WeChat verbiedt Bitcoin- en cryptocurrency-transacties in de nieuwste beleidswijziging

Wechat

WeChat, de Chinese socialemediagigant, heeft de betaalkanalen van Bitcoin en cryptocurrency verboden in een onlangs bijgewerkt servicebeleidsdocument. Het nieuws zal als een klap komen voor over-the-counter (OTC) cryptocurrency-handelaren en -makelaars die voor hun bedrijf op de service hebben vertrouwd.

Het WeChat-verbod is de laatste poging van Peking om de handel in cryptocurrency in zijn geheel in het land te verbieden. Ondertussen geniet de markt voor cryptocurrency momenteel een dag van positieve prijsgroei, waarbij de meerderheid van de top-100 munten 24-uurs winsten boekt.

Wechat

WeChat verbiedt Bitcoin

In een beleidsupdate die op dinsdag (7 mei 2019) werd gepubliceerd, kondigde de Chinese social media kolos het verbod op cryptocurrency-betalingskanalen aan. Verkopers kunnen geen token-uitgifte of zelfs Bitcoin- en cryptocurrency-handelsactiviteiten publiceren.

Urgh, Wechat heeft zojuist zijn betalingsbeleid bijgewerkt. De verkoper kan geen tokenuitgifte / fondsenwerving of cryptohandelactiviteiten uitvoeren, anders wordt het account beëindigd

Aangezien de meeste OTC-transacties plaatsvinden in wechat, kan dit de lokale liquiditeit tot op zekere hoogte beïnvloeden pic.twitter.com/TdNIO6cggS

– Dovey 以德服人 Wan &# 128477; &# 129430; (@DoveyWan) 7 mei 2019

WeChat-gebruikers die zich niet aan de richtlijn houden, zullen hun account laten beëindigen. Volgens de aankondiging treedt de beleidswijziging eind mei 2019 in werking.

Deze ontwikkeling is niet de eerste anti-Bitcoin-actie die wordt ondernomen door het sociale mediaplatform van Tencent. In augustus 2018 begon het bedrijf schrapping gebruikers voor het verstrekken van nieuws en updates over de laatste gebeurtenissen in de cryptocurrency- en blockchain-technologie-industrie.

Door de censuur werden de WeChat-accounts van populaire nieuwsplatforms zoals Caixin, Huobi Zixun en Caijing om er maar een paar te noemen van het platform gehaald. In haar verdediging zei WeChat dat sommige van de accounts in strijd waren met de wetten van het land op het gebied van instant messaging-services.

Meer liquiditeitsproblemen voor cryptocurrency in China

Tweeten over het nieuws, Dovey Wan, oprichter bij Primitive en een bekende vertrouwde bron voor cryptocurrency nieuws uit China, hekelde de negatieve impact die de verhuizing zou hebben op de Bitcoin OTC-liquiditeit in het land.

Sinds het algemene verbod op cryptocurrency-handel door de Chinese autoriteiten in 2017, zijn handelaren gedwongen afhankelijk te zijn van OTC-platforms. Deze platforms gebruiken WeChat, dat meer dan een miljard abonnees heeft als communicatiekanaal.

In reactie op het nieuws verklaarde Binance CEO, Changpeng Zhao dat de effecten slechts tijdelijk zouden zijn en dat de markt met een alternatief zal komen. Zhao zei verder dat dergelijke beperkingen meestal meer mensen dwongen om cryptocurrency te adopteren.

Eerlijk gezegd zou het moeilijk zijn om WeChat-betaling te verslaan als ze relatief open zijn. (De UX is goed). Maar steeds meer beperkingen worden hun opgelegd (waarschijnlijk niet hun eigen keuze). Gaan #crypto!

– CZ Binance (@cz_binance) 7 mei 2019

De Binance-baas plaagde ook de mogelijkheid dat de beslissing van WeChat mogelijk was afgedwongen. Beijing heeft consequent pogingen gedaan om alle vormen van cryptocurrency-gerelateerde activiteiten te onderdrukken en heeft een geschiedenis van censurering van sociale mediaplatforms.

China laat geen steen ongedaan gemaakt in anti-crypto-houding

De aankondiging van WeChat is een van de vele gevolgen van China’s anti-Bitcoin-standpunt. In september 2017 verboden toezichthouders ICO’s voordat ze de handel in cryptocurrency verbood.

Uitwisselingsplatforms die op het vasteland zijn gebaseerd, moeten naar vriendelijkere rechtsgebieden verhuizen, aangezien de regering haar onderdrukking voortzet. Verschillende platforms verhuisden aanvankelijk naar Japan, waardoor het land de de facto handelshub werd in het Aziatische cryptocurrency-theater.

De Chinese autoriteiten stopten niet bij het verbieden van lokale cryptocurrency-uitwisselingen. In augustus 2018 meldde Blockonomi dat toezichthouders de toegang tot 120 buitenlandse cryptocurrency-uitwisselingsplatforms hadden geblokkeerd.

In april 2019 kwamen berichten naar voren dat de Chinese autoriteiten Bitcoin-mijnbouw wilden verbieden. Zoals gerapporteerd door Blockonomi, heeft de National Development and Reform Commission (NDRC) cryptocurrency-mining opgenomen in een lijst met activiteiten die uit het land zouden moeten worden geëlimineerd.

In die tijd beweerden verschillende commentatoren zoals Dovey Wan echter dat het nieuws niet de doodsteek betekende voor de Bitcoin-mijnbouw in het land. Volgens Wan stond de aanbeveling van de NDRC niet gelijk aan onmiddellijk optreden van de overheid in deze kwestie.

Ondanks het inperken van Bitcoin en cryptocurrencies in het algemeen, heeft de Chinese regering consequent een gunstige houding uitgesproken ten aanzien van blockchain-technologie. Verschillende provincies en overheidsinstanties in het land hebben op blockchain gebaseerde oplossingen ontwikkeld.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me