Amerikanske senatorer giver bipartisan grilling til Facebook over Libra Crypto

Vægt

På en amerikansk politisk arena, der er blevet mere og mere splittet i de senere år, viser Facebooks Libra-kryptokurrency sig at være en samlende styrke.

En sådan splittelse gav plads til en sjælden visning af dobbeltparti i det amerikanske Capitol den 16. juli, da senatorer fra begge store amerikanske politiske partier grillede Facebook-blockchain-ledelse David Marcus i en Senatets bankudvalgstilsyn på virksomhedens foreslåede Libra stablecoin.

Komitéens formand senator Mike Crapo (R-ID) og rangmedlem senator Sherrod Brown (D-OH) gav tonen til høringen, idet begge kongresmedlemmers indledende kommentarer viste, hvor urolig Vægten er for nogle af Amerikas førende lovgivere.

Vægt

Vægt under mikroskopet

“Bekymringer inkluderer, men er på ingen måde begrænset, til hvordan betalingssystemet fungerer, hvordan det styres, og hvordan Libra, Libra Association, Calibra og Facebook alle vil interagere,” bemærkede formand Crapo i begyndelsen af høring.

Senator Brown fulgte for sin del op med en betydeligt mere skarp åbning, hvilket gav kraftværket på de sociale medier intet kvarter. Rankingmedlemmet sagde, at den uhyggelige track record af Facebook de seneste år viste, at virksomheden var dårligt positioneret til at forstyrre betalingerne:

”Facebook er farligt. Nu har Facebook måske ikke til hensigt at være farlige, men de respekterer bestemt ikke styrken i de teknologier, de spiller med, som en todder, der har fået hænderne på en book of matches. Facebook har brændt huset igen og igen og kaldt enhver brandstiftelse en læringsoplevelse. ”

Hvad vi lærte fra dagens hørelse og grillning af Mr. Marcus:

+ En flok senatorer hader FB

+ Et par af dem mener, at teknologien kunne være sej

+ Senatorer tilpasset i ukrudtsproblemer (Warner et godt eksempel)

+ Marcus er en dygtig operatør

+ Der vil være flere høringer

– Palley (@stephendpalley) 16. juli 2019

Efterhånden som høringen skred frem, holdt David Marcus sin grund godt nok og parrede senatorerne ved at bide spørgsmål, hvor han kunne, og besvarede så diplomatisk som muligt, hvor han ikke kunne.

“Facebook vil ikke tilbyde Libra digital valuta, før vi fuldt ud har taget fat på regulatorernes bekymringer og modtaget passende godkendelser,” sagde chefen for Calibra.

Faktisk bønfaldt Marcus udvalget om, at Facebook ville følge alle nødvendige regler og ikke ville dominere tokenet og tilføjede på et tidspunkt, at den amerikanske regering skulle ønske, at et sådant projekt skulle ske inden for dets rammer snarere end uden for dets direkte rækkevidde.

Lidt afgjort for nu

Mens nogle senatorer var åbne over for Vægternes muligheder, var Marcus ikke i stand til beslutsomt at vippe høringen til Facebooks fordel. Når det er sagt, er bogen bestemt ikke lukket for amerikanske lovgivere, der udarbejder måder til at skubbe tilbage mod Vægten.

I kommentarer efter høringen til pressen bekræftede senator Brown, at den sociale mediekæmpe var på intet mindre end tynd is, når det kom til opfattelsen af ​​dens pålidelighed:

“Facebook har vist gang på gang, det er forrådt offentlighedens tillid, og jeg kan ikke forestille mig, at der er noget, der får os til at stole på dem.”

Helt sikkert viser høringerne det #Libra‘s største problem er Facebooks tillidsunderskud. Intet beløb med ringhegn, decentralisering af konsortieaftaler eller juridisk beskyttelse kan fjerne den virkelighed, at projektet er født af en virksomhed med et ekstremt fyldt offentligt ry

– Michael Casey (@mikejcasey) 16. juli 2019

Marcus, der zoomer ud, møder musikken igen i kort rækkefølge, da han optræder til en lignende tilsynshøring i Repræsentanternes Hus den 17. juli.

Især blev der lige forelagt et udkast til lov i Parlamentet, der ville blokere virksomheder, der tjener mere end $ 25 milliarder USD i årlige indtægter – f.eks. Facebook – fra at etablere et digitalt aktiv som Libra.

I separate bemærkninger tilslutter en amerikansk kongresmedlem Bitcoin

Høringen i tirsdagens senatbankudvalg var overvejende fokuseret på Vægten, så der blev ikke sagt meget om bitcoin eller andre specifikke kryptokurver.

Men i et CNBC-interview morgenen af ​​høringen foreslog House Minority Leader Kevin McCarthy (R-CA), at Vægten spillede decentraliseringsteater, og at det kunne ikke holde et lys til bitcoin i den henseende:

”Jeg kan godt lide bitcoin […] den rigtige ting, jeg kan lide når det kommer til bitcoin, er blockchain, fordi jeg kan lide sikkerheden. Jeg ønsker, at regeringen rent faktisk begynder at bruge bitcoin og blockchain. ”

Kommentarerne kommer efter, at præsident Trump sprængte levedygtigheden af ​​kryptokurver i sidste uge.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me