Australske myndigheder anklager kryptovaluta-kriminalitetssyndikat

Australien

Australian Securities and Investments Commission (ASIC) sammen med det australske føderale politi (AFP) meddelte for nylig, at en gruppe svindlere, der specialiserede sig i identitetstyveri, blev slået ned. Per a pressemeddelelse, syndikatet flyttede de stjålne midler tilbage fra udlandet til Australien ved hjælp af kryptokurrency.

Der har været en stigende andel svindlere, der bruger falske e-mails og telefonopkald til at efterligne lokale myndigheder og fremsætte falske påstande for at bedrage intetanende ofre. Tilsynsorganer har derfor advaret folk om at være forsigtige med så dårlige aktører.

Australien

Syndikat funling stjålne midler via kryptovaluta

Efter over et års efterforskning slår ASIC og AFP i fællesskab fast på et berygtet syndikat, der stjal penge fra ofrenes pensionskonti til en værdi af millioner af dollars på falske måder.

Ifølge påstande fra ASIC og AFP var en 21-årig kvinde fra Melbourne, Australien, der ville møde i retten tirsdag (17. september), en del af det falske syndikat. De australske myndigheder anfører, at gruppen anvendt vildledende midler såsom identitetstyveri på darknet-markedspladser, falsk e-mail-konto og mobile SIM-kort til engangsbrug.

At kommentere tyveriet og vigtigheden af ​​at have robust cybersikkerhed, næstformand for ASIC, Daniel Crennan, mente:

”Cybersikkerhedstrusler som databrud og angreb på det finansielle system er et stort problem for ASIC, og vi vil fortsætte med ikke kun at forfølge cyberrelateret marked og superannuering, men også behovet for institutioner til at opretholde deres forpligtelser for at sikre, at de har tilstrækkelig cybermodstandsdygtighed. ”

Desuden afslørede undersøgelser, at der var mindst 70 falske bankkonti oprettet af den berygtede gruppe ved hjælp af falske identiteter. ASIC forklarede, hvordan tyveriet fungerede, at syndikatet brugte falske identiteter til at efterligne originale ejere, der ikke var klar over, at deres identitet var kompromitteret.

Den berygtede gruppe stjal også penge fra ofrenes superannuations- og aktiehandelskonti ved hjælp af falske identiteter og konti. De stjålne midler blev angiveligt brugt til at købe aktiver som smykker i udlandet, og svindlerne flyttede pengene tilbage til Australien via kryptokurrency.

Fungerende kommandør Chris Goldsmid, AFP Manager Cyber ​​Crime Operations, sagde:

”Konsekvenserne af de overtrædelser, vi har opdaget, er vidtrækkende og kan spores tilbage til cyberkriminalitetsforseelser, der påvirker australiensere i hverdagen.”

Begge australske myndigheder mener, at den bedrageriske gruppe stjal millioner af dollars, men efterforskning er stadig i gang for at bestemme det nøjagtige antal ofre og omfanget af svig.

Cryptocurrency-relaterede forbrydelser vokser i Australien

I juli 2019 rapporterede Blockonomi, at et australsk par mistede $ 14.000 dollars til svindlere, der var involveret i en bitcoin-fidus.

Tidligere afslørede den australske konkurrencekommission (ACCC) gennem en rapport, at falske ordninger, der involverede bitcoin og andre virtuelle valutaer, steg med næsten 200% i 2018.

Der var også tilfældet med bitcoin-svindlere, der brugte billederne af populære berømtheder til at oprette falske berømthedsannoncer for at lokke ofre til at investere i falske bitcoin-ordninger. I marts 2019 viste statistik fra ACCC, at australiere havde mistet over 14 millioner dollars til bitcoin-svindel.

Regeringer og regulerende organer har mange gange advaret investorer mod at hoppe på enhver bitcoin-ordning, der tilbyder hyperbolsk afkast på investering. Nogle bitcoin-svindlere har vedtaget ”efterligningsmetoden” for at lokke eller skræmme ofre til at skille sig væk med deres penge.

New York Police Department (NYPD) i maj 2019 erklærede, at der var bitcoin-kunstnere, der efterlignede embedsmænd fra socialsikringsadministrationen. Ifølge NYPD brugte efterlignere svindelopkald til at narre deres ofre og bede om bitcoins.

Tidligere på året arresterede de taiwanske myndigheder 15 personer, der var involveret i en kryptokurrency-fidus. Ifølge myndighederne stjal svindlerne over 8 millioner dollars fra ofre gennem falsk social media-omtale.

Den franske regulator, Autorité des Marchés Financiers (AMF) udsendte også en advarsel til borgerne om et uautoriseret digitalvalutafirma, der tilbød handelstjenester.

I en rapport frigivet af kryptokurrencyanalysefirmaet, CipherTrace, i maj 2019 afslørede undersøgelser, at kryptotyveri var mere end $ 350 millioner i kun første kvartal af 2019. Firmaet erklærede også, at afpresning og svindel var de nye måder for bitcoin-tyve i forhold til kryptokursudvekslingshack i 2018.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me