ARCA: Stablecoin bakket op med amerikanske statsobligationer sigter mod lancering i 2019

Arca

Den nye kryptoøkonomi har set sin andel af stablecoin-projekter opstå med dollar-, euro- og yenpinde. Nu kan rummet muligvis snart møde en, der alternativt er bakket op af amerikanske statspapirer – den amerikanske regerings gældsforpligtelser.

Det er ifølge planerne fra Arca, et amerikansk digitalt aktivforvaltningsfirma, der har indsendt et prospekt til US Securities and Exchange Commission (SEC) om at starte en fond med amerikanske statsobligationer til at bakke op om deres stabile valuta, Arca UST-mønt.

Arca

Designet som Ethereum-tokens, ville UST-mønter værdsættes til $ 1 USD hver, selvom Arca teamet har sagt, at tokens værdi kan være lidt mere ustabil end andre stablecoin-projekter, der allerede er på markedet.

Projektet håber at modtage SEC-godkendelse inden udgangen af ​​2019 og arbejder sammen med vagthunden, fordi UST Coin ville blive struktureret via kvartalsudbytte som sikkerhed i henhold til amerikansk lov:

”Fonden udsteder sine aktier som digitaliserede værdipapirer […], hvilket betyder værdipapirerne vil være ikke-certificerede registrerede værdipapirer, hvis ejerskab og overførsel godkendes og registreres som ERC-20-kompatible tokens på Ethereum, en elektronisk distribueret hovedbog, der er sikret ved hjælp af kryptografi (kaldet “blockchain”). Processen med at godkende en transaktion, før den registreres, sikrer, at kun gyldige og autoriserede transaktioner permanent registreres i blockchain. ”

Hvis grønt lys af SEC, vil projektets frugt udgøre en anden bemærkelsesværdig milepæl i den generelle march af tokenisering, for så vidt det ville åbne døren for flere brugere til at købe endnu en almindelig investering.

Cryptos hældning mod mainstream har faktisk fået damp i de seneste uger. Sidste måned slog Universal Market Access (UMA) -projektet, MakerDAO-teamet og den decentrale DDEX-børs sig sammen på USStocks, et tokeniseret indeks over Amerikas største aktier.

Især og i modsætning til den planlagte bane for UST Coin er USStocks ikke tilgængelige for amerikanske borgere, fordi de ikke er blevet registreret som sikkerhed hos SEC.

Hvad med en guldpindet mønt til stalden

Jo mere jo bedre, ikke?

Den 10. april lancerede Texas blockchain-spil AnthemGold sit guldbakede aktivtoken, the ALD, hvor hver af mønterne angiveligt er bakket op af et gram guld hver. Virksomhedschef Anthem Blanchard hyldede ankomsten som en hidtil uset en:

”AGLD er første guld stablecoin til rådighed for amerikanske borgere og beboere og den første, der tilbydes amerikanske borgere og beboere i udvalgte stater. Vores mission er at øge friheden for velstandsbevægelse globalt, især til de mest trængende, ved at fusionere den ældste form for monetær værdi, guld, med den nyeste form for monetær værdi, kryptovaluta og blockchain.

AGLD er således blandt de nyeste i en stablecoin-trend, der er eksploderet siden 2018. Men da mætningen i marken øges, er det et åbent spørgsmål om, hvilke projekter der i sidste ende vil lykkes, og hvilke der falder langs vejen.

I det mindste for UST Coin og AGLD er de rettet mod at udnytte nuanceret første-mover-status i deres genrer.

Intrig omkring Facebooks Basketcoin vokser

Socialmedie-giganten Facebook søger ikke kun at få sit “basketcoin”, som vil være knyttet til flere almindelige aktiver, der er noteret på børser. Virksomheden taler også angiveligt med venturekapitalfirmaer for at forsøge at aktualisere store investeringer i mønten.

Opdatering om Facebooks kryptokurrency: Kilder fortæller mig, at Facebook nu søger at få VC-firmaer til at investere i Facebook-kryptokurrencyprojektet, som vi rapporterede om tidligere på året. Jeg hører, de målretter mod store summer – så meget som $ 1 mia.

– Nathaniel Popper (@nathanielpopper) 8. april 2019

Facebook har opretholdt et stramt skjul af hemmeligholdelse omkring projektet til dato, men nyere rapportering antyder, at basketcoin kunne ramme kryptokursudvekslinger på et eller andet tidspunkt senere på året.

Den store alvor af Facebooks involvering i projektet kunne drive det på godt og ondt mod at blive udbredt både inden for og uden for kryptoøkonomien. Denne dynamik kan stave undergang for mindre stablecoins, hvis Facebooks mønt ender med at vinde over deres brugere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me