Zware regenval treft “Bitcoin Mining Capital” Sichuan: sommige faciliteiten overstromen

Hash-snelheid van Bitcoin-mijnbouw

U kunt erop rekenen dat het Sichuan Basin in Noordwest-China elke herfst regenachtig is. De vraag is: hoe regenachtig?

Dit jaar blijken de seizoensgebonden regenbuien bijzonder hevig te zijn, aangezien extreme overstromingen de afgelopen dagen hebben geleid tot evacuaties en doden in de regio..

Volgens lokale rapporten zijn ook de mijnbouwactiviteiten van bitcoin en cryptocurrency in het gebied getroffen. Met name Sichuan is een van ‘s werelds grootste centra voor bitcoin-mijnactiviteiten.

Hash-snelheid van Bitcoin-mijnbouw

Red Li, mede-oprichter van de Chinese cryptopublicatie 8btc, bevestigde dat een paar mijnbouwinstallaties door de overstromingen “weggevaagd” leken te zijn. Li plaatste op Twitter verschillende foto’s van vernietigde lokale infrastructuur en uitgewassen, met modder bedekte bitcoin-mijnbouwplatforms.

Sommige mijnbouwinstallaties zijn gisteren weggevaagd door een overstroming in Sichuan. pic.twitter.com/lZ12tapVga

– Rode Li (@redtheminer) 21 augustus 2019

Het in Beijing gevestigde Poolin, momenteel de vierde grootste bitcoin-mijnpool ter wereld, benadrukte ook de catastrofe. Het bedrijf plaatste video’s op zijn Twitter-account en liet zien wat een mijnbouwfaciliteit in Sichuan leek te zijn die werd omgeven door overstromingen en arbeiders die in de nasleep door modderige booreilanden graven..

2/2 clip van personeel dat mijnwerkers uit de modder haalt: pic.twitter.com/QebXEqBjrN

– Poolin (@officialpoolin) 21 augustus 2019

Tweesnijdend waterzwaard

In juni publiceerde cryptocurrency-onderzoeksbedrijf Coinshares een rapport dat suggereert dat het merendeel van de bitcoin-mijnactiviteiten ter wereld wordt aangedreven door hernieuwbare energiebronnen. Met dat gezegd, vertrouwen veel Chinese mijnwerkers op waterkracht voor goedkope hernieuwbare energie.

Die goedkope waterkracht heeft een vangst: het hangt ervan af of de natte Chinese seizoenen nat zijn. Veel van deze mijnwerkers en hun bedrijven zijn afhankelijk van hun locatie in gebieden waar zware seizoensregen niet alleen de norm is, maar ook de noodzakelijke realiteit. Als Sichuan het hele jaar door droog was, zouden mijnwerkers daar niet afhankelijk zijn van waterkracht (maar zonne-energie zou dan een optie zijn).

Dus soms als het regent, giet het, en als er rampzalige hoeveelheden regen vallen in populaire mijncentra in China, wordt de levensbron van deze operaties een mogelijke doodsteek zoals deze week werd gezien. Sommige mijnbouwfaciliteiten in Sichuan werden vorig jaar ook opgeschrikt door overstromingen – zo lijkt het de naam van het spel..

Gelukkig lijkt de schade te zijn geïsoleerd bij enkele faciliteiten. Dat betekent onder meer dat de hash-snelheid van Bitcoin niet veel is beïnvloed door de overstromingen. Vanaf 21 augustus schommelde de hash-snelheid rond de 77,5 quintillion hashes per seconde volgens Blockchain.com – niet ver van de 82,5 triljoen hashes per seconde gezien op 18 augustus.

Een les in antifragiliteit

Overstromingen in Sichuan kwalificeren zich nauwelijks als een zwarte zwaangebeurtenis, omdat dergelijke overstromingen bijna te verwachten zijn.

Toch kunnen mijnbouwoperaties die voorbereidingen treffen tegen de seizoensgebonden woede van de regio, hun inspanningen nog steeds tot puin herleiden door de kracht van de natuur, omdat er slechts zo veel kan worden gedaan bij natuurrampen. Overstromingen kunnen hard en snel toeslaan en de lokale bevolking bijvoorbeeld acuut verrassen.

Om uit te zoomen op bitcoin, om de cryptocurrency te laten werken als een niet-soeverein wereldwijd geldsysteem, moet het kunnen blijven chuggen, zelfs als delen van zijn netwerk worden getroffen door rampen of black swan-evenementen.

Als een centrale spreker op het gecentraliseerde VISA-netwerk wordt getroffen door een hack of extreem weer, kan een heel continent van gebruikers tijdelijk de toegang tot hun geld verliezen. Aan de andere kant kunnen overstromingen een bitcoin-mijnkapitaal treffen en Bitcoin komt niet eens in de buurt van het verlies van uptime. Dergelijke anti-kwetsbaarheid is een van de grootste waardeproposities van de cryptocurrency.

Een probleem in het natte seizoen / het droge seizoen?

Sommigen negeren de gevolgen voor het milieu van Bitcoin-mijnbouw omdat ze erop wijzen dat het netwerk afhankelijk is van hernieuwbare energie. Maar het is niet zo eenvoudig, en de weerpatronen in China laten zien waarom.

Wanneer regenseizoenen plaats maken voor droge seizoenen in China, schakelen veel mijnwerkers over van het gebruik van waterkracht naar het verbranden van fossiele brandstoffen, bijv. via kolencentrales.

PwC blockchain-expert Alex de Vries heeft eerder betoogd dat dynamiek zou kunnen leiden tot de ‘bouw van nieuwe op kolen gebaseerde energiecentrales’ in China, waardoor de gevolgen voor het milieu van Bitcoin zouden toenemen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me