ZDEX Alpha Live: een anonieme op PIVX gebaseerde gedecentraliseerde uitwisseling

ZDex

Op privacy gerichte cryptocurrency-underdog, PIVX, heeft onlangs een alfaversie van hun aanstaande gedecentraliseerde exchange gelanceerd: ZDEX. Het belangrijkste idee van de uitwisseling is om een ​​volledig anonieme en gedecentraliseerde manier te bieden om cryptocurrencies uit te wisselen door gebruik te maken van het PIVX masternode-netwerk. Lees verder terwijl we enkele functies en problemen bespreken waarmee ZDEX momenteel wordt geconfronteerd.

ZDex

Opfriscursus: wat is PIVX?

Als je al bekend bent met PIVX, ga dan gerust naar de volgende sectie. Laten we voor de rest van ons kort bespreken wat PIVX is. Voor een meer diepgaande uitleg kunt u hier ons artikel over de valuta lezen.

PIVX is een op privacy gerichte cryptocurrency die is ontwikkeld als een fork van Dash. In de jaren sinds de lancering heeft de valuta een aantal prijsstijgingen en -dalingen gezien, maar over het algemeen een opwaartse trend in termen van populariteit. Op basis van marktkapitalisatie bevindt PIVX zich doorgaans in de top 100 van cryptocurrencies, meestal rond de 50.

PIVX maakt gebruik van een unieke anonimiseringsmethode die zPIV wordt genoemd. zPIV werkt, in eenvoudige bewoordingen, een beetje als casinofiches. Dat betekent dat gebruikers hun eenheden van PIV (de PIVX-valuta) in hun portemonnee kunnen inwisselen (of “munt”) en een gelijk bedrag aan zPIV kunnen ontvangen. Gebruikers kunnen zPIV dan direct naar elk adres sturen, zoals een andere portemonnee of een centrale, en het bestemmingsadres zal een gelijke hoeveelheid PIV ontvangen (en niet zPIV). Door dit proces zijn transacties volledig anoniem en ontkoppelen ze zowel de herkomst als de bestemming van het geld. Dit transactieproces wordt gefaciliteerd door het PIVX masternodesysteem.

Ten slotte is PIVX een proof-of-stake-valuta die geen gebruik maakt van mining. Masternodes kunnen worden ingesteld met een minimum saldo van 10.000 PIV. Dat is iets meer dan $ 11.000 USD tegen de huidige prijzen.

Introductie van ZDEX

Het PIVX-project werkt al geruime tijd aan ZDEX. Het doel van het project was om een ​​gedecentraliseerde uitwisseling te creëren waarmee individuen direct zPIV-eenheden kunnen uitwisselen voor bitcoin, en vice versa. Aangezien zPIV-transacties onvindbaar zijn, zou dit zorgen voor een in wezen ongeëvenaarde mate van uitwisselingsprivacy.

Sinds de lancering van de alfaversie ondersteunt het project nu een aantal andere cryptocurrencies, waaronder Litecoin en Bitcoin Cash om er maar een paar te noemen..

Volgens de officiële site, ZDEX berekent een vast tarief van 0,25% voor elke transactie, waardoor het in overeenstemming is met de tariefstructuur van de meeste beurzen. Deze vergoeding wordt vervolgens verdeeld over tegenpartijen zoals masternode-operators.

Hoe het werkt

Voor degenen die bekend zijn met andere gedecentraliseerde uitwisselingen, zal ZDEX bekend voorkomen. Helaas betekent dit ook dat voor degenen die minder technisch zijn of nieuw zijn bij gedecentraliseerde uitwisselingen, de gebruikerservaring ontmoedigend en ontoegankelijk zal lijken.

Kort gezegd plaatst een gebruiker een koop- of verkooporder en stuurt zijn geld naar een bepaald adres. De bestelling is nu live en wacht op een passend aanbod. Als er een match wordt gevonden, wordt de transactie verwerkt en is de uitwisseling voltooid. Als het aanbod niet wordt nagekomen, heeft de gebruiker de mogelijkheid om de bestelling te annuleren en zijn geld terug te krijgen. De sites beweren dat de ZDEX-app “uw geld en gegevens lokaal beveiligt en niet op gecentraliseerde servers.”

Een voordeel dat ZDEX in dit opzicht heeft, is dat PIV, en bij uitbreiding zPIV, transactiekosten ongelooflijk laag zijn. Als we dit vergelijken met een standaard op Ethereum gebaseerde gedecentraliseerde uitwisseling, zullen transactiekosten een groter deel van de transactie opslokken. Het slaan van zPIV kost 0,01 PIV en er zijn geen extra kosten om het te verzenden.

Er is nog niet helemaal

Rekening houdend met het feit dat ZDEX zich momenteel in een vroege alfa bevindt, heeft de toepassing natuurlijk nog een lange weg te gaan. Momenteel moet u, om ZDEX te gebruiken, toegang hebben tot een op Linux gebaseerde computer, apparaat of virtuele machine. Dat komt omdat ZDEX is gebaseerd op een desktop- / laptopcomputertoepassing en nog niet eenvoudig via een webbrowser kan worden gebruikt. Aangezien de meeste computers tegenwoordig Windows of Mac OS draaien, betekent dit dat de alfaversie waarschijnlijk niet veel zal worden gebruikt totdat aanvullende platforms worden ondersteund.

Een ander groot probleem is waarschijnlijk de moeilijk te gebruiken interface. Het gebruik van PIVX op zichzelf heeft al een ietwat steile leercurve, omdat het begrip vereist van hoe zPIV werkt, hoe te staken en andere belangrijke vaardigheden. Omdat ZDEX een gedecentraliseerde centrale is, is een diepgaand begrip van transacties, privésleutels, koop- en verkooporders, enzovoort vereist..

Naar de bescheiden mening van deze auteur zou ZDEX heel verstandig zijn om wat tijd te investeren in het ontwikkelen van een Coinbase- of ShapeShift-achtige interface voor minder technische of nieuwe gebruikers. Deze software heeft een lange weg te gaan totdat het de bètaversie en de definitieve release bereikt, dus het is heel goed mogelijk dat zoiets uiteindelijk kan gebeuren. Het ontwikkelingsteam van PIVX heeft bewezen zeer bedreven te zijn in het produceren van complexe software en het innoveren van volledig nieuwe blockchain-paradigma’s (zoals zero coin staking die niet lang geleden live ging en waarvan PIVX de eerste was die met succes implementeerde).

En natuurlijk, voor de PIVX-gelovigen, zal ZDEX hen een grotere mate van flexibiliteit bieden als het gaat om het maken van privé-munt-naar-munt-uitwisselingen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me