fiat-aktiv i et meget restriktivt land som Kina, vil guld sandsynligvis være dit sidste valg. Det er ikke kun vanskeligt at købe, og det er risikabelt at holde fast i det, da det er sårbart over for fysisk tyveri, men det er også svært at bevæge sig over grænserne, og det er at købe og sælge i store mængder kan skabe uønsket opmærksomhed.

Kina kører prisen

Selvom det er svært at bekræfte de fleste ting, når det kommer til bitcoin-priser, er der utvivlsomt en sammenhæng mellem den nylige devaluering af FN og den pludselige pumpe og de bevarede prishøjder, som bitcoin har set i den sidste uge eller deromkring.

Og så måske, hvis en handelskrig udvikler sig, vil mere velhavende kinesere flytte nogle af deres beholdninger til bitcoin som en måde at beskytte deres rigdom mod bevidste evalueringer fra regeringen. Dette kan igen øge efterspørgslen efter bitcoin og dermed øge priserne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me