Andragende til gratis Ross Ulbricht om Silk Road opkræver hits 63k underskrifter

Andragende fra Ross Ulbricht

Ross Ulbricht, skaberen af ​​det første darknet-marked, der brugte bitcoin til at lette transaktioner, blev fanget og arresteret tilbage i 2013. Han blev til sidst dømt til en hidtil uset dobbelt livstidsdom plus 40 års fængsel for at have drevet et websted. Tilhængere af Ulbricht erklærer, at hans dom var groft uretfærdig, og at han er blevet effektivt dømt til at dø i fængsel, da hans dom ikke er berettiget til prøveløsladelse. Men nu er en kampagne kaldet #FreeRoss, der sigter mod at andrage den amerikanske præsident om løsladelse eller nedsat straf for Ulbricht, fart og har netop bestået 63.000 underskrifter.

Andragende fra Ross Ulbricht

Ulbricht og Silkevejen

Der er skrevet meget om Silkevejen, så vi går ikke for meget ind på hele sagen her. Hvis du gerne vil vide mere om emnet i detaljer, skal du tjekke vores artikel om emnet.

Silk Road's historie

Læs også: Silk Road’s historie

Kort sagt var Silk Road en online markedsplads, der kørte på Tor skjulte tjenester og brugte bitcoin til at lette transaktioner. Webstedet selv tjente et overskud ved at opkræve et gebyr for at levere escrow-tjenester, der gjorde handler ganske lidt mere sikre. Webstedet selv tillod alle transaktioner og handler uanset deres lovlighed. Webstedet blev mest berømt for sin lettelse af online narkotikahandel. På sit højeste havde brugerne næsten øjeblikkelig adgang til stoffer af enhver art, der ville komme i posten et par dage senere. Webstedet er også berygtet med blandt andet piratkopierede og forfalskede varer og våben.

De Forenede Staters regering blev meget interesseret i Silkevejen og forfulgte den aktivt gennem en detaljeret undersøgelse. Til sidst blev Ulbricht fanget på grund af sammenkædning af konti, han lavede ved hjælp af hans navn Dread Pirate Roberts, og blev til sidst knyttet til hans rigtige navn. Når hans identitet blev bekræftet, blev Ulbricht hurtigt arresteret, og stedet blev lukket permanent.

I kølvandet på dette er der opstået en række andre darknet-markedspladser, herunder nogle få potentielle decentraliserede løsninger, der i sidste ende kan give mulighed for ustoppelige darknet-markeder. Det er overflødigt at sige, at Silk Road var et kritisk vendepunkt i bitcoins historie og var ifølge nogle argumenter en af ​​de første reelle brugssager for bitcoin som transaktionsmiddel.

Ekstrem dom

Hvad der er interessant ved Ulbricht’s sag er den utroligt hårde dom, som han fik for sine ikke-voldelige forbrydelser. En dom med dobbelt levetid plus 40 år er næsten uhørt bortset fra i nogle af de mest ekstreme tilfælde af seriemordere og narkotika.

For nogle sammenhænge, ​​i staten Mississippi, som typisk giver de længste gennemsnitlige sætninger for narkohandlere topper med en gennemsnitlig dom på kun ni års fængsel. Selv hvis vi fordobler denne sætning, er vi stadig ikke i nærheden af ​​den dom, som Ulbricht fik for sin indirekte involvering i narkotikahandel.

Ross Ulbricht

Dommen, som Ulbricht modtog, virker endnu mere latterlig, når vi betragter den gennemsnitlige dom, som en person, der er fundet skyldig i mord, får. Generelt kan de, der er fundet skyldige i mord i USA, modtage sætninger lige fra 16 år hele livet gennem fængsel eller dødsstraf. Med Ulbrichtts dom får han effektivt liv i fængsel uden chance for prøveløsladelse.

