Christine Lagarde & Ripple CEO er enig: Pengernes fremtid ser anderledes ud

Fremtiden for penge

En konsensus ser ud til at vokse i både det etablerede økonomiske samfund og de højeste niveauer af kryptoudvikling. Sidste måned leder af Den Internationale Valutafond (IMF), Christine Lagarde, holdt en tale i Singapore der kan gå i historien som det øjeblik, hvor det 20. århundredes eksperiment med fiat-valuta døde.

For at være sikker vil der ikke ske større ændringer natten over. I sin tale skitserede fru Lagarde, hvorfor det moderne monetære system ikke vil vare meget længere. Hun rejste også et større problem, som er bankens karakter og selve pengene.

Fremtiden for penge

Død af centraliseret tillid

Det er let at glemme det i dag monetære system går kun tilbage til 1971, og den daværende præsident Nixons afvisning af at levere det guld, som hver amerikansk dollar skulle repræsentere. Frankrig bad om metallet, og Nixon nægtede.

Før dette var penge metal. Enten guld eller sølv (i nogle tilfælde kobber).

Som Christine Lagarde påpegede i Singapore,

”Da handel var lokal, centreret omkring torvet, var penge i form af poletter – metalmønter – tilstrækkelige. Og det var effektivt. ”

Fru Lagarde henviser til en verden, der er langt væk fra den, vi lever i i dag. Nu er penge et nummer, der opbevares i en banks computer, og intet mere. Det er noget ironisk, at det etablerede banksystem har været så kritisk over for digitale valutaer, da verden har brugt dem i årtier.

De ændringer, der sker nu, har intet at gøre med pengernes natur og alt at gøre med, hvem der har tillid til at udstede dem.

Ingen uenighed om de grundlæggende

I en nylig tweet sagde Brad Garlinghouse, administrerende direktør for Ripple, at,

“@Lagarde er helt korrekt: Pengene selv ændrer sig. Digitale aktiver hjælper ikke kun med at løse det økonomiske inklusionsproblem, men også det meget virkelige problem med et brudt globalt betalingssystem – det er bare fornuftigt, at centralbanker læner sig ind. ”

.@Lagarde er helt korrekt: Pengene selv ændrer sig. Digitale aktiver hjælper ikke kun med at løse det økonomiske inklusionsproblem, men også det meget reelle problem med et brudt globalt betalingssystem – det er bare fornuftigt, at centralbanker læner sig ind. https://t.co/aFKwrF6Vf9

– Brad Garlinghouse (@bgarlinghouse) 14. december 2018

Ripple er noget unikt i kryptos verden. I modsætning til mange platforme, der arbejder for at omgå etableret infrastruktur, arbejder Ripple med nogle af de største banker i verden. De er også stramme med R3 (igen), som tæller mega-banker som Bank of America, Merrill Lynch, Citigroup, Wells Fargo, BBVA, HSBC, Barclays og UBS blandt sine medlemmer.

Ripples position spænder over kløften mellem det etablerede finansielle system og kryptoverdenen, hvor åbning af en konto tager få minutter, og betalinger kan foretages globalt på få sekunder (for nogle platforme).

Med ordene fra Christine Lagarde: ”En ny vind blæser, digitaliseringens. I denne nye verden mødes vi hvor som helst og når som helst. Rådhuspladsen er tilbage – stort set på vores smartphones. Vi udveksler information, tjenester, endda emojis, øjeblikkeligt… peer to peer, person til person. ”

Overflødigt i det ekstreme

Efter at have stillet en række selvbetjenende, retoriske spørgsmål i sin tale, kastede Christine Lagarde dette på kablerne, ”Jeg mener, at vi bør overveje muligheden for at udstede digital valuta. Der kan være en rolle for staten at levere penge til den digitale økonomi. ”

Virkelig? Der kan være en “rolle” for staten?

Staten har kontrolleret pengernes natur i titusinder af århundreder, og lige nu bringes denne “rolle” i fare af teknologi, der fjerner folks behov for at stole på banker og regeringer. Dette er ikke et spørgsmål om monetær teori, der giver plads til regeringer eller banker, det er en eksistentiel trussel mod deres eksistens.

Fiat valuta

Læs: Problemer med Fiat-valuta

For øjeblikket er masserne stadig glade for at bruge fiat-valuta bakket op af intet andet end centralbank-shell-spillet. Så længe denne tillid varer, kan kryptos ‘vedtagelse ligge bag håbet om krypto-tyre.

Hvis fiat-valuta har lært os noget, er det, at penge-fra-intet altid ender tilbage, hvor de kom fra. Når det sker med verdens fire største fiat-valutaer (USD / EUR / JPY / GBP), vil offentlighedens syn på kryptoer sandsynligvis ændre sig radikalt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me