Cryptocurrency Addiction: Se efter advarselsskilte og mulige behandlinger

Afhængighed af kryptovaluta

Lokningen med at tjene en formue online kan bevise et uimodståeligt forslag for selv de mest niveauhøjede blandt os. Det kræver en stærk forfatning for at se de små grønne procenter stige højere og højere hver dag uden at kaste mindst nogle af dine penge på dem.

Handel med kryptokurrency er blevet mere udbredt og mere koncentreret i det forløbne år, da markedet steg kraftigt mod slutningen af ​​2017. Og nu begynder vi at se bivirkningerne ved at have en tilgængelig, ustabil, men muligvis uhyre rentabel kilde. af markedsspekulation, som selv den gennemsnitlige internetbruger kan blive involveret i.

Afhængighed af kryptovaluta

En besættelse

Forekomster af kryptokurrencyafhængighed bliver så udbredt, at den medicinske industri nu begynder at lægge mærke til.

Tidligere på ugen lancerede The Castle Craig Hospital i Skotland et initiativ rettet mod behandling af mennesker, der er blevet afhængige af handel med kryptokurrency.

Castle Craig

Castlecraig Hospital i Skotland

Chris Burn, den beboende spilterapeut på Castle Craig, sidestillede handel med kryptokurver med en form for spil, fortalte han news.com.au:

”Det er en form for spil. Folk spiller på alle mulige ting, hvilket gør kryptovalutahandel spændende. Tvangsspillere kan lide det – det er mystisk, ikke rigtig reguleret, og du kan gøre store gevinster – og store tab – på en enkelt dag.

”Folk dykker ind, fordi de ikke vil gå glip af en god ting, og de begynder at lægge penge uden at tænke på konsekvenserne. Men virkeligheden er (kryptovaluta) handel er en fascinerende idé, men det kan gøre en stor skade. ”

Måske er det tilgængeligheden af ​​kryptokurrency, der gør den så farlig. Et hurtigt blik, da NASDAQ-markedsindekset er nok til at afskrække nogen fra at investere i aktier. Imidlertid er infrastrukturen til kryptohandel meget mere indbydende.

Først og fremmest er det hele bare et klik væk hele tiden. Så har du let fundet markedsstatistikker på websteder som CoinMarketCap. Samtidig er der en intern subkultur, hvor andre handlende kan forene og diskutere deres strategier på fora som BitcoinTalk og Reddit.

Spilterapeut Burn foreslog, at kryptospil følger de samme mønstre som enhver anden form for spil og bruges som en flugtmekanisme. Han sagde:

”Det giver spænding og en flugt fra virkeligheden … Det er en klassisk boblesituation, og den måde, vi ser på at udvikle sig, det kan godt blive værre ganske snart Mange mennesker hører om noget som dette, og de går for et spil, fordi de ikke vil gå glip af den næste gode ting – en masse vanedannende adfærd kommer fra computere og internettet. Dette er et andet specifikt eksempel, der virkelig, virkelig er farligt. ”

En guide til kryptovalutaafhængighed

Castle Craig-klinikken har frigivet en dybdegående guide på deres hjemmeside, hvor de stiller ti spørgsmål for at afgøre, om du måske er afhængig af kryptovalutahandel.

Spørgsmål om afhængighed af kryptovaluta, billede fra Castlecraig

Hvis du svarede ‘ja’ på bare et af disse spørgsmål, siger klinikerne, at dette kunne være nok af et tegn på, at du muligvis har brug for hjælp.

At give tre ‘ja’ svar betragtes som et tydeligt tegn på kryptokurrencyafhængighed, og du bør søge lægehjælp, før din afhængighed kommer ud af kontrol.

At svare bekræftende fem gange eller mere klassificeres som et tegn på, at din kryptoafhængighed har nået “patologiske” niveauer, og du skal straks søge hjælp.

Søger hjælp online

Mens Reddit muligvis ikke er et dedikeret websted for psykologisk terapi, bruger brugerne det nogle gange på den måde.

Underreddits i Cryptocurrency er fyldt med plakater, der giver udtryk for bekymring over deres handelsafhængighed.

