Facebook Libra får en anden konkurrent: “Venus” af Binance

Binance Venus

Heads vendte sig igennem hele kryptoøkonomien tidligere på året, da den sociale mediekæmpe Facebook afslørede planer for sin Libra stablecoin. Hoveder vender igen nu, da kryptorumets eget kæmpemærke, Binance, netop afslørede sit eget projekt Vægt-inspireret projekt.

Annonceret den 19. august som et initiativ til at skabe lokale stablecoins knyttet til valutaer fra hele verden, det “åbne blockchain-projekt” Venus vil tjene som fundament for disse nye regionale fiat-pegged digitale aktiver.

Binance Venus

Især Binances kinesiske meddelelse gik i yderligere detaljer end den engelske; den kinesiske version sammenlignede specifikt Venus med en “uafhængig og autonom, regional version af Vægten”, en detalje, der manglede i den engelske kopi.

Den Malta-baserede børs sagde, at blockchain-initiativet generelt ville være fokuseret på økonomisk uafhængighed, nemlig at “give udviklede lande og udviklingslande mulighed for at anspore nye valutaer.” For at udføre denne mission sagde Binance, at den ønskede at skabe “nye alliancer og partnerskaber med regeringer, virksomheder, teknologivirksomheder og andre kryptokurrencyvirksomheder.”

Enhjørningsfirmaet bemærkede, at Venus ikke ville være dets første stablecoin rodeo og fremhævede det arbejde, firmaet har udført gennem Binance Chain for at skabe pålidelige on-chain fiat-valutaer som den pundbundne Binance BGBP Stable Coin (BGBP). Med andre ord føles udvekslingen helt komfortabel med at komme videre på Venus og har ressourcerne og know-how på plads til at gøre det.

“Binance vil yde teknisk support i fuld proces, overvågningsrisikostyringssystem og multidimensionelt samarbejdsnetværk til at opbygge Venus ved at udnytte sin eksisterende infrastruktur og regulerende virksomheder,” sagde børsen.

Binance planlægger at starte et projekt svarende til Facebooks Vægt.

Vi går ind i en ny verden.

En hvor ægte konkurrence mellem digitale og fiat-valutaer raser på tværs af jurisdiktioner.

Tingene bliver meget interessante.

– Pomp &# 127786; (@APompliano) 19. august 2019

Binance-administrerende direktør Changpeng Zhao kommenterede senere nyhederne og foreslog, at Venus næppe var et dødsfald for Vægten og faktisk kunne hjælpe med at bane vejen for Vægtens eventuelle ankomst:

“[Vi] skubber adoption, ja. Dominans, nej. Altid glad for at eksistere sammen. Faktisk skal dette hjælpe Vægten, hvis du tænker over det. Vil lade det være. ”

En fortælling om to meddelelser

Dovey Wan, en partner i cryptoasset-fonden Primitive Ventures og en kinesisk højttaler, skitseret i kølvandet på Venus afslører, hvordan dens engelske meddelelse læste som en simpel pressemeddelelse, mens den kinesiske version læste som et politisk “manifest”.

Binance "Venus" Kinesisk meddelelse har meget rigere sammenhæng end den engelske, hvis det læses side om side, er det en ganske betydelig forskel IMO &# 129488;

her er nogle udestående forskelle i den kinesiske, som ikke er i den engelske version, tråd &# 128071;&# 128071;&# 128071; https://t.co/TEU90cCV5K pic.twitter.com/URU4xFD98K

– Dovey 以德服人 Wan &# 128477; &# 129430; (@DoveyWan) 19. august 2019

Til dette formål spekulerede Wan på, at det kinesiske dokument var rettet direkte mod kinesiske tilsynsmyndigheder som en “MEGET BOLD meddelelse.”

“Det er Binance’s drøm at bryde det økonomiske hegemoni og omforme verdens finansielle system,” oversatte Wan fra kineserne.

Hvis Wans spekulation er på rette vej, kommer en sådan besked som en interessant tid. Rygter og rapportering i de seneste uger har vist, at Kinas centralbank, People’s Bank of China (PBoC), har undersøgt en digital version af yuanen.

Nogle af det efterfølgende snak – inklusive PBoC-embedsmænds kommentarer til Facebooks Vægt – fik nogle analytikere til at spekulere på, om banken ville bruge blockchain-teknologi til at understøtte en digital yuan. Imidlertid antyder nye patentansøgninger, at projektet ikke ville være en egentlig kryptokurrency.

Vægten gnister aktivitet, og vi svarer stadig stadig

Elsk det eller had det, Libra stablecoin fik interessenter inden for og uden for kryptoøkonomien i betragtning af kryptokurrencyområdet som aldrig før. Fra PBoC til amerikanske tilsynsmyndigheder har mange forskellige internationale organer rystet hjernen over projektet.

For eksempel brækkede rapporteringen i weekenden, som amerikanske lovgivere ville besøge med finansielle embedsmænd i Schweiz til diskutere Vægten. Det skyldes, at Facebook har planlagt at basere Vægtens administrative fundament i det centraleuropæiske land.

Hvad der kommer af mødet, er stadig at se. Men den nyhed og Binance’s Venus er kun de nyeste dominoer, der falder rundt om Facebooks stablecoin, selvom de bestemt ikke vil være de sidste. Det er muligt, Venus slår Vægten for at markedsføre bare på baggrund af, at Facebook bliver bremset fra at være så stor og have så meget lovgivningsmæssig bagage.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me