Finsk regulator antager tilsyn med lokale kryptoselskaber

Finland

Finlands finanstilsyn (FIN-FSA) har offentliggjort en meddelelse hvilket bekræfter, at det nu vil føre tilsyn med registreringen og driften af ​​landets kryptosektor. I sin meddelelse præciserede den finansielle tilsynsmyndighed, at den fremover ville være ansvarlig for registrering af alle udbydere af cryptocurrency-tegnebøger, udvekslingsplatforme og udstedere, der ønsker at operere inden for dets grænser.

Finland

AML-love får fuld effekt

Vagthunden påpegede også Lov om udbydere af virtuel valuta, ny lovgivning, der træder i kraft i landet fra 1. maj. Den nye lov blev udarbejdet på baggrund af Femte direktiv om bekæmpelse af hvidvask af penge (AML) af Den Europæiske Union. EUs direktiv blev udarbejdet og implementeret i juli 2018, hvor der blev etableret en ramme og tilsyn med kryptobaserede virksomheder inden for EU med det formål at afbøde brugen af ​​kryptovalutaer til finansiering af terrorisme og hvidvaskning af penge.

I en pressemeddelelse EU annoncerede den nye AML-ramme:

”Det femte direktiv om bekæmpelse af hvidvaskning af penge øger også samarbejdet og udvekslingen af ​​oplysninger mellem anti-hvidvaskning af penge (AML) og tilsynsmyndigheder, herunder med Den Europæiske Centralbank.”

FIN-FSA præciserer imidlertid, at en vellykket registrering på nationalt niveau, selv under de nye lovgivningsmæssige rammer, ikke giver en virksomhed ret til at levere lignende tjenester i andre EU-lande på grundlag af registrering, der er givet i en medlemsstat.

Overhold eller pakke ud

Finlands finansielle vagthund spiller ikke rundt. Agenturet ønsker, at alle kryptobaserede virksomheder overholder disse regler eller står over for konsekvenserne. Det har en bred definition af kryptovirksomheder, som inkluderer, men ikke begrænset til dem, der vedrører adskillelse af aktiver, der tilhører tjenesteudbydere og klienter, opbevaring og beskyttelse af kunders finansielle aktiver og overholdelse af alle AML / CFT regler.

For at forhindre enhver forvirring siger regulatoren, at den vil indkalde til en briefing med alle organisationer inden for kryptoindustrien den 15. maj.

Briefingen afholdes i Finlands Banks auditorium i Helsinki, hvor regulatoren forventes at give oplysninger om registreringsfrister, procedurer, der skal følges, samt tidsplaner for hver procedure.

Udvekslinger foretager justeringer

Sidste måned annoncerede den internationale peer-to-peer-kryptoændringsplatform LocalBitcoins via en blogindlæg at det fremover vil være under tilsyn af FIN-FSA. I sin meddelelse afslørede den Helsinki-baserede kryptobørs, at det finske parlament havde udarbejdet ny lovgivning, der ville give reguleringsklarhed til kryptokurver i landet. Udvekslingen hævdede, at vedtagelse af alle disse love ville bidrage til at øge offentlighedens opfattelse af kryptokurver, samtidig med at Bitcoins specifikt forbedrede “status som et levedygtigt og legitimt finansielt netværk.”

Derudover påpegede børsen, at den ville udvikle værktøjer og garantier for at forbedre dens niveau for overholdelse af sikkerhedsbestemmelser. Virksomheden påpegede, at det lancerede en ny kontoregistreringsproces, der ville gøre det lettere for nye kunder at finde handlende partnere. Det informerede også sine kunder om, at det ville arbejde på en mere robust identitetsbekræftelsesproces.

En altomfattende FinTech-industri

Som anført af LocalBitcoins vil regulering fra FIN-FSA helt sikkert forbedre den offentlige opfattelse af kryptovalutaer og kryptorelaterede organisationer. Det vil også forbedre samarbejdet mellem kryptobaserede organisationer og traditionelle finansielle tjenesteudbydere i landet.

Tidligere på året rapporterede nyhedsplatformen Bloomberg, at Parsos Oy, en finsk kryptotegnebog og tjenesteudbyder, var på randen af ​​sammenbrud efter forskellige banker angiveligt afvist at drive forretning med det. Ifølge rapporten lukkede forskellige førende banker i landet, herunder OP-gruppen, Saastopankki, S-Bank og Nordea Bank AB, Parsos Oy’s konti hos dem, da de var bekymrede for at drive forretning med et selskab i Finlands daværende uregulerede kryptomarked og udsigten til at overtræde enhver AML-lov.

Offentlig anerkendelse vil hjælpe med at dæmme op for tilfælde som dette og give en ordentlig ramme for virksomheder i begge sektorer fremover.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me