Asiatiske venturekapitalfonde intensiverer investeringer i globale kryptoselskaber

Asiatiske venturekapitalfonde

Asiatiske virksomheder har altid haft tilstedeværelse i Silicon Valley. I løbet af de sidste par år ser det ud til, at deres investeringer er steget dramatisk i skala. 2017 oplevede en rekord på 157 milliarder dollars USD til venture-finansiering globalt. Ifølge analyse foretaget af Wall Street Journal, 40% eller $ 61 mia. USD kom fra asiatiske investorer. Det er otte gange mere end et årti siden og repræsenterer kun 3% mindre end amerikanske venturefirmaer brugt sidste år.

Andreessen Horowitz og Sequoia Capital er store navne i venturekapital (VC). Nu ser det ud til at de bliver nødt til at konkurrere med både ICO’er og asiatiske majors som SoftBank og Tencent. Asiatiske VC har ikke været i stand til at komme ind i lovende nye teknologivirksomheder, som etablerede amerikanske baserede VC-firmaer har haft den første knæk til. Det har ændret sig, og det ser ud til, at blockchain kan være en del af, hvad der driver det skiftende VC-landskab.

Asiatiske venturekapitalfonde

Asien har været et udgangspunkt for blockchain- og kryptoudvikling. Selvom Kina indtog en hård holdning til kryptoer og blockchain sidste år, har denne position tilsyneladende ændret sig. Kinas præsident Xi har kaldt blockchain, “en banebrydende teknologi.” Præsidentens opfattelse synes at være taget som statspolitik, og Kinas parti talerør People’s Daily har netop frigivet en blockchain-guide til kinesiske regeringsembedsmænd.

Asiatiske markeder er åbne for erhvervslivet

De samme asiatiske aktører, der investerer stort i nystartede virksomheder i Silicon Valley, leder også efter muligheder i deres egen baghave. Softbanks Vision Fund ser på en ny investering på 100 millioner dollars i kinesisk online forsikringsselskab ZhongAn. SoftBank har allerede en andel i ZhongAn, der ser på nye anvendelser til blockchain-teknologi i en række industrier.

ZhongAn har skabt en blockchain-baseret platform til at spore kyllinger i Kina. De arbejder i samme retning som Alibaba, der ser på måder at bruge blockchain til at øge niveauet for tilsyn og ansvarlighed i Kinas massive landbrugsforsyningskæde. Begge virksomheder ønsker at skabe en solid kæde af forældremyndighed, og blockchain passer perfekt.

SoftBank ser tilsyneladende ud til udvide brugen af ZhongAns teknologi i udlandet, især inden for forsikring, sundhedspleje og FinTech. Francis Tang, ZhongAns CFO, havde dette at sige om den kombinerede fremtidige ekspansion,

”De (SoftBank) bruger deres netværk; vi bruger vores teknologi, “kommenterede hr. Tang,” det naturlige (strategi) var at gå til Softbanks portefølje. At arbejde på det vil hjælpe os med at tage virksomheden globalt. ”

Dette ville ikke være første gang, at en investeringsgruppe uden for Kina så på en aflytning af en kinesisk blockchain-platform til global brug. Tidligere på året besluttede Hong Kong Monetary Authority at bruge en platform, der var designet af PingAn, til et handelsfinansieringssystem, der i øjeblikket er under udvikling. Platformen ser ud til at have fået støtte fra nogle af Asiens største banker, herunder HSBC og Standard Chartered.

Store udviklinger synes uundgåelige

Uanset hvor det kommer fra, er $ 150 milliarder USD + en masse udviklingspenge. Blockchain-baserede virksomheder er sandsynligvis ikke de eneste modtagere af disse midler. Selvom de får en tocifret procentdel, vil det anspore en industri, der allerede vokser hurtigt. På trods af svimlen i Kinas officielle blockchain-politik ser det ud til, at Asien stadig er i en førende position for global blockchain-udvikling.

Eric Ly hjalp til med at finde LinkedIn og arbejdede også som deres CTO. Han udvidede for nylig, hvorfor Asien er et vigtigt marked for nye FinTech-innovationer,

“Det er en region, der ikke skal afskediges, især i kryptoverdenen med hensyn til interessen og de aktiviteter, der foregår der.”

Det ser ud til, at Mr. Ly er korrekt i betragtning af interessen og den disponible finansiering i Asien. I løbet af de næste par år kan nogle af de største udviklinger i krypto- og blockchain-rummet komme ud af Asien eller asiatiske finansierede projekter.

Det er fortsat at se, om USA-baserede VC-grupper er i stand til at følge med, eller endda trykke stigende asiatiske talenter på deres hjemmebane. Mange af de største kryptokursudvekslinger drives af asiater, hvilket kan sætte virksomheder i USA som Coinbase på ryggen, når de går ind på en global markedsplads, der er fri for det langsomt bevægende amerikanske reguleringsapparat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me