Zou de Iowa Caucus Voting Imbroglio een pleidooi kunnen houden voor blockchain?

Blockchain-stemmen

Als je de presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten hebt gevolgd, weet je dat maandag de datum was van de zogenaamde Iowa-caucus voor de Democratische Partij.

Deze caucus is bedoeld als een evenement waar democraten in de Amerikaanse staat hun steun kunnen betuigen aan hun favoriete democratische kandidaat om de bijna 100% bevestigde kandidaat van de Republikeinen, de zittende president Donald Trump, aan te nemen..

Maar toen de resultaten maandagavond zouden worden vrijgegeven, gebeurde er niets. Nou, er is iets gebeurd: de Iowa Democratic Party onthulde dat een probleem verscheen in de mobiele-telefoon-app die gebieden gebruikten om resultaten te rapporteren. Het probleem was geen hack, maar eerder een coderingsfout waardoor de apps alleen gedeeltelijke gegevens vrijgaven, niet de volledige gegevens die nodig zijn om een ​​winnaar te bepalen.

Kandidaten zijn terecht ontevreden over de vertraging en de fouten in de rapportage.

Sommige democraten hebben gezegd dat dit het democratische proces belemmert. En sommigen aan de andere kant van het gangpad hebben gesuggereerd dat dit debacle actoren zou kunnen helpen de caucus (en dus de bredere verkiezingen) te manipuleren ten gunste van bepaalde kandidaten.

Met al deze zorgen over het digitale stemsysteem, is het niet verwonderlijk dat velen onmiddellijk keken naar blockchain-technologie – een klasse van technologieën waarvan de voorstanders zeggen dat ze alles veiliger en transparanter zullen maken..

Iowa Caucus Debacles leidt tot Blockchain-debat

Omdat de caucus in Iowa de eerste echte demonstratie is van wat tienduizenden democraten willen dat hun kandidaat is, hebben de problemen met de app die als ruggengraat in deze peiling wordt gebruikt, velen tot oplossingen gezocht..

Oprichter van blockchain-centric social platform Uptrennd Jeff Kirdeikis schreef het volgende in de nasleep van het debacle in Iowa:

Iowa is een puinhoop. Kunnen we het er allemaal over eens zijn dat blockchain stemproblemen oplost en uiteindelijk uit het stenen tijdperk komt??

Iowa is een puinhoop.

Kunnen we het er allemaal over eens zijn dat blockchain stemproblemen oplost en uiteindelijk uit het stenen tijdperk komt??

– Jeff Kirdeikis (@JeffKirdeikis) 4 februari 2020

Kirdeikis is niet de enige die denkt dat blockchain de stemproblemen kan oplossen waarmee de wereld vandaag te maken heeft.

Andrew Yang, een pro-crypto-ondernemer en banenbouwer die democratische kandidaat werd (momenteel de vierde of vijfde in de race, suggereren peilingen), onthulde vorig jaar op een beleidspagina dat het huidige stemsysteem verouderd is, daarbij verwijzend naar het feit dat belachelijk dat we anno 2020 nog uren in de rij staan ​​om te stemmen in verouderde stemhokjes. “

Yang, net als anderen, keek dus naar blockchain en schreef verder genoemde beleidspagina

Het is technisch 100% mogelijk om fraudebestendig te stemmen op onze mobiele telefoons met behulp van de blockchain. Dit zou een revolutie teweegbrengen in de echte democratie en de deelname vergroten voor alle Amerikanen – degenen zonder smartphones zouden het oude systeem kunnen gebruiken en de lijnen zouden erg kort zijn.

Om nog maar te zwijgen, er zijn lokale proeven geweest met blockchain-stemsystemen in de VS..

Belangrijk is dat het niet duidelijk is hoe een op blockchain gebaseerd systeem het caucussysteem zou hebben geholpen, dat relatief gecompliceerder is in vergelijking met een eenvoudige verkiezing per stem, hoewel het verhaal is blijven hangen.

Blockchain-stemmen nog niet klaar

Hoewel er testruns zijn van deze blockchaintoepassingen en prominente supporters van de technologie als middel om democratie te vergemakkelijken, zeggen velen dat een systeem waarin mensen veilig kunnen stemmen op democratische kwesties op hun telefoon waarschijnlijk nog een tijdje weg is..

Vorig jaar was er in Moskou naar verluidt een kritieke kwetsbaarheid in een op blockchain gebaseerd stemmechanisme dat bedoeld was om te worden gebruikt voor lokale verkiezingen.

Zoals gerapporteerd door ZDNet, Pierrick Gaudry, een academicus aan de Lorraine University en een onderzoeker voor het Franse INRIA, ontdekte dat hij de privésleutels van het systeem kon achterhalen via openbare sleutels.

Om dit in Bitcoin-termen uit te drukken, zou het zijn alsof iemand uw adres zou kunnen nemen en een manier zou kunnen vinden om toegang te krijgen tot uw BTC door simpelweg uw adres te gebruiken.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat er eenvoudige zorgen zijn over de toegang tot digitale technologieën; Ondanks de verbetering van mobiele apparaten heeft niet iedereen overal ter wereld toegang tot internet en telefoons en computers.

Dit zou suggereren dat het stemmen met blockchain nog een tijdje weg is.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me