Bitcoin-afledte ser en massiv maj: Hvorfor dette kan være ubehageligt

Bitcoin

Bitcoin (BTC) har haft en skør syv uger. Efter at have fejret døden i op til tre måneder, hvor der var lidt prishandling og ringe volumen at tale om, vendte kryptokurrencymarkedet tilbage.

Faktisk, på tidspunktet for skrivning af dette, læser 24-timers volumen på Bitwises BitcoinTradeVolume-indikator 917 millioner dollars, meget højere end 500 millioner dollars set før al denne prishandling. (Bare i sidste uge læses dette med en kæbe-faldende 2,38 milliarder dollars).

Bitcoin

Da kryptokurrencyinteressen på spotmarkeder, ofte domineret af detailinvestorer, er steget, har derivatplatforme også set massive stigninger. Mens mange ser dette som et tegn på, at “kryptovinteren” er slut, er nogle bekymrede for, at derivater kan hæmme Bitcoins langsigtede succes og underliggende værdiproposition.

Bitcoin-derivater Se kæbefaldende volumener

Sidste uge så Chicago Mercantile Exchange’s Bitcoin futures-kontrakt sin største dag, ja nogensinde. Ifølge nøjagtige data udarbejdet af CME selv blev der handlet 33.677 kontrakter den 13. maj, svarende til 168.385 papir BTC.

Dette er absolut svimlende, især i betragtning af at den sidste rekord, der blev sat i februar, var relativt kun 91.690 BTC. Mens volumen faldt ned efter denne handelssession, viser data, at penge på derivatplatforme stadig strømmer ind og ud af kryptokurrencymarkedet.

Tirsdag udgav kryptokurrencypublikationen Diar sin seneste nyhedsbrev. I udgaven blev det afsløret, at mængder af Bitcoin-derivater er vokset sammen med mængder set på spotmarkeder. Med henvisning til data fra analytics startup Skew bemærker Diar, at på platforme som CME, Deribit, BitMEX og Kraken-ejede CryptoFacilities når Bitcoin-køretøjsmængder flere måneders, endda heltidshøjder.

Faktisk ifølge en CME-stemplet e-mail fra The Block, “May er ved at blive den stærkeste måned nogensinde for CME Bitcoin Futures.” Det Chicago-baserede marked så ud til, at den 13. maj skiftede papir BTC til en værdi af 1,3 milliarder dollars til hænder, og antallet af konti, der handler med produktet, er vokset langt over 2500. Børsen forklarer denne statistik:

“Antallet af unikke konti vokser fortsat, hvilket viser, at markedet i stigende grad bruger BTC-futures til at afdække bitcoin-risiko og / eller få adgang til eksponering.”

Det er et lignende syn på de mere cryptocurrency-specifikke platforme. I maj (indtil videre) har BitMEX oplevet et volumen på 78,6 milliarder dollars, svarende til omkring halvdelen af ​​Bitcoins markedsværdi, mens Deribit har set næsten $ 600 millioner i volumen for sit udvalg af optionskontrakter..

Kunne finansieringen af ​​krypto være dårlig?

Selvom mange ser et voksende derivat økosystem er et tegn på et modent marked, har nogle postuleret, at det for BTC og andre kryptokurver kan være skadeligt på lang sigt. Wall Street-bankmand blev blockchain-advokat Caitlin Long skrev sidste år, at finansieringen af ​​kryptokurrency måske var et “tveægget sværd”.

Hun skrev at kryptokurver iboende er aktiebaserede, hvilket betyder at de ikke er noget som aktier, obligationer og lignende.

Dette gør futuresmarkeder, især dem, der giver mulighed for margin / gearing, for denne nye aktivklasse noget kontroversielle, idet de giver mulighed for “udstedelse af flere aktiver ud af luften for at fortynde eksisterende indehavere eller fra oprettelsen af ​​flere fordringer til aktiv, end der er aktiver. ” Da Bitcoins forudsætning er en knaphed og en “at holde sine egne nøgler”, kan introduktionen af ​​institutionelt centrerede gearing futuresmarkeder kunstigt udvande kryptovalutamarkedet på trods af at der ikke er mønter til at bakke disse køretøjer.

Selvom dette ikke er sandt, har det vist sig, at futures, især dem, der er margenaktiverede, forårsager uorganisk prisopdagelse på kryptokurrencymarkedet. Forsker Willy Woo bemærkede for nylig, at Bitcoins seneste forfald efter $ 8.000 sandsynligvis var et resultat af “proffer”, der handlede og spillede dette spirende marked til deres fordel.

Han fremhæver, at blockchain-data, som skulle vise penge, der flyder fra “HODLers” til børser og udvekslinger til børser i samlinger, viste minimal kapitalbevægelse. Woo bekræfter således, at meget af den nylige rally var en “orkestreret kort presse til mælkeoverskud”, sandsynligvis gennem medium af en ikke-KYC, let tilgængelig, højvolumenderivatplatforme som BitMEX.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me