ZCash-wetenschapper: ik zou een politieachterdeur kunnen plaatsen om het witwassen van geld op te sporen

Zcash achterdeur

Een interview uit 2013 is onlangs ontdekt en suggereert dat Zerocoin, de technologie achter Zcash, mogelijk een “politie-achterdeur” in hun code heeft. Het interview is al verwijderd, maar kan worden bekeken via de archive.org Way Back Machine. Het originele artikel met de titel “Bitcoin-add-on maakt uw virtuele aankopen privé” verscheen in maart 2013 in New Scientist. In het artikel maakte John Hopkins-onderzoeker Matt Greene de opmerkingen. Hij staat momenteel vermeld als wetenschapper voor het Zcash-project. Het artikel is hersteld door de Twitter-gebruiker “rooien​.

Zcash-problemen zijn er in overvloed

Zcash is een cryptocurrency op het gebied van privacy die altijd met een aantal controverses te maken heeft gehad. Er zijn kwesties zoals de zogenaamde “oprichtersbelasting”, en natuurlijk zou de beruchte vertrouwde opzet waarin veel technisch onderlegde commentatoren hebben gesuggereerd, per definitie een serieus probleem kunnen zijn. Het probleem is zo ernstig dat als er misbruik van wordt gemaakt, de vertrouwde instellingen ervoor kunnen zorgen dat alle oprichtende leden een oneindige hoeveelheid Zcash op het netwerk kunnen maken en het zou allemaal volledig niet detecteerbaar zijn.

Volgens het artikel uit 2013 was de groep die Zerocoin samenstelde (een technologie die later werd aangepast aan andere privacyvaluta’s zoals PIVX) oorspronkelijk van plan dat hun technologie een add-on zou worden voor de bitcoin-kerncode. Toen dit zich echter niet ontwikkelde, bracht het team in plaats daarvan hun eigen project uit, wat we nu kennen als Zcash.

Mogelijke achterdeur?

Deze pagina op Zerocoin + Matthew Green ("Wetenschapper" op de Zcash-teampagina) is nu verwijderd, maar het internet vergeet het nooit.

Zerocoin zou aanvankelijk op de een of andere manier aan Bitcoin worden toegevoegd, maar bestaat nu als een altcoin die bekend staat als Zcash.

"Een achterdeur", Green zegt. pic.twitter.com/fvIe6jByb7

– grubles (@notgrubles) 27 juni 2018

Het idee achter een achterdeur is dat software is ontworpen met een soort geheime ingang waarmee mogelijk regeringen, wetshandhavers of ontwikkelaars van de software zelf geheime toegang tot een systeem kunnen krijgen zonder dat iemand het merkt. Dit is ongeveer hetzelfde als dat een hacker in het geheim toegang krijgt tot een systeem.

Dus wat zei Matthew Green in de interview met NewScientist? Hij zei dat hijzelf en zijn team niet geïnteresseerd waren in “het faciliteren van criminele activiteiten met Zerocoin”, en dat “Zero Coin je deze ongelooflijke privacygarantie zou geven, dan konden we enkele functies toevoegen waarmee de politie bijvoorbeeld in staat zou zijn om het witwassen van geld op te sporen. Een achterdeur. “

Als er zo’n achterdeur zou bestaan, zou dat in wezen één ding betekenen: alle vermeende privacymogelijkheden van Zcash werken volledig niet. Als zodanig kunnen alle transacties die ooit op het netwerk zijn gedaan, later misschien openbaar worden gemaakt of in een strafzaak worden gebruikt.

Als een dergelijke achterdeur wordt bewezen (en dat is tot nu toe niet gebeurd), dan zou dat mogelijk betekenen dat alle transacties op het Zcash-netwerk op dezelfde manier worden onderworpen aan blockchain-analyse als bitcoin vandaag de dag is..

Heeft Zcash een achterdeur?

Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden, en het sluit in veel opzichten ook aan bij het idee van de vertrouwde setup.

Voor degenen die het niet weten, de vertrouwde setup was toen Zcash voor het eerst zijn Genesis-blok lanceerde in 2016 en een set sleutels creëerde waarop alle cryptografische gegevens die het netwerk privé houden, waren gebaseerd. Dit wordt een ‘vertrouwde installatie’ genoemd omdat degenen die de sleutels hebben gemaakt, zelf vertrouwd moeten worden. Als ze een kopie van de setup-informatie zouden bewaren, zouden ze, zoals hierboven vermeld, een oneindig aantal Zcash kunnen produceren en misschien zelfs toegang krijgen tot anderszins privé-transactiegegevens.

ZCash-website

Lees onze gids voor Zcash

Buiten de vertrouwde opstelling zelf, is het ook heel goed mogelijk dat er in theorie een achterdeur zou kunnen bestaan ​​en dat niemand daar iets van zou kunnen weten. De kans dat er daadwerkelijk een achterdeur is in Zcash is echter vrij laag.

De zaak tegen een achterdeur

Beschouw het op deze manier. Laten we ons voorstellen dat de FBI een achterdeur heeft naar Zcash. Ze gebruiken die achterdeur om illegale activiteiten op te sporen en te arresteren. Zodra dit het rechtssysteem binnenkomt, wordt het doorgaans algemeen bekend. Dit zou betekenen dat zelfs als ze niet naar de achterdeur zouden toegeven, ze zouden toegeven dat ze op de een of andere manier transactiegegevens uit Zcash konden halen om hun zaak tegen hun verdachte op te bouwen. En natuurlijk, zodra dit algemeen bekend werd, zou het publiek het vertrouwen in Zcash verliezen en waarschijnlijk naar iets anders gaan. Dit zou op zijn beurt het gebruik van Zcash en de daaropvolgende waardering snel doen dalen.

Met dat in gedachten hadden degenen die Zcash hebben gemaakt en profiteerden van de oprichtersbelasting waarschijnlijk een grote voorraad van de munt. Als zodanig zouden ze nogal dwaas zijn om zo’n achterdeur te creëren, omdat het hun eigen valuta zou devalueren en dus hun eigen bezit zou schaden. Verder zou het een grote zwarte vlek zijn op hun publieke persona’s en zouden sommigen hen waarschijnlijk dwingen om helemaal buiten de technologiesector te blijven, omdat ze bekend zouden staan ​​om het installeren van achterdeurtjes.

Het enige laatste dat u moet overwegen, is dat er misschien een achterdeur bestaat, en dat een systeem ergens in het geheim alle transactiegegevens van het Zcash-netwerk verzamelt, maar deze niet gebruikt. Dan, misschien op een bepaald moment in de toekomst, kunnen de gegevens op de een of andere manier worden gebruikt.

De waarheid is dat er echt geen manier is om te bewijzen of een dergelijke achterdeur al dan niet bestaat. Maar het feit dat een van de oprichters van het Zerocoin-protocol die nu voor Zcash werkt, zei dat ze graag de achterdeur zouden plaatsen, is op zijn zachtst gezegd verdacht..

Maar nogmaals, op dit moment hebben we alleen een artikel van vijf jaar en een opgetrokken wenkbrauw. Er is geen direct of concreet bewijs gevonden dat aangeeft dat Zcash wel of niet een achterdeur heeft.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me