Facebook Libra Co-Creator: Libra ikke nye penge, men en ny måde

Vægt

Sociale mediekæmp Facebook har fundet sig knæet i regulatorisk muck siden den annoncerede planer om sin Libra stablecoin-kryptovaluta i sommer.

Denne tråd opvarmede yderligere i sidste uge, da regeringerne i Tyskland og Frankrig afslørede, at de to nationer havde aftalt at blokere Vægten inden for deres jurisdiktion og sagde i en fælles erklæring, at “ingen privat enhed kan kræve monetær magt, hvilket er iboende for nationernes suverænitet.”

Naturligvis markerede denne meddelelse en blockbuster, hvis ikke negativ, udvikling for stablecoin-projektet.

Vægt

Faktisk var det store nok nyheder, at Facebooks tidligere blockchain-ledelse vendte Calibra-hovedet David Marcus svarede den 16. september med en Twitter-tråd, hvor han gjorde rede for, hvorfor Vægten ikke ville udgøre en udfordring for nogen nationers suverænitet.

3 / Libra er designet til at være et bedre betalingsnetværk og -system, der kører oven på eksisterende valutaer og leverer meningsfuld værdi til forbrugere over hele verden.

– David Marcus (@davidmarcus) 16. september 2019

I den tråd argumenterede Marcus for, at Vægten ville være et “bedre betalingsnetværk og -system, der kører oven på eksisterende valutaer.” Vægtskabens medskaber bemærkede yderligere, at da Vægten ville være baseret på en kurv med større fiat-valutaer, “er der ingen nye pengeskabelser, som strengt vil forblive provinsen suveræne nationer.”

5 / Som sådan er der ingen nye penge skabelse, som strengt vil forblive provinsen for suveræne nationer.

– David Marcus (@davidmarcus) 16. september 2019

Om Marcus ‘sag vil vise sig nyttig til at vinde reguleringsmyndighederne, skal stadig ses. I mellemtiden vil han og hans kolleger have deres hænder fulde af at samarbejde med tilsynsmyndigheder over hele verden, selvom Marcus og firma stadig har deres øjne i horisonten.

”Separat ser jeg frem til, at Libra Association påtager sig fuld ledelse af projektet kort efter, at dets charter er blevet ratificeret, så jeg kan fokusere på at opbygge Calibra,” tilføjede Marcus, hvor Calibra var det nye Facebook-datterselskab, der er sat til at levere finansielle tjenester i Libra-økosystemet. 

Crypto Space Spot kontrollerer Marcus ‘bemærkninger

Som svar på en række spørgsmål fra senator Mark Warner (D-VA) i denne måned sagde Facebook efter sigende, at den amerikanske dollar, euroen, det britiske pund, den japanske yen og Singapore-dollaren (SGD) var valutaer, der blev nøje overvejet til udgør Vægtens kurv.

Når det er sagt, er det netop, hvilke valutaer der indgår i denne kurv – og hvilke valutaer der ikke gør det, der giver Vægteprojektet potentialet for håndgribelig indflydelse på nationer, som interessenter omkring kryptoøkonomien sagde i tilbagevenden til Marcus mandag..

Jeg kommer, hvor du kommer fra, men det er det, du ikke siger: https://t.co/GJGEqdljs2

– ameen.eth &# 128121; (@ameensol) 16. september 2019

Så Facebook er muligvis ikke involveret i oprettelsen af ​​nye penge med Vægten. Men som SpankChains administrerende direktør og MolochDAO-skaberen Ameen Soleimani kommenterede, er projektet ikke helt impotent i dets evne til at have magt over stater:

”Nej, Vægten kan ikke udskrive penge. Ja, Vægten har magt til at dumpe valutaer i sin kurv i supermassiv skala, hvilket giver den økonomisk gearing over suveræne stater. ”

Så når Libra-projektet stiger og potentielt bliver mere afgørende i den globale økonomi, bliver det stadig vigtigere med hensyn til, hvilke valutaer der gør kurvens nedskæring.

Vi har allerede set People’s Bank of China (PBoC) fremskynde sine planer for en digital yuan i år, delvist som svar på Vægtens forslag og over centralbankens ønske om at modstå det potentielt dollarcentriske projekt.

“Der ville i det væsentlige være en chef, det vil sige den amerikanske dollar og De Forenede Stater,” vurderede Wang Xin, forsker ved PBoC, skeptisk i sommer.

Centralbankerne vil gerne have et ord

Den 16. september mødtes repræsentanter for Libra-projektet med embedsmænd fra 26 centralbanker fra hele verden, herunder U.S. Federal Reserve, i Basel, Schweiz.

Formålet med kongressen? At give disse top bankembedsmænd et forum til direkte at stille spørgsmålstegn ved stablecoin’s bygherrer.

Det er sandsynligvis det eneste det første af mange flere møder, der kommer, men Facebook og flertallet af Libra Association’s medlemmer ser ud til opgaven for nu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me