Ethereum on Fire: Ser den daglige rekord for gasbrug og Chainlink lancerer Mainnet

Ethereum

Ethereum-netværket håndterer så meget aktivitet, som det nogensinde har gjort takket være en konstant stigende tendens med stigende efterspørgsel.

Den 29. maj sporingssiden Etherscan viste, at Ethereum behandlede mere end 49 milliarder enheder gas i betalinger til nodeoperatører på dagen, en ny rekord for den næststørste offentlige blockchain bag Bitcoin.

Ethereum

Gas er den grundlæggende prissætningsenhed, der bruges i Ethereum-økosystemet, der hjælper brugerne med at identificere, hvor meget det koster at udføre transaktioner og smarte kontrakter. En enhed af gas består af 20 Gwei, som er en betegnelse på ether (ETH), det oprindelige aktiv og det figurative brændstof i projektets netværk. En gwei er 10 ** 9 af en wei, mens en wei er 1/10 ** 18 af en ether.

I går slog Ethereum-netværket sin rekord for Total Daily Gas Used. pic.twitter.com/c4ybS3vcoQ

– ETHGasStation (@ETHGasStation) 30. maj 2019

Den stigende netværksaktivitet har ikke ført til akut overbelastning, da transaktionsgebyrer og tider har været lave i denne uge. Per gasanalysator ETH Tankstation var den anbefalede gaspris for transaktioner en gwei ved pressetid – ca. $ 0,005 USD – og den gennemsnitlige ventetid på en transaktionsbekræftelse var en blok eller ca. 12 sekunder.

Sådanne forestillinger har været markant bedre end da aktiviteten spidsede på Ethereum tidligere, nemlig da CryptoKitties popularitet først eksploderede i 2017, og transaktioner på blockchains netværk blev bremset akut, hvilket førte til, at brugerne betalte atypisk høje gebyrer for at få hurtigere bekræftelser.

Hvad angår, hvad der har ført til den nuværende aktivitet, har bullish optimisme, der vender tilbage til kryptoøkonomien, utvivlsomt været en stor driver. Da priserne på bitcoin, ether og andre topmønter har været stigende de seneste måneder, er købspres vokset omkring disse projekter.

Så med mere æter, der købes, bruges mere ether – og i nogle tilfælde bliver sådan ether låst i decentrale finansieringsapps som MakerDAO CDP’er for kun at optage stablecoin-lån for at købe mere ether. For nylig ramte mængden af ​​udestående lånevolumen på Ethereums bedste DeFi-platforme en værdiansættelse på 100 millioner USD for første gang nogensinde, en indikation af stigende efterspørgsel.

https://twitter.com/max_bronstein/status/1134095369783169024

Ud over bare at udnytte og spekulere er blockchain-spil understøttet af Ethereum dog også up-and-up. For eksempel har bagmændene fra CryptoKitties, Dapper Labs, for nylig afsløret en ny kampkonge i Cheeze Wizards, som allerede har set 1.000 ether indsendt som betalinger for spillets duelable wizard tokens.

Hvad der stadig skal ses, er, om flere netværksbelastningspikes følgelig vil blive haft, før Ethereums “ETH 2.0” Serenity-opgradering realiseres.

En anden milepæl? Decentrale orakler på Ethereum takket være ChainLink Mainnet

Aktivering af ChainLinks mainnet den 30. maj slog ingen rekorder, men det markerede en milepæl for det bredere Ethereum-økosystem.

Det skyldes, at lanceringen af ​​mainnet har bragt decentraliserede oracle-kapaciteter til Ethereum, en virkelighed, der kan vise sig at gøre blockchains smarte kontrakter “smartere” end nogensinde, da disse orakler vil være i stand til at give data fra den virkelige verden til Ethereums ellers bevidst indadvendte smart kontrakter.

Chainlink Guide

I en tilknyttet bekendtgørelse, ChainLink-samfundsleder og SmartContract.com-administrerende direktør Sergey Nazarov forklarede, hvordan projektet udnyttede decentralisering til at dyrke de eksterne data, som dens orakler modtager og sender ud:

”Chainlink’s tilgang til løsning af problemet med en ‘enkelt betroet tredjepart’ bruger den samme metode, der selv sikrer smarte kontrakter: decentral beregning. Chainlink-netværket tillader flere uafhængige noder at udføre decentraliserede beregninger om nøjagtigheden af ​​et eksternt input, før det skrives ind i en smart kontrakt. ”

I dette indlæg sagde Nazarov, at nogle af de første oracle-netværk på Ethereum vil være centreret omkring at hente “pålidelige markedspriser”, f.eks. en omregningskurs for ETH-USD.

Så mens Ethereum får mere brug end nogensinde, når kapaciteterne i og omkring blockchain også stadigt nye højder.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me