Blockchain vs Cryptocurrency: Crypto Winter & Life After the Fall

Cryptocurrency versus Blockchain

Sinds 2009 heeft bitcoin meer dan een paar hoogte- en dieptepunten meegemaakt. Het grootste hoogtepunt aller tijden kwam in december 2017, toen bitcoin $ 19.783 bereikte te midden van grote fanfare en mediahype, maar sindsdien heeft de markt een aantal correcties gezien waarbij de prijs van BTC momenteel rond de $ 3.500 schommelt. De bearmarkt waar we nu mee te maken hebben, wordt door meer dan enkelen ‘crypto winter’ genoemd, maar nee-zeggers die het de ‘dood van bitcoin’ hebben genoemd, zouden er goed aan doen om de geschiedenis te onthouden, BTC is nu meer dan 326 keer dood verklaard en telt.

Cryptocurrency versus Blockchain

Let op: dit is een gastpost door Alex Momot, CEO van Remme.

Lees hier meer over Remme.

Scheiden van cryptocurrency & Blockchain

Als we nadenken over investeringen op langere termijn, is het belangrijk om cryptocurrency te scheiden van de blockchain-technologie die eraan ten grondslag ligt. In plaats daarvan moeten we de inherente waarde van het project onderzoeken. De waarde van een cryptocurrency als een winkel met waarde is heel anders dan blockchain-projecten die een specifiek hulpprogramma naar de ruimte zouden moeten brengen. Men kan stellen dat pure cryptocurrency vatbaarder is voor speculatie, terwijl blockchain en decentralisatie meer gebaseerd zijn op de waarde van de dApps die het ondersteunt.

In het verleden was een populaire methode om cryptocurrency te waarderen het verhandelen van volume, maar dit is een zeer verouderde en onbetrouwbare indicator. Een paar jaar geleden was het duidelijk dat de maximale liquiditeit zich op beurs # 1 bevond en dat de liquiditeit afnam naarmate je naar kleinere beurzen scrolde. Tegenwoordig is het beeld veel minder duidelijk dankzij bots die de volumes vaak een aantal keren verhogen. Als gevolg hiervan is het beoordelen van interesse in een token op basis van het handelsvolume een dwaze boodschap. Het kan zelfs zo zijn dat blockchain-projecten die op deze beurzen worden verhandeld, de interesse niet goed kunnen peilen dankzij handelsrobots die de wateren vertroebelen.

Voordelen van decentralisatie

Om die reden kan de kernwaarde van een blockchain niet worden gevonden door te kijken naar het handelsvolume of vergelijkbare indicatoren, maar in de applicaties die er bovenop gebouwd kunnen worden. We moeten teruggaan naar de basisprincipes en producten met toegevoegde waarde creëren. Bij REMME we richten ons precies op dat: het ontwikkelen van ons open source-protocol en dApps op een secundaire laag om een ​​nieuwe benadering van Public Key Infrastructure te presenteren. Hoewel veel cybersecurity-specialisten huiverig zijn voor innovaties, zijn ze het erover eens dat de industrie nieuwe tools en oplossingen nodig heeft. Als gevolg hiervan zijn zelfs conservatieve industrieën zoals cyberbeveiliging gedwongen serieus na te denken over de voordelen van decentralisatie. Voordelen van het gebruik van een gedistribueerde bron van vertrouwen zullen de gebruikersvriendelijke beveiliging van de ruimte vergroten, gevolgd door een enorme kostenbesparing.

Als de cyberbeveiligingssector deze opkomende technologie wil omarmen, zal dit alleen gebeuren door gebruik te maken van blockchains en dApps die zijn geëvolueerd om aan hun behoeften te voldoen. Slimme blockchain-projecten gaan al in de goede richting en ik geloof dat 2019 het jaar wordt waarin we de eerste dApps gaan zien die door de markt worden geaccepteerd. In ondernemingen zullen we een groter aantal use-cases voor blockchain beginnen te zien dan ooit tevoren, en buiten ondernemingen zullen we een toenemende acceptatie van blockchain in financiële diensten zien..

We zijn nog maar net begonnen

Kortom, ik denk dat het tijdperk van decentralisatie net is begonnen. Deze innovatiegolf zal nog meer cryptocurrencies opleveren, en zal ook helpen om de prijs te laten stijgen van degenen die worden ondersteund door echte producten en niet alleen door hype. En nummer bevestig het. Volgens State of Dapps maandelijkse ontwikkeling van dApp is met 182% gestegen sinds december 2017. Degenen die crypto-winter voorspellen, moeten niet vergeten dat de winter altijd wordt gevolgd door de lente. Crypto is nog niet voorbij – het is nog maar net begonnen.

Over Alex

Alex heeft meer dan tien jaar IT-ervaring en werkt sinds 2013 in de blockchain-ruimte. In 2014 runde hij BitX, een start-up waarmee mensen konden betalen voor telecom en andere dagelijkse diensten in bitcoin. Alex is de afgelopen drie jaar bestuurslid geweest van de Bitcoin Foundation Ukraine en is sinds 2015 ook actief in bitcoin mining. Momenteel is hij medeoprichter en CEO van REMME, een gedistribueerd Public Key Infrastructure-protocol en PKI-apps. voor het moderne web.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me