Chainalysis lancerer krypto-alarmer i realtid for at hjælpe med at afbøde kriminalitet

Kan det lide eller ej, krypto bruges til kriminalitet.

Mens almindelige medier sandsynligvis overdriver deres rapporter om Bitcoin-aktiveret kriminalitet, især når de siger, at alle i branchen ikke er over bord, har disse decentrale former for penge fundet anvendelse i ikke-kosher-scenarier.

Som tidligere rapporteret af Blockonomi, fandt Ciphertrace for nylig, at samlede tab påført investorer og firmaer på grund af kryptokurrencykriminalitet har nået 4,3 milliarder dollars i første halvdel af 2019. En lignende rapport fra Chainalysis viste, at mørke webtransaktioner foretaget med Bitcoin, Monero i 2019 og andre digitale aktiver beløber sig til mindst 1 mia. $.

Stop kryptokriminalitet i realtid?

Torsdag Chainalysis, blockchain-analyseenheden, afsløret en løsning “Kend din transaktion (KYT) -alarmer”. Kernen er at tillade “kryptovalutafirmaer og finansielle institutioner”, især børser, der beskæftiger sig med digitale aktiver, “at begrænse eksponeringen for lovgivningsmæssig og velrenommeret risiko ved at hjælpe compliance-teams med at fokusere på den mest presserende aktivitet og håndhæve compliance-politikker, samtidig med at ressourcerne fordeles bedre.”

Så her fungerer det: Når Chainalysis opdager en overførsel / transaktion, der “involverer en risikabel modpart” og har en mistænkelig værdi, sender den en advarsel til klienten.

For at finde tvivlsomme transaktioner vil virksomheden afveje transaktionskategorien, parterne ved transaktionens afslutning, beløb, retning af midler, blandt andre faktorer for at bestemme, hvilket niveau af alarm der skal sendes.

Alarmer er tilgængelige for 15 kryptovalutaer, inklusive Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Tether og nogle ERC-20-tokens. John Dempsey, VP for produkt, Chainalysis, fremhævede vigtigheden af ​​KYT-alarmer i en pressemeddelelse:

Da lovgivere og tilsynsmyndigheder fokuserer deres opmærksomhed på branchen, er det mere kritisk end nogensinde, at kryptokurrencyvirksomheder demonstrerer bedste praksis for overholdelse … meget få tæller, når de administrerer eksponering for sanktionerede enheder, hackede midler, darknet-markeder og andre ulovlige aktiviteter, hvilket er grunden til Chainalysis investerer i hurtige, handlingsmæssige alarmer, der hjælper vores kunder med at mindske risikoen på tværs af kryptovalutaer.

Perfekt til PlusToken-afskrækkelse

Selvom det ikke er klart, hvilke firmaer, agenturer eller enkeltpersoner, der vil vedtage KYT-alarmer fra starten, er der en stor og relevant brugssag, som denne forfatter har overvejet: at afskrække hvidvaskning af midler opnået gennem PlusToken.

For dem der gik glip af notatet, er PlusToken en Asien-centreret krypto-fidus, der angiveligt har samlet milliarder dollars i Bitcoin, Ethereum, EOS og andre digitale aktiver. For nylig forlod grundlæggerne af ordningen, der markedsførte projektet som en tegnebog, der genererede afkast med højt udbytte, og forsøgte at løbe væk med en påstået 200.000+ BTC og næsten en million ETH-stash.

Seks ringledere blev fanget, men ordningens kendte adresser ser fortsat udstrømning. Industri-kommentator og investor Dovey Wan har hævdet, at PlusTokens resterende teammedlemmer sender “50 til 100 BTC” -blokke til børser for formodentlig at udbetale og leve på de stjålne midler.

Selvfølgelig vil børser ikke være et tilbehør til hvidvaskning af PlusTokens dårligt opnåede kapital – dermed KYT-alarmer.

Bare efter planen

Chainalyses produktudgivelse er faktisk ret rettidig. I henhold til tidligere rapporter fra Blockonomi fortalte den amerikanske udenrigsminister Mike Pompeo CNBC i denne uge, at anonyme / pseudonyme transaktioner, som kryptokurver kan muliggøre, udgør en sikkerhedstrussel eller “risiko” for Amerika og dets allierede. For at bakke op om sit citerede udenrigsministeren angrebene den 11. september, hvilket kongresmedlem Brad Sherman gjorde for at basere Vægten i sidste måned:

”Vi ved dette fra 11. september og terroraktivitet, der fandt sted i de 15 år forud for, at hvor vi ikke havde god sporing, havde vi ikke kapacitet til at forstå pengestrømme og hvem der flyttede penge.”

Pompeo argumenterede således for, at “elektroniske finansielle transaktioner” skulle reguleres af de samme love, der præsiderer over en global betalingsplatform som SWIFT. Chainalyses nyeste produkt vil sandsynligvis hjælpe med en sådan regulering.

Så selvom KYT-alarmer ikke er slutningen af ​​alt og kun er kryptovalutaovervågning og -regulering, er det et skridt i den rigtige retning i øjnene af de globale regeringer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me