Et indlæg var typisk blandt de selvkendte misbrugere på forummet, det stod:

“Hej medmisbrugere… I denne dejlige jul sidder jeg bare og opdaterer mine bankkontooplysninger for at finde ud af om min løn er ankommet eller ej. Jeg kan bare ikke vente med at indtaste 70% af indkomstpenge herinde. Jeg smiler også over absurditeten i denne situation, da jeg altid har været den fyr, der er meget forsigtig med penge, men se på mig nu. ”

En anden typisk kommentar vedrørte, hvordan kryptokurrency syntes at have prioritet over andre ting i livet:

”Min kone og jeg tjener gode penge, men jeg har aldrig været den fyr, der let kunne skilles med sine penge. Jeg vil diskutere i ugevis om, hvorvidt jeg vil bruge $ 50 dollars på et par sko eller ej. Med krypto er det ret skræmmende, hvor hurtigt jeg kaster $ 1000 på noget uden at slå et øje. ”

Langt størstedelen af ​​disse stillinger er kommet det sidste år, og det er ikke tilfældigt hvorfor. Der var næsten ingen historier om kryptokurrencyafhængighed før 2017 – ‘året for kryptokurrency’.

Hvad med aktiemarkedshandel?

Onlinespil har eksisteret i en eller anden form, så længe internettet har eksisteret. Men hvad er forskellen mellem spil og handel?

Aktiehandlere vil sige, at den definerende forskel mellem handel med aktier og kryptokurrency er, at du med aktier faktisk vinder en andel i et fysisk firma, mens du med kryptokurrency bare håber, at dine mønter måske er værd noget en dag.

Dette er imidlertid at forsømme et vigtigt aspekt ved kryptokurrency – nemlig at mange af de mest rentable kryptoplatforme faktisk tilbyder en service fra den virkelige verden og ofte lanceres med et minimum levedygtigt produkt (MVP), der allerede er på plads.

I denne forstand er en typisk børsintroduktion ikke forskellig fra en ICO. Investorer vælger det projekt, som de mener har markedspotentiale, og de bakker det projekt op med deres penge i håb om at tjene penge på linjen.

Spilaspektet er lige så udbredt på handelsgulvet som på kryptobørs. Virksomheder stiger og falder hver dag, og der er ingen sikker måde at vide, hvilken der vil blive en succes. Der er en grund til, at det ikke er en usædvanlig måde at springe ud på øverste etage i deres New York-kontorbygning for at nå deres ende.

Mulige behandlingsmetoder

Castle Craig-afhængighedsguiden anbefaler direkte medicinsk behandling for kryptokurrencyafhængighed, men hvis det af en eller anden grund ikke er en mulighed for dig, anbefaler de følgende trin.

  1. Sæt en grænse for dine kryptoudgifter og hold dig til det – mange børser giver dig mulighed for at sætte grænser for dine investeringer, og dette kan hjælpe med at bremse dine udgifter.
  2. Angiv et bestemt tidspunkt, når du skal engagere dig i kryptohandel – i stedet for konstant at kontrollere din telefon og flytte mønter hver dag, skal du give dig selv et defineret tidspunkt til kryptohandelsaktiviteter.
  3. Stol ikke på kryptokurrency som din vigtigste indtægtskilde – kom ud af vanen med at tænke på kryptokurrency som den primære kilde til din fremtidige indtjening. Invester tid i jobfærdigheder eller en karriere, da disse har større chance for at betale end kryptoinvesteringer.
  4. Find andre aktiviteter for at tage din tid – hvis du ikke kommer væk fra computeren, vil du sandsynligvis falde tilbage i fælden. Find nye hobbyer, der kan optage dit sind.

Kryptoafhængighed skulle altid hæve sit grimme hoved, ikke mindst fordi 10-15% af befolkningen har naturligvis det, der kaldes en ‘vanedannende personlighed’, hvilket gør dem særligt modtagelige for alle former for afhængighed. Ligeledes udtaler NHS det 1 ud af 3 mennesker i Storbritannien alene er afhængige af en slags stof eller negativ adfærd.

Kryptoafhængighed vil utvivlsomt give næring til endnu en runde medieforargelse rettet mod kryptoindustrien, og problemet kan kun stige, når flere mennesker bliver involveret i denne nye finanssektor.

Hvis du har lyst til at udvikle en afhængighed af handel med kryptokurrency, bedes du søge hjælp fra familie, venner eller en professionel så hurtigt som muligt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me