Bitcoin Gold annoncerer skift til ny ASIC-resistent algoritme

Bitcoin Gold ASIC

Bitcoin Gold, bitcoin-gaffelen, der angiveligt blev oprettet for at flytte bitcoin væk fra minecentralisering og ASIC’er har netop annonceret at de vil ændre deres minealgoritme for at modstå ny Equihash ASIC minearbejdere. Den nye algoritme, kaldet Equihash-BTG, ligner på nogle måder den oprindelige algoritme, der stadig bruges af Zcash, men er designet til at være ekstremt hukommelseshård.

Bitcoin Gold Dilemma

Bitcoin Gold har altid haft noget af et stenet liv. Det blev lanceret kort efter det utroligt populære Bitcoin Cash, hvilket fik mange til at mistanke om, at det blot var et kontantgreb-forsøg. For at gøre tingene værre stod valutaen også over for en stor kontrovers i form af en påstået forgruve, der var designet til at betale skaberne af valutaen et fyrsteligt beløb. De kaldte dette senere ”premine begavelse“.

Bitcoin guld

I de seneste måneder har Bitcoin Gold-netværket været offer for et 51% -angreb, der ikke kun var vellykket, men tilsyneladende meget rentabelt for gerningsmanden. Gjerningsmanden var i stand til at udnytte NiceHash og overvælde netværket.

For nylig er møntpriserne på Bitcoin Gold faldet dramatisk med tæt på 85%. På pressetiden handler Bitcoin Gold kun for $ 40 hver, fra en tidligere stabil pris på omkring $ 200 – $ 300 hver.

For mere information om Bitcoin Gold og dens oprindelse, se vores artikel om emnet her.

Bliver et skridt fremad

Den nye algoritme, der introduceres til valutaen, er designet til at udrette to ting. For det første er målet at muliggøre mere ASIC-modstand inden for netværket.

I en blogindlæg med titlen “Et svar på ASIC-trussel”, der blev offentliggjort den 4. maj i år, erklærede gruppen, at de havde til hensigt at skifte væk fra deres nuværende algoritme, før de Bitmain-oprettede Equihash-minearbejdere blev frigivet til offentligheden. Holdene citerede den nylige beslutning fra Monero om hård gaffel væk fra Bitmain ASIC-enheder og hævdede, at succesen med Moneros hårde gaffel var en stor inspiration for dem.

Ifølge det officielle blogindlæg var den oprindelige algoritme designet til at være vanskelig nok til at forhindre ASIC-minedrift i at være rentabel “i nogen tid”. Grundlæggende var ideen at lave en algoritme, der ville kræve en ekstremt dyr ASIC for at kunne mines. En sådan enhed ville være så dyr, at det ville være umuligt at drage fordel af.

Nu, hvor Equihash-minearbejdere er på vej, har teamet imidlertid reageret med deres opdaterede version af algoritmen, der med deres ord har brug for “dramatisk mere hukommelse at køre – så meget mere, at vi tror på [Equihash-BTG] ASIC’er vil være umuligt urentabel i nogen tid ”.

Kæmper 51% angreb

Det andet mål med systemet er at kæmpe mod 51% angreb fra en våbenbaseret hash-distributør som NiceHash.

Sådan mines med NiceHash

Sådan mines med Nicehash

Hvis en proof-of-work-kryptokurrency har en algoritme, der kan drives af ASIC’er, og hash-hastigheden på netværket ikke i sig selv er tilstrækkelig høj, bliver et 51% -angreb, hvis det er rentabelt, uundgåeligt. Skift til denne nye ASIC-resistente algoritme kan forhindre eller i det mindste gøre sådanne angreb langt mindre omkostningseffektive eller rentable.

I denne henseende kan Bitcoin Gold stadig være truet af 51% angreb, da deres minealgoritme stadig er designet til at blive udvundet af standard GPU-hardware, hvoraf tilstrækkelige hash-priser stadig kan lejes til et angreb..

Andre mønter, der for nylig er blevet angrebet, tager forskellige strategier for at beskytte sig selv. GameCredits bruger for eksempel Komodo for periodisk at stemple eller notere blockchain, så ting i tilfælde af et angreb kan rulles tilbage til den korrekte og verificerede kæde.

En lang vej at gå

Bitcoin Gold er i en interessant position, for selv om den har noget negativ historie og en stigende mængde dårlig presse, er den stadig placeret meget højt i hovedet på mange handlende og investorer..

For eksempel er det et af få aktiver, der i øjeblikket er noteret til sporing i den uendeligt populære Robinhood-aktiehandelsapp, som planlægger at starte kryptohandel engang i den nærmeste fremtid.

Hvis Bitcoin Gold kan vende tingene om, kan de finde ud af, at deres aktiv igen bliver populært. De bliver dog nødt til at skelne sig fra andre populære ASIC-resistente proof-of-work-projekter som Vertcoin, der i øjeblikket handler til en meget lavere pris pr. Enhed og generelt har haft et bedre omdømme.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me