Begrænsningen af ​​prøveløsladelse er også vigtig, fordi de fleste stofmisbrugere kun ender med at sidde halvdelen af ​​deres tid i fængsel eller derunder, hvis de har god opførsel og viser personlig vækst. For eksempel kan en person, der får 10 års dom for handel med stoffer, sandsynligvis være ude på gaden om så lidt som fem år ved at bruge prøveløsladelsessystemet.

Beregning af Harm

Et andet vigtigt aspekt af dommen er at bestemme, hvor meget skade nogen har forårsaget. I tilfældet med Ross Ulbricht er dette meget vanskeligt at fastslå. Dette skyldes, at Ulbricht selv aldrig direkte behandlede, håndterede eller handlede med stoffer eller våben.

Så hvad gjorde Ulbricht, nøjagtigt?

Han leverede en markedsplads for handel med varer eller tjenester uanset lovlighed. Ulbricht selv solgte ikke stoffer eller våben, ej heller promoverede eller interagerede han direkte med forhandlere af de nævnte genstande. Uden Ulbricht og hans side kunne man imidlertid argumentere for, at der ville have fundet sted langt færre ulovlige handler i de år, hvor stedet var i drift. Dette er imidlertid også vanskeligt at bevise, fordi det er helt sandsynligt, at hvis Ulbricht aldrig havde oprettet sit websted, ville en anden have lavet en lignende til sidst.

Lad os bare argumentets skyld sammenligne Ross Ulbricht med en mere traditionel kriminel.

Lad os forestille os, at en kriminel, der er fanget i at lette narkotika og lette våbenhandler, men aldrig interagerer med direkte, blev fanget og dømt. Med en person som denne, der blot er mellemmand og har hjulpet med at forbinde købere og sælgere, er det svært at forestille sig, at en sådan person ville få en så ekstrem dom. Mere sandsynligt end ikke ville de få den maksimale straf for narkotikahandel og den maksimale straf for våbenhandel. Ingen af ​​disse ville retfærdiggøre en enkelt livstidsdom, endsige dobbelt liv plus 40 år uden chance for prøveløsladelse.

Det er tydeligt, at dommen blev udført med det formål at gøre et eksempel ud af Ulbricht. Dette væsen giver ham en dom så streng og streng, at det ville afholde andre fra at oprette et lignende sted.

Hvis det var målet, så har det åbenlyst mislykkedes. Utallige andre kloner dukkede op efter hinanden efter hinanden og skabte nye darknet-markedspladser. Og at straffe Ulbricht på denne måde har ikke kun været et groft abort, men det har også svigtet sit mål om at afholde andre fra at følge en lignende vej.

#FreeRoss

Sprængte forbi 63.000 underskrifter i går aftes på #FreeRossPetition! Underskriv og del, hvis du ikke allerede har gjort det. #FreeRosshttps://t.co/eqJlXvBhwU

– Free_Ross (@Free_Ross) 21. august 2018

#FreeRoss-kampagnen har interageret med Twitter-samfundet og andre onlinegrupper for at samle støtte til et andragende, der til sidst vil blive sendt til den amerikanske præsident. Gruppens mål er at få Ross løsladt med tiden, eller i det mindste at give ham en mere realistisk sætning, der får ham til at se det udvendige i løbet af sit liv.

Kampagnen har også givet Ulbricht en platform til at kommunikere med omverdenen. En række meddelelser fra ham er blevet transkriberet og sendt til Twitter-kontoen.

Alt i alt ser Ulbricht ud til at have en håbefuld holdning såvel som et meget elskværdigt og taknemmeligt hjerte.

Tak allesammen. Du er fantastisk! &# 128515; pic.twitter.com/mvGHqmINvm

– Ross Ulbricht (@RealRossU) 10. august 2018

I sidste ende vil det være helt op til præsident Donald Trump, hvordan man reagerer på andragendet. Med over 63.000 underskrifter allerede, og flere kommer hvert par minutter, er det svært at sige, hvordan den amerikanske præsident vil reagere. Imidlertid har Det Hvide Hus typisk en politik, hvor andragender på 10.000 underskrifter eller mere skal få en form for svar, selvom svaret simpelthen er en benægtelse af det, der anmodes om.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me