Enterprise ETH: Ethereum Pantheon Client bliver “Besu” i Hyperledger

Hyperledger Besu

Hyperledger blockchain-konsortiet har officielt velkommen Pantheon, en virksomhedsorienteret Ethereum-klient, der er skrevet i Java af det ConsenSys-støttede PegaSys-ingeniørteam, i sin fold som “Hyperledger Besu.”

Derfor fejrer mange Ethereum-interessenter udviklingen og fortolker det som et andet tegn på, at Ethereum-samfundet i stigende grad positionerer sig som at have bygget den valgte blockchain blandt store virksomheder.

Hyperledger Besu

Hyperledger i sig selv er et konsortium af virksomheder, der er ledet af Linux Foundation, der arbejder på open source blockchain-projekter. Det inkluderer lignende som Accenture, IBM og Intel. Konsortiet kan allerede prale af en række platforme, som virksomheder frit kan bygge på, herunder Hyperledger Fabric, Hyperledger Sawtooth og Hyperledger Iroha.

Glædelig over at få et andet projekt til at deltage i Hyperledger drivhus! Velkommen Hyperledger Besu, en Java-baseret #ethereum klient tidligere kendt som Pantheon. 1. Hyperledger-projekt, der kan fungere på en offentlig blockchain. Læs bloggen ved @PegaSysEng: https://t.co/Zclcy34S84 pic.twitter.com/9TpGS4fl5G

– Hyperledger (@Hyperledger) 29. august 2019

Pantheon, nu Hyperledger Besu, bliver det “første offentlige kæde-kompatible blockchain-projekt i organisationen”, bemærkede Ethereum-medstifter og ConsenSys-skaber Joe Lubin på nyheden. Åbenbaringen kommer i hælene på Pantheon, der først foreslås at blive meldt sammen i Hyperledger tidligere på denne måned. 

Den nyopfattede Besu vil være modulær og dermed kompatibel med “flere konsensusalgoritmer inklusive PoW, PoA og IBFT”, som PegaSys-teammedlemmer Meredith Baxter og Rob Dawson skrev den 29. august:

”Besu er designet til at være så modulært som muligt med en adskillelse af bekymringer mellem konsensusalgoritmer og andre vigtige blockchain-funktioner, hvilket gør disse komponenter lette at opgradere eller implementere. Ved at skabe rene grænseflader mellem elementer i klienten (f.eks. Netværk, opbevaring, EVM osv.) Mener vi, at virksomheder vil have meget lettere tid til at konfigurere Ethereum til at imødekomme deres behov og samtidig skabe muligheder for andre Hyperledger-projekter til at integrere og bruge elementer af Besus kodebase. ”

Et virksomhedsår for Ethereum

År for DAO’erne? Mere som Year of the Enterprises.

Siden januar har Ethereum-samfundet set sin andel af højt profilerede omfavnelser fra store mærker.

Hyperledger og Ethereum er blevet broet: @PegaSysEngPantheon-klienten er nu Besu, den første mainnet-kompatible Hyperledger-ramme.

Dette, EY’s Nightfall, EEA, Quorum og andre cementerer Ethereum som det vindende blockchain-mainnet til virksomhedsapplikationer. https://t.co/FSrZLFn6IF

– justin.leroux.eth (@ 0xMidnight) 29. august 2019

For eksempel, tidligere på året, udgav JP Morgan – en af ​​de største banker i verden – og EY – et af de største regnskabsfirmaer i henholdsvis open source-fortrolighedsværktøjer til Ethereum.

JP Morgan oprettede på sin side en modificeret version af Zether, et zero-knowledge proof (ZKP) system, der giver brugerne mulighed for at skjule transaktionsbeløb på Ethereum eller andre kontobaserede smarte kontraktblokeringer, f.eks. Fantastisk.

Hvad angår EY, skabte det Nightfall. Nightfall er en anden fortrolighedsprotokol, der formaliserer private transaktioner på Ethereum, baseret på zk-SNARKs. Nightfall er kompatibel med de populære ERC-20 og ERC-721 (NFT) tokenstandarder på Ethereum, hvilket gør dem bredt tilgængelige for udviklere.

Alt i alt er det involverede arbejde meget vanskeligt at gennemføre for disse virksomheder, hvis de ikke har til hensigt at stole på Ethereums teknologi til en vis grad i fremtiden.

Ikke Hyperledgers første Ethereum Rodeo

Hyperledger er langt fra at være helt fremmed for Ethereum.

Sidste efterår afslørede virksomhedskonsortiet, at Hyperledger Fabric-platformen derefter var i stand til at behandle smarte kontrakter skrevet til Ethereum Virtual Machine (EVM). Som konsortiet forklarede på det tidspunkt:

”Kontrakter kan nu skrives på [Ethereums] sprog som Solidity eller Vyper. Sammen med introduktionen af ​​en ny smart kontrakt runtime har Fabric også en tilsvarende web3-udbyder, som kan bruges til at udvikle decentrale applikationer (DApps) ved hjælp af web3.js. Denne nye funktion kommer som en del af 1.3-udgivelsen og er motiveret med det mål at gøre det muligt for udviklere at være i stand til at migrere eller oprette DApps til en godkendt platform. ”

Desuden begyndte Enterprise Ethereum Alliance – en gruppe virksomheder, der samarbejder om Ethereum-projekter – at læne sig mod Hyperledger. Som Hyperledger-interessenter Brian Behlendorf og Ron Resnick tidligere sagde:

“For alle, der nogensinde lægger en ‘vs.’ mellem Ethereum og Hyperledger, viser dette samarbejde, at det nu er ‘Ethereum AND Hyperledger … og vi forventer, at udviklere, der bygger Enterprise Ethereum-relaterede teknologier, er motiverede til at sende projekter til Hyperledger.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me