Apple siger nej til mobil minedrift, indtjening i appen

App Store forbyder minedrift

Apple har for nylig opdateret deres Retningslinjer for App Store hvilke detaljer, hvilke slags funktioner, funktioner og apptyper der er tilladt i deres App Store. Listen indeholder nye retningslinjer for, hvordan apps kan og ikke kan interagere med kryptokurrency og ICO’er. Specifikt er al mobil kryptomining udelukket, og enhver app, der udelukkende eksisterer for at lette ICO-deltagelse, vil også blive forbudt.

App Store forbyder minedrift

Apple sætter deres digitale fod ned

De fleste smartphones er i dag drevet af Android eller en uofficiel variant af Android. For eksempel kører kinesisk-fremstillede smartphones, der bliver stadig mere populære rundt om i verden på grund af deres lave omkostninger og konkurrencedygtige funktioner, udelukkende på versioner af Android. Apple opretholder dog stadig en stærk markedsposition i mange dele af verden. Som sådan kan hvad der er og ikke er tilladt i Apple App Store have en væsentlig effekt på andre brancher som helhed.

De nye retningslinjer indeholdt flere bestemmelser specifikt om kryptokurrency. Lad os se på dem nu og overveje, om virkningen kan være.

Punkt 2.4.2 siger, at apps skal være energieffektive og “ikke hurtigt skal tømme batteriet, generere overdreven varme eller lægge unødvendige belastninger på enhedens ressourcer”.

Lyder det velkendt? Apple siger derefter klart, at enhver app, der beskæftiger sig med enhver form for kryptovaluta-minedrift, ikke er tilladt. Det påpeger også specifikt, at annoncer, der vises i en app, heller ikke kan deltage i minedrift af nogen art. Dette er formodentlig et svar på Coinhive-stilannoncer, der kan forsøge at bruge ressourcer til at udvinde Monero.

Senere i dokumentet under afsnit 3.1.5 (b), mærket “kryptokurver”, er der fem bestemmelser angivet, da de specifikt vedrører krypto.

Retningslinjerne angiver følgende – tegnebøger er tilladt, mobil minedrift er ikke tilladt (men det er okay at oprette forbindelse til en cloud mining-tjeneste), apps, der interagerer med børser, er tilladt, apps, der letter ICO’er, skal ”komme fra etablerede banker, værdipapirfirmaer, futures kommissionhandlere eller andre godkendte finansielle institutioner ”, som bare er fancy tale for at sige, at de stort set ikke er tilladt. Dette efterlader formentlig en undtagelse for operatører som Coinbase, som sandsynligvis har disse typer licenser, selvom Coinbase ikke interagerer med ICO’er.

Den endelige bestemmelse er noget overraskende. Det hedder, at apps “muligvis ikke tilbyder valuta til at udføre opgaver, såsom at downloade andre apps, tilskynde andre brugere til at downloade, sende til sociale netværk osv.”

Hvad der er overraskende ved denne er, at der allerede findes et antal apps, hvor brugerne belønnes med forskellige typer valuta i appen for at udføre opgaver. In-app-valuta kan, selvom det generelt ikke kan handles, købes for rigtige penge. Dette rejser spørgsmålet, hvad hvis en app ønsker at have sin egen valuta i appen, der også er en omsættelig kryptokurrency? Og hvad hvis denne kryptokurrency i appen kun har værdi i selve spilsystemet, dvs. den er ikke tilgængelig på nogen større børs? Dette sætter spørgsmålstegn ved en række ting om arten af, hvad det betyder at være en kryptokurrency versus blot et omsætteligt poinsystem.

Lad os se på dette fra en anden måde. Lad os forestille os, at et flyselskab tilbyder flyselskabs miles til gengæld for at udføre opgaver i en app. Dette er et ret realistisk scenario. Lad os forestille os, at det samme flyselskab tillader enkeltpersoner at handle flyselskabspunkter med andre brugere, hvilket de sandsynligvis kunne gøre for kontanter eller andre værdigenstande. Selvom der ikke er nogen kryptokurrency-teknologi involveret, hvordan ville dette være anderledes?

Det er sandsynligt, at vi ser et svar på, hvad virksomheden betragter som en specifik trussel. Efterhånden som kryptokurrency udvikler sig, vil disse former for overordnede regler sandsynligvis komme og gå med tiden.

Er Apple Anti-Crypto?

I disse dage ser det ud til, at mange virksomheder aktivt taler imod eller forsøger at underminere kryptovaluta. Nogle eksempler på det specifikt ville være banker, der nægter at håndtere krypto på nogen måde, og betalingsnetværk som Visa, der hævder at være imod kryptokurrency generelt.

Apple ser derimod ikke ud til at være direkte anti-kryptokurrency. Deres regler giver mulighed for en hel del plads med hensyn til at tilbyde tegnebog og udvekslingsstøtte. Deres valg om ikke at tillade ICO’er er ikke særlig overraskende og kan måske være en god idé. Valget om at begrænse in-app-indtjening af kryptokurrency er dog noget underligt. Vores bedste gæt er, at de implementerede det for at overholde love om hvidvaskning af penge.

Anti-mobile minedriftbestemmelserne er højst sandsynligt på plads for at reducere chancen for, at en uvidende bruger får deres telefon effektivt ødelagt ved at maksimere enhedens ressourcer i flere dage i træk. Der kan også være bekymring for skader baseret på enheder, der bliver for varme fra mobile minesessioner i maraton.

Så kort sagt er Apple ikke i sagens natur anti-kryptokurrency. Imidlertid ser de ud til at være på nogle måder lidt for forsigtige og måske uden tvivl overbeskyttende.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me