Censur og decentralisering: Alex Jones er Kanariefuglen i kulminen

Alex Jones Info Wars

Ifølge nylige rapporter er Alex Jones og hans berygtede “Info Wars” medieimperium blevet censureret og fjernet fra Apple, Google (YouTube) og Spotify. Dette inkluderer alle videoer, podcasts og reklamer, der fjernes. På trods af at disse var separate virksomheder, fandt forbuddene sig inden for 12 timer efter hinanden, ifølge Info Wars redaktør Paul Joseph Watson, hvis kanal stadig er oppe på YouTube på pressetidspunktet. Denne åbenlyse censur af politiske ideer er et perfekt eksempel på, hvorfor vi har brug for decentrale, censurresistente medier, og hvorfor vi simpelthen ikke kan stole på vores medier til en elite håndfuld oligarker på de sociale medier.

Alex Jones Info Wars

Alex Jones, Info Wars billede fra Variety.com

Alex Jones og Info Wars

For de uvidende er Alex Jones en kontroversiel uafhængig mediefigur, der rapporterer om og giver kommentarer til forskellige politiske og sociale spørgsmål. Han beskriver sig selv som en libertarian og paleokonservativ. Men da hans synspunkter og meninger ikke falder sammen med de åbenlyst venstreorienterede og globalistiske synspunkter fra de vigtigste holdere på de sociale medier, har Jones og hans organisation været en populært mål for teknologivirksomheder og medieeliter i årevis.

https://twitter.com/RealAlexJones/status/1026564123314679808

Denne seneste handling repræsenterer imidlertid en klar politisk skævhed og demonstrerer, at socialmediehylster er villige til at censurere, hvad de finder usmageligt – selvom det angiveligt er beskyttet under ytringsfrihed. Info Wars Editor PJW kaldte dette for “kulturel imperialisme” i en nylig video, der havde til formål at reagere på tæppeforbudene.

PJW hævder endvidere, at grunden til, at forbuddene blev implementeret, ifølge giganterne på de sociale medier, er, at Jones ‘kanal angiveligt har brugt et “dehumaniserende sprog til at beskrive mennesker, der er transseksuelle, muslimer og indvandrere, hvilket overtræder vores politikker for hadefuld tale.”

I årevis har Alex Jones udspurgt racehykleri:

Hvide militsgrupper tager våben mod politiet = Alex Jones: "vi skal bekæmpe tyranni & autoritær regering"

Sort person dræbt af politiet = Alex Jones: "Lær hvordan du adlyder autoritet"

– Tariq Nasheed &# 127482;&# 127480; (@tariqnasheed) 6. august 2018

Nogle mennesker som radioværten Tariq Nasheed er glade for at se Jones miste sine forskellige konti.

Men uanset om du er enig med Jones ‘besked eller den af ​​Info Wars, er det ikke relevant. Det faktum, at disse virksomheder samarbejdede om at indføre forbud på samme omtrentlige tidspunkt og mod det samme mål, viser en simpel kendsgerning. Vi er nødt til at bevæge os væk fra disse hypercentraliserede mediegiganter, der sigter mod at manipulere den offentlige diskurs gennem censur og blande sig med den offentlige fortælling.

Disse bestemte virksomheder har forbudt og censureret indhold, der ikke er i overensstemmelse med deres politiske tilbøjelighed i årevis. Men det er første gang, de handler mod en konto, der tidligere havde millioner af abonnenter og var et hyppigt diskussionsemne om sen aften TV.

Decentraliserede medier er en potentiel kur mod politisk censur

I kølvandet på Google, Facebook, Twitter og YouTube, der aktivt forbyder og skygger, der forbyder konti for enkeltpersoner, som de ikke er politisk enige med, har der vist sig en række sociale medieplatforme, der lover aldrig at censurere. Disse platforme har typisk også en slags tilknytning til kryptokurrency, tokens eller er helt drevet af en blockchain i tilfælde af projekter som Akasha.

Et websted, som vi skrev om tidligere, Minds.com, lover at være helt censurfrit (så længe ingen love er brudt). Platformen opfordrer folk til at deltage og indsende værdifuldt indhold gennem et token-belønningssystem. Disse tokens kan derefter bruges til at “booste” indlæg, hvilket garanterer, at de bliver vist til et bredere publikum, eller de kan formodentlig sælges på et åbent marked, når systemet forlader sin beta.

Vi tjekkede ind med Bill Ottman, medstifter af Minds.com for at få sin mening om, hvad der skete med Alex Jones og Info Wars. Han fortalte os:

Etablerings sociale netværk graver deres egne grave ved at intensivere sådan uberettiget censur. Ikke kun forstærker de de problemer, de hævder at ville løse via Streisand Effect og andre memetiske fænomener, men de forårsager en masseudvandring af brugerne til at søge decentrale og open source-løsninger. Kontroversielle ideer er vigtige for udviklingen af ​​sunde samfund. Dette er empirisk bevist, og hvis de ønsker at forblive relevante, vender de straks kurset.

Et andet populært valg er Gab.ai, som også planlægger at bruge blockchain-teknologi til at tilskynde og forme brugerinteraktioner med webstedet. Det er også bestemt anti-censur.

En påmindelse om, at Gab og Minds er de eneste sociale medienetværk, der opretholder en standard for ytringsfrihed, der er i tråd med Højesterets definition af det første ændringsforslag. https://t.co/MMZEJgNWejhttps://t.co/Y3fvNgUVqF

– Paul Joseph Watson (@PrisonPlanet) 6. august 2018

Info Wars-redaktør PJW ser ud til at holde disse to sociale mediesider højt og kalder dem de “eneste sociale medienetværk, der opretholder en standard for ytringsfrihed”, der er kompatibel med USA’s første ændring, der beskytter ytringsfriheden.

Her er hvorfor det betyder noget

Sandheden i sagen er, at dette ikke handler om Alex Jones eller Info Wars. Det handler heller ikke om venstreorienteret versus højreorienteret politik. I stedet er det kombinerede og koordinerede forbud mod disse konti på tværs af flere platforme inden for en kort tidsramme tegn på det faktum, at disse platforme og virksomheder intet interesserer sig for sandheden eller om frihed. Beskeden, de sender i stedet, er høj og klar. Denne besked er kun at gøre og sige ting, som vi er enige med, ellers.

Den gode nyhed er, at kryptokurvedrevne decentrale alternativer er her, og deres brugerbaser vokser hver dag.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me