Crypto Trading Giant Bithumb indstillet til at bekæmpe $ 69 millioner skattebøde

Bithumb

Efter en skatteregning på 69,1 millioner dollars, der blev pålagt af Sydkoreas National Tax Service (NTS) i slutningen af ​​2019, har kryptokurrencyudvekslingsgiganten Bithumb indgivet en klage til skattetribunalet for at ophæve skatteregningen. NTS og Bithumb skal vente 90 dage på en afgørelse fra domstolen.

Bithumb ønsker deres penge tilbage

Ifølge Korea Times, Bithumb vil have, at skattetribunalet ophæver NTS-skatteregningen på $ 69,1 millioner. I henhold til klagen indgivet af kryptoudvekslingsgiganten er der ingen grund til den pålagte skatteregning.

Virksomheden hævdede også, at landet ikke lovligt anerkender kryptovaluta, og derfor mangler NTS autoriteten til at pålægge en skat på kryptotransaktioner og transaktioner.

En embedsmand, der repræsenterer børsfirmaet, sagde:

”Vi betalte det fulde beløb og har siden forberedt os på argumenter. Vi mener, at vi får en chance for at afklare vores holdning i retten ”.

NTS udstedte en kildeskatregning på $ 69,1 millioner (80,3 milliarder vundet) på kryptobørsfirmaet i november 2019. Skattekategorien er en indkomstskat, der betales til regeringen af ​​betaleren eller virksomheden snarere end modtageren af ​​indkomsten.

Bithumb hovedkvarter i SeoulBithumb hovedkvarter i Seoul, Billede fra Korea Times

Skatten tilbageholdes normalt eller trækkes direkte fra indkomsten i de fleste tilfælde direkte. Dette betyder, at i henhold til den pålagte skatteregning havde børsfirmaet intet andet valg end først at betale beløbet til NTS, før den resterende indkomst blev udbetalt til sine kunder og kunder..

Ved udstedelsen af ​​skatteregningen på Bithumb kategoriserede NTS firmaernes kryptohandel fra udlændinge som diverse indtægter og sagde, at det anerkendte tilsvarende kapitalgevinster som aktiver.

Skattebureauet hævder, at disse gevinster, der er trukket tilbage i sydkoreanske won fra udlændingekonti, kan betragtes som skattepligtig indkomst. Agenturet kræver yderligere fair beskatning baseret på princippet om, at hvor der er indkomst, skal der også være en skat.

NTS siger, at kryptobørs skal betale skat

Som på pressetiden har der ikke været noget ord fra NTS om klagen. En embedsmand fra agenturet sagde, at de nægter at kommentere sagen og vil afvente dom fra skattedomstolen om 90 dage.

En rådgiver for Sydkoreas finansielle regulator, Financial Supervisory Service, Choi Hwoa-in sagde:

”Bitcoin (BTC) i henhold til den nuværende lov er ikke et aktiv. Det er klart og enkelt. Ministeriet for økonomi og finans gjorde det allerede klart. NTS, der skubber frem med skatteindførelsen, er grundløs og grundløs, især da den stadig afventer ministeriets udtalelse om den samme sag, som den søgte igen ”.

Eksperter påpeger, at kryptokurver ikke er anerkendt af landets skattelovgivning, og NTS har ingen autoritet til at pålægge beskatning af overskud fra digitale valutaer.

Desuden er krypto- og virtuelle valutaer ikke håndgribelige og kan ikke kategoriseres som “aktiver”.

Eksperter hævder også, at den ulovlige skattekampagne fra NTS mod Bithumb blot er en måde at etablere solide grunde for, at skattebureauet kan pålægge beskatning af virtuelle valutaer og gevinster fra kryptotransaktioner.

Tvisten kommer på et tidspunkt, der har set en stigning i kryptohandel og overskud fra digitale valutaer i Sydkorea. Denne voksende tendens kan være, hvad der har fået landets skattemyndigheder til at overveje kryptohandel og korrespondancegevinster som en ny kilde til skattepligtig indkomst.

Strenge reguleringsbetingelser for sydkoreanske krypto-udvekslinger

Så populært som krypto kan være i Sydkorea, har landet ikke gjort meget for at skabe et mulig miljø for virtuelle valutaer og kryptohandel, som andre lande i Sydøstasien har gjort.

I juni 2019 rapporterede Blockonomi, at landets finansielle tilsynsmyndighed, Fair Trade Commission implementerede love om, at krypto-udvekslinger ville være fuldstændig ansvarlige for hacks og efterfølgende skader.

Det blev også rapporteret i august 2019, at næsten 97% af kryptobørser i landet stod over for konkurs på grund af faldende handelsaktiviteter. Blockchain- og kryptoprojekter blev rapporteret at have foretrukket at notere deres tokens på platforme uden for landet, der beskyldte de strenge foranstaltninger, der blev lagt på kryptohandel i landet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me