Zuid-Afrikaanse centrale bank ingesteld om duidelijke cryptovoorschriften te creëren

Zuid-Afrika Cryptocurrency

De South African Reserve Bank (SARB), de topbank van het land, is naar verluidt van plan beleid vast te stellen dat gericht is op het beperken van lokaal crypto-gebruik. Een dergelijke stap zou de eerste concrete stap zijn in de richting van toezicht op de Zuid-Afrikaanse virtuele valutascene, die tot dusverre weinig in de weg heeft gestaan ​​van crypto-regelgeving.

Hoewel sommige commentatoren zeggen dat het ontbreken van duidelijke regelgeving het mogelijk heeft gemaakt dat crypto in het land goed gedijt, is Zuid-Afrika getuige geweest van een litanie van virtuele valuta-gerelateerde misdrijven. Onlangs kondigde een van de grootste banken van het land zijn besluit aan om accounts van cryptocurrency-uitwisselingen te sluiten.

Zuid-Afrika Cryptocurrency

Crypto-voorschriften en kapitaalcontrolemaatregelen

Volgens Business Report op maandag informeerde de plaatsvervangend gouverneur van de centrale bank van Zuid-Afrika, Kuben Naidoo onlangs journalisten over plannen om uit te rollen crypto-voorschriften.

De nieuwe verordening beoogt het gebruik van digitale valuta te beperken om valutacontrole te omzeilen. Naidoo voegde eraan toe dat deze set regels in het eerste kwartaal van 2020 zou worden geïmplementeerd.

Het nieuws van dergelijke plannen van de regering viel echter niet goed bij de leden van de crypto- en blockchain-gemeenschap in het land..

SA Crypto, een grote cryptogemeenschap en nieuwscentrum in het land, reageerde op het nieuws en noemde de nieuwe verordening “conservatief”. Volgens de verklaring van de groep:

“De implicaties van het feit dat de Sarb het gebruik van cryptocurrency aan banden legt met het oog op strengere kapitaalcontroles, zijn verreikend en alarmerend. Met een marktkapitalisatie van $ 210 miljard (R3,07 biljoen) alleen al in de cryptocurrency-markt, stimuleert de industrie een aanzienlijke economische groei in landen die dergelijke progressieve regelgeving toepassen, dankzij de investeringen die veel blockchain- en crypto-activabedrijven wereldwijd aantrekken. “

De groep vroeg SARB eerder naar progressieve regelgeving voor cryptocurrencies. Met deze nieuwste ontwikkeling gelooft SA Crypto dat de nieuwe wetten een negatieve invloed kunnen hebben op innovatie en investeringen in Zuid-Afrika.

Banken zijn al aan het kraken op crypto-uitwisselingen

Hoewel de centrale bank van het land op het punt staat nieuwe cryptovoorschriften uit te geven, lijkt het erop dat er hardhandig wordt opgetreden tegen de virtuele valutasector. Een van de grootste banken van Zuid-Afrika, de First National Bank (FNB), sloot bankrekeningen van bedrijven van cryptobedrijven.

Volgens de bank was de actie noodzakelijk vanwege de risicovolle aard van digitale valuta’s, in combinatie met het ontbreken van robuuste regelgevende wetten voor cryptocurrency in het land..

Momenteel hebben Zuid-Afrikaanse staatsburgers een limiet op het bedrag dat naar het buitenland kan worden gestuurd. Burgers mogen R10 miljoen sturen voor investeringen buiten Zuid-Afrikanen als ze een aanvraag hebben ingediend bij de South African Revenue Service en kunnen zonder aangifte slechts R1 miljoen sturen. Wat betekent dat burgers in totaal R11 miljoen buiten Zuid-Afrika kunnen sturen.

Met deze beperking is er een sterke toename van de acceptatie van cryptovaluta door Zuid-Afrikanen, omdat ze virtuele valuta kunnen gebruiken om overal ter wereld geld te verzenden vanwege de niet-beperkende aard ervan..

Zoals in april 2019 door Blockonomi werd gemeld, nam de acceptatie van cryptovaluta in het land toe, waarbij Zuid-Afrikanen wereldwijd als de grootste eigenaren van cryptovaluta werden beschouwd. Enkele van de factoren die crypto-acceptatie aanmoedigen, zijn onder meer een vluchtige rand en de afwezigheid van strikte voorschriften voor digitale valuta.

De nieuwe cryptowetten die in 2020 komen, kunnen de groei van cryptocurrency in het land echter verstikken. Voorlopig is het enige stukje crypto-governance in het land de belastingwetgeving opgesteld in 2018.

Crypto Scams Rife in Zuid-Afrika

Overheden en regelgevende instanties waarschuwen investeerders voortdurend om zich niet bezig te houden met cryptocurrency-schema’s vanwege de risico’s. In Zuid-Afrika zijn er gevallen van slechte acteurs die nietsvermoedende investeerders van hun geld beroven.

In juli 2019 hebben slachtoffers van een bitcoin-zwendel georkestreerd door de eigenaar van een frauduleus Zuid-Afrikaans bitcoinbedrijf het huis van de eigenaar platgebrand. De man, Sphelele “Sgumza” Mbatha, zette een Ponzi-plan op en beloofde investeerders neprendementen binnen 15 werkdagen. Zoals in de meeste situaties het geval is, zou de eigenaar de stad zijn ontvlucht met het geld van de klant.

Ook kwam begin 2019 het Zuid-Afrikaanse cricketteam naar buiten om te verklaren dat hackers het officiële Twitter-account van het team hadden gehackt om te verkopen nep bitcoin loterij. Het cricketteam heeft echter hun account hersteld en de frauduleuze tweets verwijderd.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me