Coin Ninja CEO anklaget for Dark Web Crypto Money Laundering Charges

Darkweb

Amerikanske føderale anklagere har anklaget Larry Dean Harmon for hvidvaskning af penge i forbindelse med den mørke weboperation ‘Grams-Helix’.

Harmon hævdede angiveligt ulovlige transaktioner til en værdi af over $ 300 millioner i kryptokurrency og står i øjeblikket i op til 30 års fængsel, hvis de bliver fundet skyldige.

Harmon beskyldt for $ 311 millioner Crypto hvidvaskning af penge

Ifølge det lokale nyhedsudtag cleveland.com, det amerikanske justitsministerium har anklaget Coin Ninja-administrerende direktør Larry Harmon for sammensværgelse af hvidvask af monetære instrumenter. Harmon drev angiveligt en mørk webtjeneste, der gjorde det lettere at vaske mere end $ 300 millioner i krypto, der menes at blive brugt af kriminelle til ulovlige transaktioner og køb på darknet-markedspladser.

Harmon ejede og drev en tjeneste, der blev kaldt Helix, en internetbaseret pengeoverførselsvirksomhed, der gav kunderne bitcoin-blandingsfunktioner for at skjule deres transaktioners oprindelse. Coin Ninja CEO ejede en anden tjeneste kaldet Grams, en Darknet-søgemaskine, der fungerede i forbindelse med Helix og ofte blev omtalt som Grams-Helix.

Ifølge anklagerne eksisterede Helix med det formål at skjule kryptotransaktioner fra retshåndhævende myndigheder. Harmon indgav angiveligt også et samarbejde med Helix med det mørke webmarked AlphaBay for at tilbyde hvidvaskning af penge til sine kunder. Et uddrag af tiltalen lyder:

”Fra i det mindste i eller omkring november 2016 samarbejdede Helix med Darknet-markedet AlphaBay for at levere bitcoin hvidvaskningstjenester til AlphaBay-kunder. I eller omkring november 2016 anbefalede AlphaBay-webstedet til sine kunder, at de bruger en bitcoin-tumbler-tjeneste til at “slette spor af [deres] mønter, der kommer fra AlphaBay,” og leverede et indlejret link til Tor-webstedet for GramsHelix. “

Derudover hævder føderale anklagere, at Harmons Helix-tjeneste lettede udvekslingen af ​​nogle 354.468 bitcoins til en værdi af omkring $ 311 millioner på det tidspunkt. En stor del af kryptoen, der blev sendt gennem Helix, stammede angiveligt også fra mørke webmarkeder som AlphaBay, Agora Market og Nucleus, som er berygtede for at sælge ulovlige genstande..

Anklagerne søger i øjeblikket millioner af dollars i økonomiske sanktioner og en øjeblikkelig frysning af alle Harmons digitale aktiver.

Domstolen afviser Harmon Kaution

Harmon blev oprindeligt arresteret i december 2019 efter undersøgelser foretaget af FBI og IRS om hans engagement med darknet-markedet AlphaBay.

Grand jury ved en føderal domstol i Akron, Ohio, fratog derefter sin sag torsdag (6. februar 2020), da føderale anklagere var rede til at indgive nye beviser.

Amerikansk dommer Kathleen Burke har nu betragtet Harmon som en flyverisiko baseret på beviser fra føderale anklagere og beordrede, at kaution nægtes.

Dommer Burke har også beordret, at sagen sendes til Washington, DC for retsforfølgning. Skulle Harmon blive dømt, står Coin Ninja CEO og ejer af Harmon Web Innovations over for så meget 30 års fængsel.

Kommenterer en Twitter-tråd indsendt af bitcoin podcaster Peter McCormack torsdag (13. februar 2020), generalråd hos Decentralized Finance (DeFi) Jake Chervinsky sagde:

1 / Re: Dropbit …

… CEO Larry Harmon er arresteret og sidder i øjeblikket i Youngstown Ohio føderale fængsel.

Opladet med:

– Sammensværgelse til hvidvask af pengeinstrumenter

– At drive en ikke-licenseret pengeoverførselsvirksomhed

Han står op til 30 år.

– Peter McCormack (@PeterMcCormack) 13. februar 2020

”Det er vigtigt at huske formodningen om uskyld, men DOJ hævder i det mindste, at han var direkte involveret i kriminel aktivitet & beregnet til at hvidvaskse udbyttet af forbrydelse Det gør det til en hård sag. Men DOJ går for langt ved at opkræve ulovlige overførsler af pengeoverførsler. ”

Cryptovalutaer er blevet forbundet med det mørke web så langt tilbage som 2011, da Ross Ulbricht oprettede den nu nedlagte Silk Road.

I løbet af sine tre års eksistens letter det placerede frie marked en anslået $ 1 mia. Dollar i bitcoin-transaktioner, som rapporteret af Blockonomi.

Det amerikanske justitsministerium meddelte anholdelsen af ​​Ohia-bosiddende Hugh Brian Haney tilbage i juli 2019. Som en del af hans anholdelse konfiskerede myndighederne angiveligt bitcoin til en værdi af 19 millioner dollars, der angiveligt blev hvidvasket gennem Silk Road-mørknetmarkedet.

En rapport fra 2020 fra blockchain-analysefirmaet Chainalysis viste, at kryptotransaktioner på darknet-markedspladser voksede en anslået $ 500 millioner i samlet transaktionsværdi i 2019.

Den samme rapport påpegede imidlertid også, at disse transaktioner tegnede sig for mindre end en procent af al krypto-økonomi-transaktionsaktivitet i løbet af 2019. Dette er en klar indikation af, at et overvældende flertal af krypto bruges til juridiske formål og ikke-ulovlige transaktioner.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me