Federal Reserve’s Powell er ikke bekymret for Crypto eller Libra

Vægt

Siden Facebook udgav sin stabile vægt på tirsdag, har kryptoindustriers og offentligheden ventet med ventet ånde på, hvad nogle af verdens mest magtfulde mennesker har at sige om det.

Onsdag afviste Jerome Powell, formanden for Federal Reserve – uden tvivl en af ​​verdens mest magtfulde finansielle institutioner – initiativet. Og interessant var hans stemning ikke ligefrem rystende.

Vægt

Nogle hævder, at dette lover godt for Bitcoin, da det kan antyde, at den førende decentrale kryptokurrency endnu ikke kommer under direkte pres fra de monetære myndigheder. For hvis enheden mener, at Facebook ikke er stort nok til at give anledning til bekymringer, vil de ikke tænke det samme om Bitcoin eller noget lignende Ethereum?

Fed formand unfazed by Crypto

Onsdag afsluttede Federal Reserve sit politikmøde med en pressekonference. Mens begivenheden hovedsageligt fokuserede på den amerikanske centralbanks beslutning om at holde renterne stabile, et finanspolitisk skridt, som aktiemarkedet reagerede positivt på, spurgte en reporter om Libra, kryptokurrency-venture fra Facebook, Visa, Mastercard, Spotify, Uber, Lyft og utallige andre giganter.

Ifølge The Blocks Ryan Todd, der så og kommenterede begivenheden, svarede Powell på forespørgslen og sagde, at det er “langt væk fra digitale valutaer, der påvirker pengepolitikken.” Powells seneste kommentar minder om en kommentar, han kom med i 2018, og det var da han erklærede, at Bitcoin i øjeblikket ikke er stor nok til at udgøre en trussel mod centraliseret finansiering.

Powell on Libra: ”Langt væk fra digitale valutaer, der påvirker pengepolitikken. Facebook har lavet runder med tilsynsmyndigheder over hele verden for at diskutere planer, herunder os (Fed). Der er fordele og RISIKO, vi overvåger, og gentager den erklæring, BoE-guvernør John Carney udsendte. ”

– Ryan Todd (@_RJTodd) 19. juni 2019

Under denne seneste pressekonference forsikrede regulatoren lyttere om, at Facebook har deltaget i ordentlige drøftelser med Federal Reserve og formodentlig lignende organer over hele kloden. Powell afsluttede med at sige, at hans team vil overvåge Vægtenes udvikling til gavn for økonomien og risici for samfundet som helhed.

Powells tone over for Vægten er en helt anden end den stemning, der er fremsat af andre amerikanske politikere og økonomer.

Som rapporteret af Blockonomi i går, har Maxine Waters, en husrepræsentant, opfordret Facebook til at standse Vægten i sine spor. Hun er bange for “nationale sikkerhedshensyn, cybersikkerhedsrisici og handelsrisici, der udgøres af kryptokurver,” med henvisning til Facebooks “urolige fortid” (privacy imbroglios).

Og for nylig har senatets bankudvalg ifølge kryptoadvokat Hailey Lennon planlagt et møde med Facebook den 16. juli til drøftelse af firmaets planer inden for kryptokurrency.

&# 128680; Senatet Bankudvalg holder en høring videre @facebook‘s kryptoplaner tirsdag den 16. juli&# 128680;

– Hailey Lennon (@HaileyLennonBTC) 19. juni 2019

Andre regulerende myndigheder bekymrede

På trods af de betryggende kommentarer fra Powell er mange over hele kloden bekymrede for Vægten og de potentielle trusler, det kan være for finansiering. Rapporteret først af russisk medier TASS, en ledende finansiel regulator i Russa, Anatoly Aksakov, hævder, at Vægten ikke vil blive legaliseret i nationen.

Han mener, i modsætning til Powell, at kryptovalutaen faktisk kan skade traditionel finansiering. Aksakov tilføjer, at han agter at begrænse oprettelsen af ​​platforme, der giver mulighed for køb af Vægt, men bemærkede, at han ikke ville se på at slå ned på udenlandske tjenester, der opererer i Rusland.

Aksakov er ikke den eneste, der er bekymret. Mark Carney, guvernør for Bank of England, har lovet, at Vægten vil blive undersøgt stærkt og reguleret med henvisning til kryptokurrencyens potentiale til at blive bredt adopteret fra start.

Den franske finansminister Bruno Le Maire fulgte trop med en lignende kommentar og hævdede, at Vægten under ingen omstændigheder skulle “blive en suveræn valuta”. Le Maire uddybede, at han er bekymret for, hvordan dette nye digitale aktiv kan bruges til at høste data, hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme:

“Disse penge vil give dette firma mulighed for at samle endnu flere data, hvilket kun øger vores vilje til at regulere internetgiganterne.”

Det er klart, at bortset fra Powell og et par andre regulatorer i USA er de fleste regeringer forsigtige med Vægten og det potentiale, det har for at forstyrre finansieringen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me