Den tyske økonomivagthund OKs € 250 millioner ejendomsobligation bygget på Ethereum

Fundament Group

Start af digitale investeringer Fundament Group har nu tilladelse fra den øverste tyske finansielle vagthund, BaFin, til at lancere et tilbud på € 250 millioner euro af ejendomsobligationer, der er tokeniseret på Ethereum.

Med regulatorens godkendelse meddelte af virksomheden den 23. juli, kan Fundament gå videre med sit planlagte offentlige salg af Fundament Real Estate Tokens.

Fundament Group

Disse tokens er “en digital sikkerhed bakket op af tysk fast ejendom med fokus på kommerciel”, lyder projektets destinationsside, og de understreger at gøre illikvide ejendomme til likvide investeringer via ERC-20-tokenstandarden.

Første af sin slags, men bestemt ikke den sidste

I henhold til projektets prospekt vil hvert Fundament Token have en nominel værdi på € 1 ved udstedelsen.

Investorer kan bruge euro, dollars, ether eller bitcoin til at deltage i udbuddet. De, der ikke betaler i kryptokurrency, modtager deres token-tildeling i en hardware-tegnebog.

Tokenets udbytte udbetales årligt hver 31. juli, hvor projektets planlagte afkast er mellem fire og otte procent. Obligationens endelige tilbagebetaling finder sted inden den 31. december 2033.

Næste op på skifer for virksomheden er det faktiske offentlige salg. Fundament har ikke specifikt afsløret, hvornår udbuddet begynder, selvom tilmeldinger i øjeblikket er åbne på Fundament-webstedet. Virksomheden vil efter sigende begynde at markedsføre det kommende token i august.

“Vi er glade for at komme ind i salgsprocessen for ejendomssikkerhedstokenet, mens vi allerede forbereder tokenisering af andre meget attraktive aktiver,” sagde Fundament-medstifter Florian Glatz i nyheden.

Især er BaFins grønne belysning af de Ethereum-baserede obligationer hidtil uset i landet, fordi det markerer første gang, at et ejendomstoken er godkendt i Tyskland. Som en BaFin-talsmand bemærkede til CoinDesk:

”Det har faktisk været første gang, vi godkendte et prospekt vedrørende blockchain-baserede ejendomsobligationer, men ikke første gang med hensyn til blockchain-teknologi som sådan.”

Ethereum-obligationernes marts

Fundament-nyheden gentager Societe Generales meddelelse fra april, hvor banken afslørede, at den udførte et tilbud på 100 millioner euro i obligationer, der var tokeniseret oven på Ethereum.

Societe Generale, kendt mere populært som SocGen, er blandt de 20 største banker i verden, der i øjeblikket klokker ind som den tredjestørste i Frankrig og den sjette største i Europa.

Følgelig gjorde dens status som storbank sit planlagte tilbud om sikkerhedstoken generere bølger i Ethereums kroge af kryptoøkonomien, hvor interessenter hyldede nyhederne som et tegn på, at Ethereum gjorde fremskridt i mainsteam-samfundet.

Obligationerne, der blev kaldt OHF-tokens, fik en Aaa af Moods ratingtjeneste. I deres meddelelse sagde SocGen, at de digitale obligationer pegede på en ny fremtid for kapitalmarkedsaktiviteter:

”Der forudsiges mange områder med merværdi, blandt andet produktets skalerbarhed og reduceret markedsføringstid, strukturering af computerkodeautomatisering og dermed bedre gennemsigtighed, hurtigere overførbarhed og afvikling. Det foreslår en ny standard for udstedelser og handel med obligationer på det sekundære marked og reducerer omkostningerne og antallet af formidlere. ”

Den højt profilerede omfavnelse er ikke dårlig for en blockchain-platform, der netop fejrede femårsdagen for sin massesalg i denne måned.

Ethereum havde lige sin fødselsdag

“Stadig forbløffende over at reflektere over, hvor langt vi er kommet,” reflekterede Ethereum-medskaber Joseph Lubin på Twitter. ”Vi vilede en idé til, byggede et levende samfund og sprede decentraliseringens etos til verden.”

Tillykke med fødselsdagen, ◊! For 5 år siden, den 22. juli 2014, udgav #Ethereum drømmen begyndte.

Stadig forbløffende over at reflektere over, hvor langt vi er kommet. Vi indså en idé til, byggede et levende samfund og spredte decentraliseringens etos til verden. 5⃣&# 127874;&# 129395;https://t.co/bcanu2NotJ

– Joseph Lubin (@ethereumJoseph) 22. juli 2019

Og med alderen kommer erfaring. Fra sidste uge har Ethereum-netværket behandlet mere end 500 millioner transaktioner til dato.

Til dette formål har den smarte kontraktplatform vist sig at være levedygtig nok til, at større institutioner som SocGen kan bygge videre på. Hvad der vil være interessant at se er, hvordan blockchains vedtagelse ser ud om yderligere fem år fra nu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me