EU Blockchain Group går live: Barclays, SWIFT, Ripple & IOTA medlemmer

Europa

Udsigterne for blockchain-teknologis fremtid stiger i EU.

Det er fordi International Association of Trusted Blockchain Applications (INATBA) lige lanceret denne uge i blokens hovedstad, Bruxelles. INATBAs frugt er resultatet af EU Blockchain Industry Round Table, en gruppe vært for Europa-Kommissionen, som er EU’s førende administrative og lovgivende institution.

Europa

I henhold til lanceringsmeddelelsen sagde foreningen, at de ville stræbe efter at samle interessenter fra alle samfundslag i EU for at hjælpe med at bringe blockchain-teknologi ind i den europæiske mainstream:

”For at frigøre det fulde transformationspotentiale og udnytte fordelene ved blockchain og DLT for virksomheder, den offentlige sektor og samfundet som helhed sigter INATBA mod at udvikle en ramme, der fremmer samarbejde mellem den offentlige og den private sektor, lovgivningsmæssig konvergens, juridisk forudsigelighed og sikrer systemets integritet og gennemsigtighed. ”

Navnlig inkluderer kroppens medlemmer traditionelle forretningskraftværker som Accenture, Barclays og SWIFT samt cryptoverse-grupper som Ripple Labs og IOTA Foundation.

Tillykke #INATBA medlemmer! Det er sammen, vi kan hjælpe med at frigøre det fulde potentiale af #blockchain & #DLT og sæt det til tjeneste for vores borgere & virksomheder. Offentlig & private kan nu samarbejde bedre sammen med integritet og gennemsigtighed, der forbedrer vores borgeres tillid pic.twitter.com/ytXAHB4NMd

– Mariya Gabriel (@GabrielMariya) 3. april 2019

En støtteerklæring blev følgelig underskrevet af INATBAs deltagere og offentliggjort på topblokkæder eller i tilfælde af IOTA på projektets Tangle, et styret acyklisk grafsystem (DAG), der kan fungere på samme måde som en distribueret hovedbog.

IOTA Foundation medstifter Dominik Schiener hedder den formelle aktivering af foreningen et tegn på, at de teknologier, der ligger til grund for kryptoøkonomien, har masser af plads til at vokse mod mainstream:

”Vi har oprettet vores eget team for offentlige reguleringsanliggender til at lede denne indsats og er glade for at være et af de grundlæggende medlemmer af INATBA. Styrken og størrelsen af ​​denne sammenslutning såvel som støtten fra Europa-Kommissionen og andre regeringer viser kun yderligere det fremtidige ubegrænsede potentiale for Distribuerede Ledger-teknologier. ”

Bølge af officiel interesse for Blockchain i Europa

INATBAs lancering kommer et par måneder efter, at ministre fra syv sydlige EU-nationer kom sammen for at udstede en løsning erklærer deres intentioner om at arbejde sammen for at fremme deres respektive og kollektive omfavnelser af blockchain-teknologi.

Ministrene fra Cypern, Frankrig, Grækenland, Italien, Malta, Portugal og Spanien har udsendt en fælles erklæring om deres hensigt om at gøre Sydeuropa til en førende inden for blockchain-teknologi. Ingen omtale endnu af Bitcoin eller offentlige kæder, men en positiv henvisning til privatlivets fred.https://t.co/gfQekW8vqB

– Balaji S. Srinivasan (@balajis) 7. december 2018

Deltagerne i erklæringen omfattede transportministre fra nogle af Europas største økonomier, herunder Italien, Frankrig og Spanien. Denne dynamik har utvivlsomt påvirket mindre europæiske lande til at tage hensyn og begynde at tackle blockchain-initiativer mere proaktivt.

I deres meddelelse sagde ministrene, at teknologien havde evnen til at forbedre europæernes liv, især med hensyn til deres privatliv:

”På grund af sin natur er vi af den opfattelse, at Distribuerede Ledger-teknologier kan resultere i øget gennemsigtighed, ansvarlighed og privatliv for slutbrugerne. I denne forstand mener vi, at fremme af privatlivets fred gennem blockchain-forbedrede løsninger kan være en vej fremad og give borgerne mulighed for at være i kontrol med deres egne personlige data. ”

Europas strammere privatliv: PayPal er bare investeret i en Blockchain-opstart, der kan hjælpe

Når vi taler om privatlivets fred, har fremskridt med EU’s bredere generelle databeskyttelsesforordninger (GDPR) bragt masser af nyere opmærksomhed omkring emnet, da de nye regler giver virksomheder, der opererer i blokken, mandat til at håndhæve meget strengere beskyttelse af brugernes data.

Selvfølgelig er strengere privatlivsregler bedre for brugerne, men håndhævelse af GDPR’s regler medfører meget mere kedeligt arbejde for EU-virksomheder.

Det er her, en start som Cambridge Blockchain kommer ind. Cambridge, der gjorde bølger i denne uge for at have PayPal Ventures deltager i sin serie A, udnytter blockchain-teknologi til identitetsstyring, hvilket vil sige, at deres platform sikrer og validerer brugernes identiteter, så virksomheder kan have adgang til relevante data uden at skulle have adgang til specifikke brugeridentiteter.

Det er en virksomhed og en brugssag. Men eksemplet viser, at IOTAs Dominik Schiener måske havde ret i at sige, at distribuerede hovedbøger kan have masser af potentiale til vedtagelse i de kommende år.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me