Den spanske havneoperatør APBA henvender sig til IBM Blockchain Platform Tradelens

IBM Tradelens

Ifølge Europa News, Havnemyndigheden i Algeciras-bugten (APBA) netop underskrev en aftale med IBM om at bruge sin Tradelens-forsendelsesplatform. Tradelens-platformen er blockchain-baseret og blev udviklet ved hjælp af international logistik tungvægts Maersk.

Blockchain er allerede blevet vedtaget af adskillige logistikvirksomheder. Det ser ud til, at tendensen ikke bremser. Algeciras er vært for over 70 millioner tons godstrafik hvert år. Det er også en af ​​de 10 travleste havne i Europa. Blockchain har potentialet til at gøre det nemmere at spore de 4 millioner + containere, der flyder gennem havnen.

IBM Tradelens

Havneoperatører ser efter Blockchain for effektivitet

APBA håber, at IBM / Maersk Tradelens-platformen hjælper dem med at håndtere den enorme mængde information om forsyningskæden, de har til at styre. Søtransport er afgørende for den globale økonomi, men det arkiveringssystem, der får systemet til at køre, er arkaisk. Der er ingen central database til skibsoplysninger, hvilket skaber vanskeligheder for havneoperatører.

IBM og Maersk er ikke alene om at se den værdi, som blockchain kunne frigøre for den globale logistikindustri. Sidste oktober samarbejdede Rotterdam Havn med ABN AMRO og en af ​​Samsungs tilskud til at udvikle en blockchain-platform til skibsfartsindustrien.

Det er værd at bemærke, at skibsfartsindustrien har modstået internationale standarder i mere end et århundrede, hvilket kan udgøre problemer for global vedtagelse af et blockchain-baseret pladesystem. Uanset dette potentielle problem udviklede Abu Dhabi Ports en blockchain-platform, de kalder Silsal, via Maqta Gateway LLC.

Tradelens vokser

Den samme rapport fra Europa Press siger, at Tradelens havde ombord på mere end 100 organisationer og 20 havneoperatører ved udgangen af ​​sidste år. Det har allerede behandlet mere end 20 millioner containere og registreret 230 millioner forsendelser globalt. Toldembedsmænd i Saudi-Arabien meddelte for nylig, at de ville forbinde deres FASAH internationale handelsplatform TradeLens sent i sidste år.

Den saudiske toldguvernør Ahmed Alhakbani sagde, “Piloten er i tråd med vores strategi, der sigter mod at lette handel og forbedre sikkerhedsniveauerne, samtidig med at han arbejder på at etablere kongeriget som et af verdens førende logistikhubs,” og at, “Den nylige pilot at linke FASAH til TradeLens-platformen illustrerer tydeligt, at vi er på rette vej. ”

Canada henvender sig til IBM for multifacetteret Blockchain-løsning

Tradelens blev også vedtaget af Canadas Border Agency (CBSA) på pilotbasis i oktober sidste år. Agenturet planlægger at test Tradelens teknologi for varer såvel som mennesker. CBSA behandler mere end 58.600 kommercielle udgivelser, 14.400 lastbiler, 240.000 postforsendelser, 127.400 kurerforsendelser på en gennemsnitlig dag. Det opkræver også mere end C $ 88.200.000 i told og skat på en gennemsnitlig dag.

John Ossowski, præsident for CBSA, sagde, “Denne udvikling er et eksempel på, at Canadas regering bruger innovativ teknologi til let og sikkert at lette handel og engagere sig i globale handelsøkosystemer på en moderne, produktiv måde,” og tilføjede, ” TradeLens kunne skabe en enestående, pålidelig digital forsyningskæde for alle forsendelser, der kommer ind i Canada. TradeLens-piloten giver os en mulighed for ikke kun at finde proceseffektiviteter og få analytisk indsigt, men forbedre dataforsyning, nøjagtighed og målretningsfunktioner. Slutresultatet kan være en hurtigere og mere pålidelig national forsyningskæde, som kunne have en positiv indflydelse på Canadas økonomiske produktion, ”da pilotprogrammet blev annonceret.

Integration mellem platforme er nøglen

Det er næsten sikkert, at blockchain på mindre end et årti vil spille en nøglerolle i global logistik. Det vigtigste vil være for de virksomheder, der udvikler blockchain-platforme, for at sikre, at integration på tværs af platforme let kan opnås.

Ideelt set ville logistiske platforme være i stand til at kommunikere problemfrit med blockchain-platformene, der sporer de varer, der sendes, så alle i forsyningskæden har adgang i realtid til de data, der var tilgængelige.

Gennemsigtighed i forsyningskæden hjælper med at skabe tillid. Det giver også virksomheder uden for den søbårne logistiksektor hurtigt mulighed for at vurdere deres varers placering, hvis de har brug for at tilbagekalde farlige produkter eller omdirigere varer, når de strømmer gennem et utroligt komplekst system.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me